Timo Verner (©AFP)
Timo Verner (©AFP)

Lajpcig čisti redom i sprema se za Bajern i Siti u omiljenom takmičenju

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 13:26

Bikovi gostuju Venu u 1. runde DFB kupa

Prvo kolo DFB kupa dolazi do kraja. U naredni krug je već prošla 31 ekipa, i čeka se još jedna da bi se kompletirao žreb, koji će biti utvrđen tek ove nedelje, sa značajnim zakašnjenjem. Razlog je bilo finale nacionalnog Superkupa između RB Lajpciga i Bajerna (3:0) zakazano za 12. avgust, zbog čega su utakmice kupa odložene. Bavarci su u utorak savladali trećeligaša Minster na strani sa 4:0, a pred aktuelnim braniocem trofeja RB Lajpcigom je zadatak koji ne treba potceniti. Uostalom, Ven iz Vizbadena je novajlija u Cvajti, ali je u tekućoj sezoni već nizao bodove protiv Herte, Karlsruea i Šalkea, između ostalih.

DFB kup se poslednjih godina razvio u apsolutno omiljeno takmičenje Lajpciga. U poslednjih pet izdanja, Bikovi su četiri puta dolazili do finala i, posle dva poraza u njima, konačno se krunisao peharima 2022. i 2023. godine.

Izabrane vesti

Red Bulsi nisu izgubili nijedan od 12 poslednjih mečeva u nemačkom najmasovnijem takmičenju. Gledajući unazad u protekle četiri godine, tim iz Saksonije je zabeležio 23 pobede - uključujući produžetke i penale - u poređenju sa samo tri poraza. Izvanredan učinak, nema šta. U ne baš dugoj istoriji kluba, Saksonci su podbacili samo dva puta u prvom kolu - 2013. i 2016.


20.45: (11,0) Ven (7,00) RB Lajpcig (1,22)


Nedavni nastupi tima trenera

Marka Rozea mogli bi da pomognu u kontekstu ozbiljnosti i uštede energije. Posle gorkog uvodnog poraza prvog dana Bundeslige u Leverkuzenu (2:3), Bikovi su nedavno ostvarili pet pobeda u nizu. Četiri od ovih pet uspeha ostvarena su sa razlikom od najmanje dva gola. Postigli su ukupno 15 golova, odnosno tačno tri po susretu u proseku.

Barem je isto tako zanimljiva činjenica da je Blazvih tri puta zaredom uspeo da sačuva mrežu mirnom u Bundesligi. Iako će Peter Gulači u sredu uveče da proslavi svoj povratak na gol Lajpciga posle oporavka od povrede ukrštenih ligamenata, šanse za još jednu "nulu" u duelu sa Venom su velike.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

S obzirom na predstojeće zadatke u ligi - kod kuće protiv Bajerna i sledeće nedelje u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija - može se pretpostaviti da će sigurno doći do rotacije. Malo je verovatno da će Roze da rizikuje nekog od ključnih igrača od samog početka uoči predstojećih ključnih utakmica protiv Bajerna i Mančester Sitija, a

Lois Openda i Benjamin Šeško će dobiti oduška posle starta za vikend.

Deluje da će Ven od starta da napadne

Timo Verner, koji je ušao sa klupe i postigao pobednički gol u Borusija Parku. Očekuje se da će

Olmo, Vili Orban, Amadu Haidara i Bišijabu da ostanu van stroja zbog problema sa povredama.

S druge strane, pre 15 godina tim iz Vizbadena je uspeo da privuče veliku pažnju u DFB kupu. Kao drugoligaš je iznenađujuće stigao do četvrtfinala 2009, ali je potom tesno izgubio sa 2:1 od Hamburgera. To je bio najbolji nastup ekipe u nemačkom klupskom Kupu. Istina je, međutim, da su crveno-beli od 2009. godine samo devet puta bili predstavljeni u prvom kolu DFB kupa.

Susret usred nedelje ne dolazi baš u dobrom trenutku za tim trenera

Markusa Kaučinskog. Posle obećavajućeg starta sa sedam bodova iz prve tri utakmice i samo jednim porazom u početnih pet susreta, kriva forme tima iz Vizbadena je nedavno krenula u suprotnom smeru.

Bilo je gorkih poraza u Paderbornu (1:2) i prošlog vikenda kod kuće od Elverzberga (0:2). Sa samo jednim bodom iz poslednje četiri utakmice Cvajte, Ven je pao na 14. poziciju na tabeli. Prvobitna euforija ustupila je mesto stvarnosti koja je sve tužnija.


DFB KUP - 1. RUNDA


Sreda


20.45: (11,0) Ven (7,00) RB Lajpcig (1,22)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara