Sa poslednjeg duela Tuzle Siti i Sarajeva (©fktuzlacity.com)
Sa poslednjeg duela Tuzle Siti i Sarajeva (©fktuzlacity.com)

Kup BiH: Borac čekira kartu za finale, Musemić na "svom" Koševu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 10:53

Banjalučani odrađuju posao u Mostaru, u Sarajevu se očekuje borba

Najmasovnije fudbalsko takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu, a danas ćemo saznati koja dva tima će se boriti za pehar Kupa.

Na rasporedu su dva revanš susreta, a zanimljiviji će svakako biti onaj na stadionu Asim Ferhatović Hase, gde igraju Sarajevo i Tuzla Siti (17.00). Sarajevo je u prvom meču na Tušnju trijumfovalo (1:0) golom Matijasa Fanima, čime je ostvarilo lepu prednost pred revanš.

Izabrane vesti

Međutim, od tada su kola krenula nizbrdo za bordo tim. Zabeležena su dva poraza u ligi od Veleža i Borca, a ceh je na koncu platio sportski direktor Emir Hadžić. Nadaju se u Sarajevu da bi to mogla da bude neka vrsta šok terapije pred finalnu fazu prvenstva i Kupa, gde i dalje bordo tim drži pol poziciju.

17.00: (1,62) Sarajevo (3,50) Tuzla Siti (5,60)

Sa druge strane, Tuzla Siti na Koševo stiže motivisana iz dva razloga. Prvi, Kup joj je jedina šansa da se domogne izlaska na evropsku scenu, pošto je rezultatima u Premijer ligi sve dalje od pozicija koje vode u Evropu. Drugi razlog svakako je njen šef stručnog štaba Husref Musemić. Igračka i trenerska legenda Sarajeva, sada u ulozi stratega Tuzlaka, pokušava da pomrsi račune bivšem klubu.

Duel na stadionu Asim Ferhatović Hase izvesno bi trebalo da bude svojevrsna prekretnica za oba kluba, kada je reč o nastavku sezone. Ukoliko Sarajevo trijumfuje, šef stručnog štaba Vinko Marinović povratiće poljuljano poverenje navijača, dok će Tuzlaci svim silama jurišati na Kup i izlazak na evropsku scenu.

Vredi istaći da Tuzla nije pobedila Sarajevo u poslednja četiri međusobna meča, dok je bordo tim trijumfovao na Koševu u sva tri prethodna navrata.

15.00: (11,0) Klis (6,25) Borac (1,20)

Za razliku od duela na Koševu, drugi polufinalni duel između Klisa i Borca neće doneti mnogo neizvesnosti. Banjalučani su već u prvom meču trijumfom sa 4:1 jednom nogom zakoračili u finale. Istina, nije to rezultat koji je nedostižan, ali računajući da je Klis niželigaš, šanse za to su ravne senzaciji. Pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da će današnji susret umesto u Buturović Polju, biti igran na Veležovom stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Borac neće kalkulisati, to je sasvim sigurno. Igra fantastično u poslednje vreme, vezao je sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i bez sumnje će i danas tražiti nastavak uspešnog niza. Mladi stručnjak Banjalučana Marko Maksimović očigledno je pronašao recept za dobre rezultate, te neće dozvoliti nikakvo iznenađenje. Klisu svaka čast na svemu do sada, ali realno, Borac je jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

BOSNA I HERCEGOVINA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

15.00: (11,0) Klis (6,25) Borac (1,20) /prvi meč 1:4/

17.00: (1,62) Sarajevo (3,50) Tuzla Siti (5,60) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Bosna i HercegovinaBorac Banja LukaBorac BanjalukaFK SarajevoSarajevoTuzla SitiHusref Musemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara