Fudbaleri Botafoga (©Reuters)
Fudbaleri Botafoga (©Reuters)

Kriza Botafoga, ali konkurenti ne umeju da to iskoriste

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 23:05

Brazil 1: Lider Serije A poražen na dva vezana meča. Tim Bruna Laža gostuje noćas (01.00) veoma lošem Korintijansu kome je prioritet borba za trofej u Kopa Sudamarikani

Znalo se da kriza mora da pokuca i na vrata stadiona Nilton Santos u Riju, domu fudbalera Botafoga. Fantastično je igrao tim koji je selektirao Portugalac Luis Kastro, a posle odlaska u bogati saudijski Al Nasr kormilo je preuzeo zemljak Bruno Laž.

Lider je brzo stekao dvocifrenu prednost i pretio da Brazileirao učini nezanimljivim. Pre početka sezone niko nije crno-bele video u borbi za vrh tabele (prvih pet, šest mesta), a ne da od starta zasednu na čelu elitnog šampionata u zemlji fudbala.

Izabrane vesti

Porazi od Flamenga i Atletiko Mineira nisu iznenađujući, ali dva vezana neuspeha poljuljali su samopouzdanje Tikinju Soaresu i drugovima. Dobra vest za ekipu iz Rija je da i konkurenti posrću, pre svega šampion Palmeiras koji je prethodne noći poražen u Porto Alegreu od Gremija (0:1), pa opet Botafogo može da se vrati na dvocifrenu prednost.

01.00: (2,55) Korintijans (3,10) Botafogo (2,95)

Imaće tim Portugalca Bruna Laža težak zadatak protiv Korintijansa u Sao Paulu. Timao je najpopularniji klub u najvećem gradu u Brazil, ali ove sezone slabe partije u Seriji A. Prioritet za tim Vanderleja Luksemburga je Kopa Sudamerikana, gde je velikan stigao do polufinala. To takmičenje je ulaznica za Kopa Libertadores 2024.

Korintijansu je dvomeč sa Fortalezom u drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike u prvom planu, ali preti i selidba u drugu igu. Nije retkost da giganti u Brazilu ispadnu. Dugo je Kruzeiro tavorio, Gremio i Vasko su igrali drugoligaški fudbal, a i sadašnji lider Botagofo pre tri godine bio je član Serije B.

Timao ima samo tri boda manje od Santosa koji je na mestu koje vodi u Seriju B, pa ne može da bude bezbrižan. Neće moći iskusni stručnjak Luksemburgo da čuva najbolje. Nekadašnji trener Reala i mnogih brazilskih klubova je najavio kombinovani tim, ali biće i nekih startera. Meč će s klupe da počnu Fabio Santos i Renato Augusto, dok se posle suspenzije zbog kartona u tim vraćaju Bruno Mendes i Hil. Napad Korintijansa na Neo Kimika areni trebalo bi da predvodi standardni napadač Juri Alberto. Zbog povreda van stroja su Đovane, Rioni i Paulinjo.

Laž će opet u ekipi imati Gabriela Piresa koji je odradio meč pauze zbog kartona. U napadu će igrati Tikinjo Soares koji je blistao na startu šampionata, bio najzaslužniji za prvo mesto. Posle toga se povredio, nije ga bilo mesec dana na terenu. Vratio se ovog meseca, odigrao dve utakmice, ali bez promene na golgeterskom saldu. Poslednji gol je postigao početkom avgusta u Kopa Sudamerikane protiv paragvajskog Guranija. Sa 13 pogodaka je i dalje prvi strelac šampionata, ima dva gola više od napadača Atletiko Paranaensea Viktora Rokea koji se prethodne noći teško povredio.

U prvom delu šampionata, Botafogo je u Rio de Žaneiru pobdio današnjeg rivala sa 3:0, a dvostruki strelac bio je Tikinjo Soares, nekadašnji napadač Porta i Olimpijakosa.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Utorak

Baija - Santos 1:2 (0:0)

/Kandido 59 - Leonardo 73, Furč 90+4/

Sreda

Amerika Mineiro - Bragantino 0:2 (0:1)

/Žadsom Silva 36, Lukas Evanđelista 90+10/

Gojas - Flamengo 0:0

Četvrtak

Fluminense - Koritiba 1:0 (0:0)

/Fernandez 67/

Sao Paulo - Fortaleza 1:2 (0:1)

/Rodrigez 79 - Ze Velison 17, Lusero 53pen/

Vasko da Gama - Kuritiba 5:1 (2:0)

/Ze Gabrijel 9, Rosi 34,Vegeti 51, 63, Gabrijel Pec 81 - Gomez 80/

Petak

Atletiko Paranaense - Internasional 2:1

/Erik 24, Santana 90 - De Pena 36/

Gremio - Palmeiras 1:0 (1:0)

/Žoao Pedro 10/

Subota

01.00: (2,65) Korintijans (3,05) Botafogo (2,90)

Nedelja

02.00: (1,55) Atletiko Mineiro (3,90) Kujaba (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilBotafogoKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara