Dani Olmo (©Reuters)
Dani Olmo (©Reuters)

Lajpcig sačuvao španskog virtuoza, El Mago se zaštitio: Postavljena specijalna klauzula za Barselonu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.09.23. | 10:14

Dani Olmo letos produžio sa Crvenim bikovima do 2027. godine, ali i definisao koliko je potrebno katalonski klub da plati za njegovu slobodu

Joško Gvardiol, Dominik Soboslaj i Kristofer Enkunku su krenuli put Ostrva u potrazi za novim izazovima i napunili su kasu Lajpciga sa 220.000.000 evra ovoga leta – sve skupa od transfera zaradio 240.700.000 evra – znali su dobro u Red Bul grupaciji šta se sprema i da ne smeju da dozvole da ama baš svi nosioci napuste klub. Jedan od prvih poteza bio je produžetak ugovora sa Danijem Olmom, parafirao je do 2027. godine, ali se i zaštitio.

Crveni bikovi su sačuvali španskog virtuoza za Ligu šampiona i utakmice sa Crvenom zvezdom, Mančester Sitijem i Jang Bojsom, međutim, veliko je pitanje da li i duže od toga. Jer, kada se ponovo početkom januara otvori transfer-pijaca, El Mago će biti “vruća roba” na tržištu. I samo će čekati mig Barselone u kojoj je stasao da krene natrag ka Kataloniji.

Izabrane vesti

Ni među pet najplaćenijih fudbalera u klubu nije bio Dani Olmo, zatezao je sa obnovom ugovora i želeo da se ispavi “nepravda”. Lajpcig je pristao da mu znatno podigne primanja, ali španski reprezentativac je čitavo leto čekao reakciju Barselone. Izostala je, nisu na Kamp Nouu u potpunosti finansijski ozdravili da bi kao nekada mogli da se razbacuju milionima, ali situacija se kreće nabolje i đak La Masije – direktno iz čuvene škole fudbala prešao u Dinamo Zagreb – se postarao da u novi ugovor sa Lajpcigom bude ubačena specijalna klauzula za Blaugranu, piše Mundo Deportivo.

El Mago je video u kom smeru se kreće fudbal, Lajpcig je ovoga leta zaradio astronomsku svotu novca za najbolje igrače. Znao je španski virtuoz da mora da se obezbedi, jer da nije postavljena klauzula od 60.000.000 evra u novom ugovoru, očekivano bi bilo da Crveni bikovi traže daleko više. Možda i da pokušaju da naprave rekordnu prodaju i nadmaše transfer Joška Gvardiola od 90.000.000, koliko je Mančester Siti fiksno platio za hrvatskog štopera.

Sada na Kamp Nouu znaju na čemu su. Ukoliko budu želeli da ispune jednu od dve velike želje Ćaviju, neće morati da pregovaraju, već da iskešira koliko je Dani Olmo odredio kada je doneo odluku da produži saradnju sa Lajpcigom i klub koji ga je platio 29.000.000 evra ne dovede u poziciju da idućeg leta ostane bez ijednog evra obeštećenja. Za vreme zimske prijace ili kroz nešto manje od godinu dana, po završetku tekuće sezone, biće zanimljivo videti hoće li Barselona aktivirati klauzulu i angažovati El Maga, istu mogućnost iskoristiti za Bernarda Silvu ili pak obojicu.

I portugalski vezista se, poput Danija Olma, osigurao kada je stavio autogram na novi ugovor sa Građanima. Po starom je na Etihdau trebalo da ostane do 2025. godine, novim je vezan godinu dana duže, ali i Bernardo Silva nije odbacio mogućnost da u skorije vreme pređe u Barselonu. Čitavo leto ga je katalonski klub jurio, dovijao se i nije pronašao put i način. Bernardo Silva je postavio ultimatum Blaugrani, najdalje je otišla do pozajmice sa obaveznim otkupom za bezmalo 60.000.000 evra za šta Mančester Siti nije želeo da čuje.

Bernardo Silva je precrtao Pari Sen Žermen, kao i Al Hilal, koji mu je nudio 90.000.000 evra godišnje. Produžio je sa prvakom Engleske i nije prestao da sanja o odlasku u Kataloniju, jer je i on izboksovao specijalnu klauzulu za Barselonu od 58.500.000 evra.

Sada je sve na španskom šampionu, on se pita i na neki način je indirektno izdiktirao uslove, pošto je do pomenutih suma spreman da ide za portugalskog i španskog kreativca. Još samo da Đoan Laporta pronađe potreban novac za obeštećenje i eskivira finansijski fer-plej.



tagovi

Dani OlmoBarselonaRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara