Mario Pineda (©AFP)
Mario Pineda (©AFP)

Kreću borbe za 600.000 evra: Amerika MG, Baija, Fluminense i Kruzeiro favoriti

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 22:40

Noćas se u trećoj rundi Kupa Brazila igraju četiri utakmice

Trka za pehar Kupa Brazila 2022. od večeras počinje novu etapu. Sada sa 32 kluba najmasovnije klupsko takmičenje u zemlji kafe i sambe ulazi u treću rundu, u kojoj će pobednici podeliti oko 9.500.000 evra. Ulazak brazilskih timova koji igraju Kopa Libertadores jedan je od vrhunaca ove faze, a novina je i da se za razliku od prvog i drugog kola sada igraju dva duela. U slučaju nerešenog rezultata u zbiru rezultata, pobednika će da odrede penali.

Atletiko Mineiro, aktuelni šampion Brazila, jedan je od onih koji direktno ulaze u treću fazu Kupa Brazila. Galo će prvu utakmicu igrati u sredu kod kuće protiv Brazilije, a osim Atletika na put do krune u Kupu kreću i Amerika Mineiro, Atletiko Paranaense, RB Bragantino, Korintijans, Flamengo, Fortaleza, Palmeiras i Fluminense.

Izabrane vesti

Uz predstavnike Kopa Libertadoresa, startuju još i Remo kao šampion Kupa Verdea, Baija kao šampion Severoistočnog kupa i Botafogo kao osvajač Serije B.

23.55: (3,50) CSA (3,00) Amerika Mineiro (2,15)

CSA i Amerika Mineiro noćas započinju treću fazu Kupa Brazila. Alagoano stavlja Kup takmičenje na prioritetnu poziciju u ovoj fazi sezone. Svesni su u taboru plavo-belih da plasman u sledeću fazu garantuje zaradu od 600.000 evra i pokušaće da iznenade Ameriku, koja je u Seriji A i takođe igra u Kopa Libertadores. U subotu je tim iz Alagoasa debitovao u Seriji B remijem bez golova sa Ituanom.

Amerika MG kreće u Kupu Brazila sa namerom da ponovi dobru kampanju iz 2020. godine, kada je bila polufinalista takmičenja. Prošle sezone je eliminisana u trećoj fazi od Krisijume. Zečevi uživaju u posebnoj sezoni, jer prvi put u istoriji igraju u najjačem kontinentalnom takmičenju. Na terenu su rezultati varirali. Trener Vagner Mansini je nedavno zamenio Markinjosa Santosa nan klupi Mineira i još nije izgubio. Remizirao je sa Atletiko Mineirom u Kopa Libertadores i pobedio je Žuventud u prvenestvu Brazila.

02.30: (1,37) Fluminense (4,20) Vila Nova (9,00)

Fluminense i Vila Nova sučeljavaju se noćas na Marakani u prvom duelu treće runde. Flu debituje u ovoj fazi i dolazi iz pobede u ligi. Prošle subote je savladao Kujabu u gostima sa 1:0 i ostvario prvu pobedu u prvenstvu. Aktuelni šampion prvenstva Karioka sanja o više trofeja i u konkurenciji vidi priliku za prolaz dalje. Okršaj bi mogao da predstavlja i olakšanje delikatne finansijske situacije za Fluminense posle eliminacije iz Kopa Libertadoresa.

Vila Nova, koja je već eliminisala Rio Branko i Guarani u prve dve faze Kupa Brazila, dolazi iz dva remija u Seriji B i nada se da će biti konkurentnija na Marakani. Tigar iz Gojasa želi da se vrati iz Rio de Žaneira sa rezultatom koji bar ostavlja revanš otvorenim za mesto u osmini finala.

00.30: (1,30) Baija (4,50) Azuriz (11,0)

Šampion severoistoka Baija je izborio direktno mesto u ovoj fazi Kupa Brazila. Stoga debituje u aktuelnom izdanju takmičenja. Sa pet uzastopnih trijumfa na svim frontovima u sezoni Trikolori se nalaze na čelu Serije B i imaju veliko samopouzdanje. Rival u borbi za osminu finala im je Azuriz, koji se nije kvalifikovao u nokaut fazu šampionata Paranaense, ali piše prelepu priču na nacionalnim turnirima. Osnovan je 2018. godine, igra u u Seriji D i stigao je do treće faze Kupa Brazila u svom prvom učešću pošto je eliminisao Botafogo SP i Mirasol.

02.30: (3,00) Remo (3,00) Kruzeiro (2,25)

Remo stiže na duel pošto je u drugom kolu brazilske Serije C izgubio od Manausa sa 1:0. Sada tim okreće "ključ" za Kup Brazila, gde će debitovati. Imao ovo pravo jer je osvojio Kup Verdea 2021. Na noge Remu u prvom okršaju stiže Kruzeiro, najtrofejniji tim u takmičenju sa šest pehara, koji je startovao od prvog kola. Usput je ostavio Seržipe i Tuntum sa ubedljivim pobedama.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? 

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje!

 Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, KUP - TREĆA RUNDA

Utorak

23.55: (3,50) CSA (3,00) Amerika Mineiro (2,15)

Sreda

00.30: (1,30) Baija (4,50) Azuriz (11,0)

02.30: (1,37) Fluminense (4,20) Vila Nova (9,00)

02.30: (3,00) Remo (3,00) Kruzeiro (2,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaFluminenseBaijaAmerika MineiroKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara