Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman se nada pojačanjima ove zime: Napravio sam listu

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.01.21. | 21:24

Holanđanin ipak ističe da sve zavisi od kluba

Počela je zimska transfer pijaca, nije zasad bilo većih poslova, ali ima još puno vremena da se fudbalska Evropa zatrese. Barselona je jedan od klubova od kojih se nije očekivala prevelika aktivnost u januaru, ali bi to moglo da se promeni. Ronald Kuman ističe da pomno prati tržište, kao i da je sastavio listu igrača za koje je zainteresovan.

Uoči utakmice sa Atletik Bilbaom je holandski stručnjak govorio za medije, Blaugrana se sutra sastaje sa Lavovima iz Baskije u zaostalom meču drugog kola španske Primere (21.00). Pred Kataloncima je težak zadatak, ali je jedna od glavnih tema tokom konferencije bio i zimski prelazni rok. Holanđanin je napravio listu igrača na koje ne računa, ali i listu fudbalera koje bi voleo da vidi na Nou Kampu.

Izabrane vesti

"Svaki trener u janaru pokušava da pronađe način da pojača ekipu, kao i ja. Napravio sam listu mogućih odlazaka, ali i listu igrača koje bi bilo interesantno dovesti. Sve zavisi od kluba", pojasnio je Kuman.


Odlasci su u ovom trenutku daleko realniji, Karles Alenja je već na izlaznim vratima kluba, očekuje se da do kraja meseca pojača ekipu Hetafea.

"Ne mogu ništa da vam kažem dok sve ne bude gotovo. Alenja je dobio dozvolu kluba da pregovara povodom svog odlaska. Igrači uvek mogu da odluče da li ostaju ili odlaze. On je mlad i odlučio je da potraži novi izlaz", rekao je trener Barselone.

Barselonu bi mogao da napusti i Riki Puć, kojeg je Ronald Kuman optužio da je "krtica" i da medijima daje poverljive informacije iz svlačionice. Sa mladim vezistom je produžen ugovor do leta 2023. godine, ali samo sa namerom da se učvrsti pregovaračka pozicija sa zainteresovanim stranama, čini se da je mladi fudbaler odigrao svoje u Kumanovoj Barseloni.

Kada su u pitanju dolasci, nema konkretnih informacija za tekući prelazni rok. Engleski i španski mediji tvrde da postoji dogovor sa centralnim defanzivcem Mančester Sitija Erikom Garsijom, ali za naredno leto. Slična situacija je i sa Žoržinjom Vajnaldumom. Kuman je sa vezistom Liverpula ostvario sjajnu saradnju u reprezentaciji Holandije. Želi ga i na Nou Kampu, a bivšem igraču PSV Ajndhovena i Njukasla saradnja sa prvakom Engleske ističe na kraju sezone. Ipak, poslednje informacije ukazuju da bi Vajnaldum radije ostao na Enfildu, izvesno je samo da ove zime neće pojačati Barselonu.

Memfis Depaj bi mogao da bude dostupan, pisalo se da mu je Lion postavio cenu od "simboličnih" 5.000.000 evra, predsednik Žan Mišel Ola mu se javno zahvalio za sve što je uradio za klub. Utisak je da bi jedino bivši fudbaler Mančester junajteda mogao u januaru da pojača redove Blaugrane, ali zasad nema informacija o pregovorima.


Na kraju krajeva mnogo toga će zavisiti i od izbora za predsednika kluba. Oni su prvobitno zakazani za 24. januar, ali postoji mogućnost da budu odloženi zbog pandemije virusa korona. Ukoliko katalonski klub ne dobije novog predsednika do kraja meseca, veliko je pitanje da li će biti i pojačanja. Kuman je ipak svestan da je zdravlje na prvom mestu.

"Zdravlje je najbitnije i učinićemo sve da zaustavimo ovu pandemiju".


tagovi

Memfis DepajŽoržinjo VajnaldumErik GarsijaKarles AlenjaRiki PućRonald KumanBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara