Marcel Zabicer (@Reuters)
Marcel Zabicer (@Reuters)

Lajpcig daje Zabicera po bagatelnoj ceni, Dortmund kreće u akciju; da li to znači i promenu kursa poslovanja?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 09:47

Na Vestfalenu se okreću iskusnijim igračima...

Sančo je otišao. Ostaje velika praznina na Vestfalenu prodajom jednog od najtalentovanijih igrača današnjice, ali kasa je puna. Postoje svi preduslovi da se angažuje kvalitetna zamena.

Borusija užurbano radi na dovođenju novog krila, nekoliko imena je pod lupom - mada se najčešće poslednjih nedelja pominje Donijel Malen, koji čak nije klasičan krilni igrač, više je centarfor - međutim radi se na angažovanju pojačanja i na drugim pozicijama. Kako navodi Bild Dortmundovo interesovanje za igrače RB Lajpciga ne završava se samo na Marcelu Halstenbergu (29), iskusnom beku i reprezentativcu Nemačke. Meta Milionera je i njegov imenjak - Zabicer.

Izabrane vesti

Borusiji se često poslednjih godina zamera kako se pretvorila u razvojni klub koji masovno kupuje mlade igrače kako bih ih papreno preprodavao. Iz tog razloga, tvrde kritičari, klub sa Vestfalena nikako ne može u ozbiljan koštac sa Bajernom i borbu za titulu, pa interesovanje za iskusne igrače kao što su Halstenberg i Zabicer možda nagoveštava i promenu kursa poslovanja.

I dok su pregovori oko angažovanja ovog prvog u završnoj fazi, austrijski reprezentativac je za sada samo zanimljiva opcija. I to iz razloga što se šuška kako je Lajpcig spreman da ga pusti za značajno manju cifru od tržišne. Zabicer u ugovoru ima izlaznu klauzulu postavljenu na 50.000.000 evra, Transfermakt ga ceni 42.000.000, dok Bild tvrdi da su Bikovi radi da ga prodaju za svega 20.000.000.

Razlog? Pronašli su zamenu u mladom Mađaru Dominiku Soboslaju kog žele maksimalno da ispromovišu.

Treba imati na umu da Zabiceru 2022. ističe ugovor. Lajpcig nije voljan da kroz novi "isprati" njegov igrački napredak i izboren status jednog od najboljih vezista Bundeslige, pa je to još jedan od razloga što se rastanak bliži.

Naravno, s takvom cenom, Borusija nije jedini zainteresovani kupac. Duže vreme govori se kako i Milan sprema ozbiljan napad na Austrijanca.


tagovi

Marsel Zabicerletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara