Žil Kunde (Foto: Reuters)
Žil Kunde (Foto: Reuters)

Kunde Čelsijev za 50.000.000 evra: Čekaju se Zuma i agenti

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 23:06

Nastao je problem pri transferu francuskog fudbalera u Vest Hem, ali njegov zemljak po svemu sudeći svakako stiže među Plavce

Đanluka Di Marcio važi za jednog od najpouzdanijih novinara kada je transfer tržište u pitanju. Retko greši, a sada tvrdi da je Žil Kunde Čelsijev za 50.000.000 evra. Daleko manje od otpusne klauzule i uprkos tvrdnjama iz Sevilje da ne moraju da ga prodaju. Izgleda da su ipak Andalužani poklekli.

Odavno postoji interesovanje Plavaca za još jedan izum sportskog direktora Sevilje Monćija. Za kratko vreme je izrastao u jednog od najboljih mladih štopera Evrope. Mnogu su bili iznenađeni kada je popularni Transfer guru izdvojio 25.000.000 evra za njegove usluge, ali ubrzo je postalo jasno da nije pogrešio. Kako stvari stoje, dve godine kasnije, klub sa Sančes Pishuana će udvostručiti uloženi novac.

Izabrane vesti

Od kako je postao član Sevilje, sa kojom je prošle godine osvojio Ligu Evrope, vrednost na tržištu mu je strmoglavo rasla. Pisalo se o tome da u ugovoru ima otpusnu klauzulu od 80.000.000 evra, danas su se pojavile i informacije da je ona u međuvremenu skočila za još 10.000.000. Ipak, izgleda da Sevilja, uprkos izjavama predsednika Huana Kastra Karmone, poklekla pred prilično konkretnom i primamljivom ponudom sa Stamford Bridža.

"Istina je da smo imali ponudu za Kundea koju smo odbili. Trenutno nema konkretnih ponuda. Ukoliko dođu, razmotrićemo ih, kao i uvek. Ukoliko budemo morali da prodajemo, to ćemo učiti samo pod uslovom da dobijemo dovoljno novca koji bi nam omogućio da nastavimo da napredujemo i popunjavamo vitrine trofejima", rekao je prvi čovek Sevilje.

Tvrdio je prvi čovek kluba da Sevilja ima finansijsku stabilnost i da nije u poziciji da mora da prodaje, ali je i istakao da će klub, kao i uvek, razmotriti sve ponude koje stignu na njegovu adresu. Čelsijeva je izgleda zadovoljila apetite i Kunde je dobio zeleno svetlo. Di Marcio tvrdi da bi Andalužani mogli da zarade još novca na ime određenih bonusa.

Realizaciju transfera u ovom trenutku koči Kurt Zuma. Vest Hem je dogovorio transfer stamenog Francuza sa Plavcima, zakazao je i lekarske preglede, a onda je nastao problem. Navodno su frku napravili agenti. Sevilja je obaveštena od strane kluba iz Londona da će uskoro dobiti zvaničnu ponudu za Kundea, ali se čeka da Zuma i njegovim predstavnici reše sve probleme sa Čekićarima. Čelsiju bi na ime obeštećenja trebalo da pripadne oko 30.000.000 evra. Iako je nastao problem, očekuje se da sve bude rešeno.

Spremila je i Sevilja zamenu, želi Svena Botmana iz Lila. Talentovani Holanđanin se dovodio u vezu sa brojnim klubovima, a pored Andalužana prati ga i Vulverhempton. Klubu sa Molinoa je interesantan i štoper Olimpik Marselja Duje Ćaleta Car. Tako bi na kraju prelazak Zume u redove Vest Hema mogao da pokrene pravu lavinu - Kunde u Čelsiju, Botman u Sevilji, Ćaleta Car u Vulverhemptonu.

Čelsi je ovog leta potrošio 115.000.000 evra na angažovanje Romelua Lukakua. Prodao je veliki broj igrača i dosad zaradio 85.350.000 evra. Prelazni rok želi da završi angažovanjem Kundea i Saula Njigeza iz Atletiko Madrida, kojeg planira da dovede na pozajmicu.



tagovi

Žil KundeKurt ZumaSven BotmanDuje Ćaleta-CarVulverhemptonLilMarselj

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara