Pedro Gonsalves (©AFP)
Pedro Gonsalves (©AFP)

Lavovi ovo ne smeju da prokockaju

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 15:00

Sporting posle 19 godina bi mogao opet na portugalski tron. Ruben Amorim fenomenalno vodi giganta iz Lisabona. Portimonense mora da padne na stadionu Žose Alvalade

Iako je ostalo nešto manje od polovine sezone smeši se primopredaje krune u Portugaliji. Porto i Benfika su se prethodnih godina smenjivali na tronu. I ove sezone u Primeiri se očekivao obračun osvajača duple krune i silno pojačanih Orlova, ali je u prvi plan iskočio Sporting.

Malo ko je očekivao ovakvu blistavu seriju Lavova – 16 pobeda i tri remija u prethodnih 19 kola. Najveći rivali Porto i Benfike prosipali su bodove, pa sada zeleno-beli imaju čak 10 bodova više od Zmajeva. Ostalo je još 15 kola do kraja šampionata, ali dvocifrena prednost sluti na radost na stadionu Žoze Alvalade. Davne 2002. godine poslednji je put titula završila u trofejnim vitrinama Sportinga. Bila je to 18. šampionska zvezdica. Posle te istorijske sezone i duple krune, Lavovi su osvojili četiri puta Kup Portugalije, ali je titula ostala nemoguća misija.

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SPORTING DA OSVOJI TITULU U PORTUGALIJI JE 1,35.

Renesansa lisabonskog tima krenula je tokom prošlog šampionata kada je Ruben Amorim stigao je na užarenu klupu. Plaćeno je obeštećenje Bragi od 10.000.000 evra, što se tada činilo kao sulud potez. Mladi stručnjak, koji ima samo 35 godina, posložio je tim, šansu pružio nekim klincima iz čuvene omladinske škole u kojoj je ponikao i Kristijano Ronaldo i rezultati su odmah stigli. Pedro Gonsalves igra sezonu karijere, sa 14 golova ja najbolji strelac šampionata. Ove zime je iz Brage stigao za klupski rekord od 15.000.000 evra napadač Paulinjo.

Dobre igra fudbalera lidera Portugalije nisu prošla nezapaženo. Potugalski mediji pišu da će na leto Sporting da bude na udaru bogatih klubova Evrope, pre svega sa Ostrva. Arsenal prati Tijaga Tomasa, Mančester Juanjted Pedra Gonsalvesa, a za Nuna Mendesa se raspituju italijanski giganti Juventus i Inter.

Pred dolazak Portimonensea večeras (21.30) na stadion Žoze Alvalade u 20. kolu Primeire, Sporting je vezao sedam pobeda, od toga pet u prvenstvu. Na poslednjih šest mečeva Lavovi su primili samo jedan gol. Portimonense je na 12. mestu, ali samo sa dve boda više od Maritima koji je u opasnoj zoni.

Amorim može da računa na najjači tim. Tradicija je takođe uz lisabonskog velikana koji je dobio šest poslednjih mečeva proitv današnjeg protivnika, od toga pet u Primeri.

Meč 20. kola Primeire, Sporting L. – Portimonense (21.30), kao i preostala dva meča današnjeg programu u Portugaliji, Belenenses – Nasional (16.30) i Žil Visente – Santa Klara (18.30), možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Sporting LisabonPrimeiraPortugalPortugal 1Portimonense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara