Slavlje šampiona Meksika (©Reuters)
Slavlje šampiona Meksika (©Reuters)

Kruz Azul na meksičkom tronu posle 24 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 05:23

Tim sa stadiona Asteka u revanšu finala plej-ofa Klausure odigrao 1:1 protiv Santos Laguna, ali zahvaljujući pobedi u prvom meču u Toreanu stigao do devete krune

Dugo je trajao post. Predugo za jednog giganta. Kruz Azul 24 godine je čekao na titulu u Meksiku i konačno je armija navijača tima iz prestonice ove zemlje Srednje Amerike dočekala da vidi svoje miljenike na tronu. Deveta kruna šampiona Sombrerosa ostvarena je na Asteka stadionu u Meksiko Sitiju. U prvom meču finala plej-ofa Klausure, Plava mašina je pobedila u gostima Santos Lagunu sa 1:0, a u revanšu je bilo 1:1.

Perunski stručnjak Huan Rejnoso u prvoj sezoni na klupi Kruz Azula stigao je do toliko željenog trofeja, prvog u ovom milenijumu. U prošlom šampionatu Aperture, Plava mašina je bila tragičar. Posle pobede od 4:0 protiv gradskog rivala Unam Pumasa u revanšu polufinala je eliminisana posle identične pobede rivala. Pouke su izvučene, Kruz je ove sezone bio najbolji i u ligaškom delu prvenstva i tako potvrdio dominaciju u Meksiku u 2021. godini.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 20.00: (3,70) Rasing (3,00) Boka Juniors (2,10)

Junak velikana iz Meksiko Sitija je Urugvajac Džonatan Havijer Rodrigez Portiljo. On je u ovom šampionatu postigao 11 golova. Gosti iz Toreona su poveli u revanšu golom Čileanca Dijega Valdesa Kontrerasa u 37. minutu. On je odlično reagovao u finišu prvog poluvremena, oslobodio se dvojice čuvara i sa 16 metara neodbranjivim šutem matirao golmana domaćeg tima Hosea Koronu.

Fudbaleri u zeleno-belim dresovima vodili su do 51. minuta, kada je na scenu stupio urugvajski internacionalac. Santos Laguna je imala korner, lopta se odbila do jednog igrač gostujućeg tima koji je pokušao da šutira, ali je odbijen njegov udarac. Usledila je munjevita kontra. Rezervista Himenez je uposlio Rodrigeza koji nije bio u ofsajdu i u situaciji jedan na jedan lako prevario golmana Karlosa Aseveda.

Gosti su u nastavku napadali, imali veći posed lopte, ali su se domaćini znalački odbranili. Fudbaleri Santosa samo su jednom uputili udarac u okvir gola i tada su i poveli. Kruz Azul je mogao i do pobede u revanšu, ali neće mnogo žaliti. Veliko slavlje na stadionu Asteka. Plava mašina je šampion Klausure. Podsetimo, od plej-ofa je dozvoljeno gledaocima da prisustvuju uakmicama u Meksiku, naravno u ograničenom kapacitetu.

U prošlogodišnjoj Aperturi najbolji je bio Leon koj je u decembru stigao do osme titule. I on je bio najbolji posle ligaškog dela sezone, odnosno 17 kola. Pol poziciju je potvrdio i u plej-ofu kao i ove godine tim iz Meksiko Sitija.

MEKSIKO, FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Ponedeljak

Kruz Azul – Santos Laguna 1:1 (0:1) /prvi meč: 1:0/

/Rodrigez 51 – Valdes 37/


tagovi

Meksiko 1MeksikoKruz AzulSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara