Dejan Joveljić u dresu Los Anđeles Galaksija (©Reuters)
Dejan Joveljić u dresu Los Anđeles Galaksija (©Reuters)

Koroman preporučuje Joveljića Rusima: Soči traži napadača, CSKA prati rasplet

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.09.22. | 09:56

Bivši fudbaler Krilja Sovjetova hvali srpskog napadača koji igra odličnu sezonu u MLS

Podeljena su bila mišljenja javnosti kada je 23-godišnji srpski fudbaler Dejan Joveljić prošlog leta prelazio iz Ajntrahta iz Frankfurta u MLS. Jedni su smatrali da je to dobar potez, da će Los Anđeles Galaksi da mu pruži neophodnu minutažu, dok su drugi, koji su mišljenja da je MLS takmičenje za igrače kojima je karijera pri zalasku, kritikovali izbor nekadašnjeg napadača Crvene zvezde. Ipak, po najnovijim informacijama iz Rusije, on bi mogao vrlo brzo da napusti Sjedinjene Američke Države i posle svega godinu dana da se vrati u Evropu.

To je potvrdio i nekadašnji reprezentativac Srbije Ognjen Koroman, koji preporučuje mladog golgetera. Otkrio je da su dva ruska tima pokazala interesovanje CSKA iz Moskve i Soči, koji će ove subote od 17.30 časova da igra meč 8. kola ruske Premijer lige protiv Krasnodara.

Izabrane vesti

Sama utakmica ne bi trebalo da uspori pregovore, jer kontakt je već uspostavljen. Doduše, posao nije ni blizu finalizacije.

Joveljić je veoma dobar fudbaler, ali njegova cena je sada visoka. Sočiju će biti teže da ga kupi nego da je to probao dok je on igrao za Zvezdu. CSKA s druge strane ima taj novac, ali videćemo kakav će da bude rasplet. Rečeno mi je da Soči traži napadača, ali oni žele da ga pozajme. Pregovori su u toku“, kazao je Koroman za ruski portal Eurostavka.

17.30: (2,75) Krasnodar (3,35) Soči (2,55)

U Rusiji je prelazni rok otvoren do 8. septembra. Ima dovoljno vremena da se transfer realizuje, s tim što je veliko pitanje da li je Galaksi voljan da ga pusti.

Istina, Joveljić je retko bio starter u MLS ove sezone, samo sedam puta na 32 meča, ali to mu ne umanjuje značaj u timu. Trener Greg Vani voli da ga koristi kao džokera, bilo kao rezervu kapitena Havijera Čičarita Ernandeza ili, ako rezultat to zahteva, njegovog partnera u napadu. Koliko Joveljiću ta uloga odgovara najbolje govore brojke: Za 1.098 minuta na terenu u dresu Galaksija ostvario je učinak od 14 golova i tri asistencije. Kako se tim iz Grada anđela bori za plasman u plej-of, pitanje je da li je spreman da u sred sezone ostane bez proverenog golgetera.

Možda je zato realnije da špic koji je plaćen Nemcima 3.500.000 evra dođe u Rusiju tek na zimu.

U četvrtak sam sugerisao ljudima iz CSKA da ga dobro isprate. Dejan je mlad, ima visok kvalitet. Dopao je se Moskovljanima, videćemo šta je sledeći korak. Ostalo je samo nekoliko dana do kraja letnjeg prelaznog roka, biće zato teško realizovati transfer. Možda na zimu bude lakše. Kako bilo, uveren sam da će Joveljić da ostavi veliki trag u evropskom fudbalu“, zaključio je Koroman.

Podsetimo, Soči je ovog leta prodao Zenitu svog najboljeg strelca iz prošle sezone Matea Kasijeru za 4.500.000 evra. Umesto njega je angažovao Vladislava Sarvelija iz Krilja Sovjetova, ali 24-godišnji Rus je na prvih osam mečeva za tim sa obale Crnog mora postigao samo dva pogotka. Jedina alternativa mu je Georgi Melkadze, koji se uglavnom bolje snalazi u ulozi drugog napadača. Zato Soči i traži pojačanje u špicu.

Uostalom, aktuelni vicešampion Rusije ni ne beleži baš neke savršene rezultate ove sezone, posle sedam kola je šesti na tabeli sa 13 bodova, četiri manje od lidera Zenita. Uz to, ove subote gostuje četvrtoplasiranom Krasnodaru, koji je u odličnoj formi (u poslednjih pet kola ima četiri pobede i jedan remi), pa neće biti čudo ako Sočijev zaostatak za vrhom bude još veći posle ovog vikenda.

S druge strane CSKA ne mora da žuri, centarfor Fjodor Čalov je već postigao četiri pogotka u prvenstvu, isto kao i krilni napadači Horhe Karaskal i Hesus Medina, što se uostalom i odrazilo na rezultate Armejaca. Moskovljani, za koje igraju već dvojica srpskih internacionalaca Milan Gajić i Saša Zdjelar, trenutno su treći na tabeli.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

RUSIJA 1 – 8. KOLO

Subota

Orenburg - Himki 3:1 (2:1)

/Sičevoj 37, Marin 39, 72 - Dolgov 24/

Pari NN - Fakel 3:1 (0:1)

/Kalinski 66, 73, Milson 90+7 - Maksimov 5/

Krasnodar - Soči 2:1 (0:0)

/Olusegun 49, Spertsjan 52 - Melkadze 65/

Dinamo Moskva - Ural 2:1 (1:1)

/Tjukavin 38, Makarov 59 - Bicfalvi 44/

Nedelja

14.00: (3,05) Krilja Sovjetov (3,35) CSKA Moskva (2,35)

16.30: (2,35) Lokomotiva Moskva (3,35) Ahmat (3,05)

19.00: (3,80) Spartak Moskva (3,45) Zenit (2,00)

Ponedeljak

19.00: (4,00) Torpedo Moskva (3,45) Rostov (1,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Dejan JoveljićSočiCSKA MoskvaOgnjen Koroman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara