Filip Kostić (Foto: Reuters)
Filip Kostić (Foto: Reuters)

Lacio spušta tenzije i podiže ponudu: Sve skupa, 17.000.000 za Filipa Kostića

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 04:57

Deo bi Ajntrahtu pripao kroz bonuse

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Filip Kostić je propustio utakmicu sa Arminijom Bilefeld (1:1) u okviru trećeg kola Bundeslige, jer je prethodno odbio da trenira sa ekipom. Želi u Lacio. Italijanski klub se bacio na posao, a sportski direktor Igli Tare pokušava da pronađe zajednički jezik sa Nemcima. Navodno je i pojačao prvobitnu ponudu, tvrdi italijanski novinar Alfredo Pedula.

Razbesno je Kostić svojim potezom sportskog direktora ekipe iz Franfkurta Markusa Krošea, koji je istakao da je iznenađen ponašanjem srpskog reprezentativca i dodao da se takvi postupci neće tolerisati.

Izabrane vesti

"Niko nema pravo da vrši pritisak na Ajntraht iz Frankufurta", bile su reči direktora nemačke ekipe, u izjavi koju je u petak uveče dao za Bild.

Lacio sada čini sve u svojoj moći da spusti tenzije i da pronađe pravo rešenje sa upravom Ajntrahta. Pedula ističe da poslednja ponuda Nebeskoplavih glasi: 13.000.000 do 14.000.000 evra na ruke, plus 2.000.000 do 3.000.000 evra na ime bonusa. Dodaje i da je to napredak u odnosu na početak pregovara. Pretpostavlja se da Lacio nije hteo da ponudi više od 15.000.000 evra za levo krilo.

Hoće li biti dovoljno? Saznaćemo uskoro, jer letnja pijaca se zatvara kroz tri dana. U međuvremenu se stiče utisak da su se strasti smirile. Dan posle odluke Kragujevčanina da ne trenira sa timom, ohladile su se glave.

"Nismo odredili cenu za Filipa. Ljudi ponekad prave greške. Filip je dobar momak, uradio je mnogo za Frankfurt. Ne znam šta ga je nateralo da to uradi i ponaša se na taj način. To je pogrešan put", izjavio je Kroše, prenosi Špigel.

Čini se da bi Ajntraht i pored incidenta da zadrži reprezentativca Srbije. Jasno je i zašto. Malo je reći da je ključni igrač ekipe već nekoliko godina. Na 129 nastupa za klub sa Komercbank arene postigao je 28 golova i upisao 48 asistencija.

Prva je želja Lacija, ali utisak je da će Rimljani morati da povećaju ponudu i to po hitnom postupku. S druge strane, bojazan je da će do poslednjih trenutaka pokušavati da ubede upravu kluba iz Frankfurta da proda Srbina ispod cene, jer imaju rezervni plan. Ukoliko ne postignu dogovor oko Kostića, okrenuće se Matiju Zakanjiju iz Verone, kojem ugovor ističe za manje od godinu dana i na Olimpiko bi mogao da se preseli za oko 10.000.000 evra.



tagovi

Filip Kostićletnji prelazni rok 2021Igli Tare

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara