Din Smit (Foto: Reuters)
Din Smit (Foto: Reuters)

Lampard mesecima na birou rada, Smit samo nedelju dana: Bivši trener Aston Vile preuzeo Norič

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 11:33

Kanarinci imaju novog šefa struke

Ono što se najavljivalo, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu - Din Smit je novi trener Noriča. On je na klupi Kanarinaca nasledio Danijela Farkea i pronašao novi angažman samo nedelju dana nakon što je otpušten iz Aston Vile zbog serije loših rezultata.

Kako se navodi na sajtu kluba sa Kerou rouda, Smit je parafirao saradnju na dve i po godine, a prvi asistent će mu biti Kreg Šekspir, sa kojim je sarađivao i u Birmingemu.

Izabrane vesti

"Iza mene je sedam turbulentnih dana, ali sam jako zadovoljan što sam se vratio i što ću raditi za Norič u Premijer ligi. Jasno je da je u protekle četiri i po godine odrađen sjajan posao u klubu. Sada je na meni i Kregu da nastavimo tim putem i unapredimo sav taj rad sa ciljem da preživimo u Premijer ligi. Norič je veliki klub, sa velikom navijačkom bazom koja odlično razume šta znači biti deo kluba i njegove zajednice. Zajedno morao da napravimo Kerou roud što težim mestom za gostujuće timove. U fudbalu sam od svoje 16. godine. Mislim da sam samo četiri meseca pauzirao i nije mi se dopalo. Sjajno je odmah se vratiti i to u klub koji je rešen da napreduje".

Smit je trenersku karijeru počeo pre jedne decenije u Volsalu. Vodio je potom i Brentford, pre nego što je 2018. godine seo na klupu Vile. Uveo ju je već u prvoj sezoni u Premijer ligu, naredne je zadržao u eliti, a minule čak napravio i ozbiljan pomak. Ipak, posle odlaska Džeka Griliša ekipa je ostala bez lidera na terenu, na to su se nadovezale povrede, novajlije nisu uspele da se adaptiraju kako valja i sve to dovelo je do serije loših rezultata, pa je ekipa iz Birmingema posle 11 kola na tek 16. mestu na tabeli - samo dva boda iznad opasne zone.

Uprava mu se posle poraza od Sautemptona zahvalila na saradnji, a na Vila parku ga je nasledio Stiven Džerard. Spekulisalo se da bi Kanarince mogao da preuzme Frenk Lampard, na kraju je posao poveren iskusnijem Dinu Smitu.

Pred 50-godišnjim stručnjakom je težak zadatak. Norič je posle 11 mečeva poslednji na tabeli sa pet bodova. Interesantno je da je Farkeu uručio otkaz posle prvog trijumfa u sezoni (2:1 protiv Brentforda).



tagovi

Din SmitNoričAston VilaDanijel FarkeStiven DžerardFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara