Hulk i Gustavo Skarpa (©Reuters)
Hulk i Gustavo Skarpa (©Reuters)

Kuka vraća stari sjaj Atletiko Mineiru, Lopez je nova snaga Palmeirasa

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 23:10

Kopa Libertadores: Drugi brazilski obračun u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi. Prvak Brazila dobio novog-starog stratega prošle nedelje. Odsustvo Ronija veliki problem za dvostrukog uzastopnog šampiona

Pet brazilskih i tri argentinska kluba ostali su u konkurenciji za najvredniji trofej u Južnoj Americi – Kopa Libertadores. U epicentru su dva brazilska obračuna. Blizu plasmana u polufinale je Flamengo koji je u Sao Paulu dobio Korintijans sa 2:0 pogocima Đorđijana de Araskaete i Gabrijela Barbose Gabigola.

Šlager četvrtfinalnih dvomeča je duel Atletiko Mineira, osvajača duple krune u zemlji fudbala i Palmeirasa, dvostrukog uzastopnog šampiona najjačeg takmičenje na Zelenom kontinentu. Prvi meč igra se u četvrtak (02.30) pred sigurno punim tribinama na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu. Forma ide u prilog timu iz Sao Paula. Iako je ovog leta ostao bez nekoliko važnih igrača, pre svega talentovanog napadača Gabrijela Verona, koji je pojačao Porto, Verdao gazi i ide ka tituli u Brazileirau. Portugalac Abel Fereira fantastično vodi Palmeiras treću sezonu. S druge strane, Hulk i drugovi igraju veoma loše u poslednje vreme, vezali su dva poraza u domaćem prvenstvu, kod kuće od Korintijansa (1:2) i za vikend u Porto Alegreu od Internasionala (0:3).

Izabrane vesti

Ceh za loše rezultate platio je argenrtinski trener Rikardo Antonio Mohamed Matijević. On je smenjen na klupi osvajača duple krune u Brazilu, a na njegovo mesto opet se vratio iskusni Kuka. On je prošle godine osvojio oba pehara u zemlji sa Atletiko Mineirom, ali je neočekivano napustio kormilo tima. Sada je opet na stadionu Mineiro. Kup Brazila je već izgubljen, titula u Brazileirao je teško ostvariva, pa je najveća šansa za trofej u najjačem takmičenju na Zelenom kontinentu.

02.30: (2,50) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (3,10)

Velikan iz Sao Paula je vezao četiri trijumfa u šampionatu, bez poraza je sedam utakmica i ovaj dvomeč ulazi kao blagi favorit. Problem za Palmeiras je povreda napadača Ronija, koji nije igrao poslednjih mesec dana. Mnogo toga će da zavisi od brzonogih krila - Gustava Skarpe i Dudua. Sve nade navijača crno-belih iz Belo Orizontea uperene su u Hulka, veterana koji nije u prošlogodišnoj formi.

Trener Kuka neće moći da računa samo na suspendovanog Alana i povređenog Giljermea Aranu. Otavio će zauzeti mesto Alana. Hulk će biti najistureniji u špicu, s krila će da prete Keno i Zaračo, dok će Argentinac Naćo Fernandez biti dirigent na sredini terena. Čileanac Eduardo Vargas će biti džoker. Portugalac Abel Fereiram, osim Ronija koji nije ni otputovao u Belo Orizontea, lišen je usluga samo Žejlsona.

Kuka (©Reuters)Kuka (©Reuters)

Argentinski napadač Hose Lopez je registovan za Palmeiras i biće uzdanica u napadu. Plaćen je pre dve nedelje Lanusu čak 9.500.000 evra. Gaučosu će pomagati Dudu na desnoj i Gustavo Skarpa na levoj strani terena, dok je Rafael Veiga zadužen za kreacije za udarni trio gostiju iz Sao Paula. U konkurenciji za tim je i Urugvajac Migel Merensijel, a na popisu za ovaj meč našao se i mladi Endrik koji ima samo 16 godina.

Ovi timovi su odigrali dvomeč polufinala Kopa Libertadores i prošle sezone. Palmeiras je zbog pravila gola u gostima prošao dalje. U Sao Paulu nije pogodaka, dok je u revanšu bilo 1:1. Početkom juna u derbiju brazilske Serije A nije bilo golova u meču odigranom u Sao Paulu. Četiri vezane utakmice Palmeirasa i Atletiko Mineira su završene remijima, a dva puta se mreže nisu zatresle.

02.30: (2,00) Velez (3,30) Taljeres Kordoba (4,00)

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz dvomeča, Estudijantesa i Atletiko Paranaensea.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Korintijans - Flamengo 0:2 (0:0)

/De Araskaeta 37, Barbosa 51/

Četvrtak

02.30: (2,50) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (3,10)

02.30: (2,00) Velez (3,30) Taljeres Kordoba (4,00)

Petak

02.30: (2,05) Atletiko Paranaense (3,30) Estudijantes (3,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresAtletiko MineiroPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara