Miši Batčuaji u dresu Bešiktaša (©Reuters)
Miši Batčuaji u dresu Bešiktaša (©Reuters)

Košmar Bešiktaša se nastavlja, mora na Rize bez kompletnog stručnog štaba i 13 fudbalera

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.01.22. | 12:05

Istanbulski Orlovi u sve većim problemima u ionako kritičnoj sezoni, značajno oslabljeni na gostovanju u 20. kolu Superlige Turske, koje ih očekuje u nedelju od 17 časova

Osvojio je Bešiktaš pre samo pet dana Superkup Turske, ali slab je to lek za sve probleme kroz koje istanbulski Orlovi prolaze ove sezone. Crno-beli su sasvim sigurno ostali bez titule, a ukoliko ne podignu formu pitanje je da li će uopšte zaigrati na leto u nekim evropskim kvalifikacijama.

Aktuelnog prvaka su mnoge stvari uzdrmale od početka sezone. Zbog loših rezultata još sredinom decembra je smenjen Sergen Jalčin, a u međuvremenu nije pronađen novi trener. Umesto toga već tri nedelje ekipom rukovodi trener omladinaca Onder Karaveli, ali čak ni njega neće imati Bešiktaš na klupi u nedelju od 17 časova, kada će gostovati Rizeu u 20. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Naime, turskog velikana je pred odlazak u Katar na meč Superkupa sa Antalijom opako uzdrmao virus korona. Nekoliko igrača je odmah vraćeno kući, ali bilo je prekasno, virus se već raširio ekipom. Uspeo je Bešiktaš da savlada Antaliju posle penala i tako dođe do trofeja, ali nova testiranja su pokazala da je sada zaraženo ukupno devet fudbalera i tri člana stručnog štaba, među kojima je i Karaveli.

Čak ni njegov pomoćnik Serdar Topraktepe nije uspeo da izbegne bolest, pa će na klupi danas da sedi jedan od trenera iz juniorskog tima, Halim Okta. Za taktičke odluke pre utakmice pitaće se Karaveli, koji će da predoči Okti kojih 11 igrača da uvrsti u startnu postavu, ali neće moći da bude fizički prisutan na utakmici.

17.00: (2,85) Rize (3,30) Bešiktaš (2,50)

Od igrača, u Katar nisu išli Aleks Teišeira, Miralem Pjanić, Kajl Larin, Atiba Hatkinson, Rašid Gezal i Mehmet Topal, a posle Superkupa razboleli su se i Nedžip Ujsal, Serdar Satči, Džan Bozdogan, Guven Jalčin, Salih Učan i Ogudžan Ozjakup. Uz sve njih povređen je i Žorž-Kevin N‘Kudu, a kao što je već dobro poznato, precrtani su Adem Ljajić, Džermejn Lens i još nekoliko igrača koji treniraju sa drugim timom dok ne pronađu novi angažman.

Ko će onda uopšte na megdan sa Rizeom? Na istok Turske je krenulo 19 fudbalera, mahom domaćih. Od stranaca tu su samo Domagoj Vida, Fransisko Montero, Velington i Miši Batšuaji. Nestvarno mali broj za tim koji ima čak 20 inostranih fudbalera na platnom spisku.

-------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske 

možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Kada se na sve te kadrovske probleme Bešiktaša nadoveže i očajna forma u gostima ove sezone (samo jedna pobeda na devet mečeva), deluje da se crno-belima ne piše dobro.

Uz to je Rize skoro pa kompletan. Zbog korone nedostaju samo Janik Bolasije i Loik Remi, dok trener Hamza Hamzaoglu može da raspolaže na igrače poput Džoela Pahjanpala, Gohana Gonula, Lebohanga Firija, Alpera Potuka, Damjana Đokovića, Tajlera Bojda… Nije preterano imponzantno, ali 18-plasirani tim Superlige ni ne može mnogo bolje od toga.

Rize svakako veću šansu od ove neće dobiti da prekine seriju loših rezultata u duelima sa Bešiktašom. Nije ga pobedio na poslednjih 14 susreta, od duela u Kupu Turske u decembru 2014. godine. Od tada su Orlovi trijumfovali 12 puta, uz dva remija.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

TURSKA 1 – 20. KOLO

Petak

Trabzon – Malatija 1:0 (1:0)

/Kornelijus 23/

Subota

Gazijantep - Karagumruk 3:1 (2:0)

/Sojalp 6, Demir 18, Figuiredo 73 - Mor 50/

Alanija - Bašakšehir 1:1 (1:1)

/Babakar 13 - Kaisara 45/

Kasimpaša - Hataj 3:1 (2:0)

/Ejserik 1, Bozok 6, Travnik 50 - Ergun 75/

Galatasaraj - Giresun 0:1 (0:1)

/Sulejmanov 11/

Nedelja

11.30: (2,10) Konja (3,35) Sivas (3,60)

14.00: (2,20) Geztepe (3,35) Antalija (3,35)

14.00: (2,05) Kajzeri (3,45) Altaj (3,60)

17.00: (2,85) Rize (3,30) Bešiktaš (2,50)

Ponedeljak

18.00: (1,85) Fenerbahče (3,50) Demir Adana (4,40)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Turska 1BešiktašRize

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara