Lazar Tufegdžić (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)
Lazar Tufegdžić (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)

Lazar Tufegdžić: Nisam hteo u Arabiju po pare, novac nije prioritet, nego posledica

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.10.21. | 10:40

“Namestio sam glavu da sam tu u Spartaku“, kaže 24-godišnji fudbaler Spartaka

Male razlike koje čine fudbalsku kulturu jedne zemlje. Dok si u Španiji ili Italiji srećan ako dobiješ šansu sa 22 ili 23 godine, u Srbiji odmah posle 20. rođendana već kreću priče o tome da karijera kreće silaznom putanjom, jer “da vredi, već bi otišao“. Ali Lazar Tufegdžić je u Srbiji već pokazao da vredi, samo što još nije dobio priliku da to pokaže u inostranstvu. Nije da nije mogao. Samo što za razliku od nekih kolega razmišlja zrelije i čeka pravu šansu.

U mini-intervjuu za Mozzart Sport 24-godišnji napadač otkriva da je već odbijao neke unosne ponude, jer ne želi da trči za novcem, već smatra da će on sam po sebi doći ako Tufegdžić bude nastavio da pruža partije kao i do sada. A podsetimo, za dve godine u Subotici 91 utakmica u dresu Spartaka, 30 golova i 18 asistencija.

Izabrane vesti

Dve godine zaista igram na odličnom nivou. I pisalo se o mnogim klubovima, bilo je i nekih ponuda, ali nije to bilo nešto što bih ja prihvatio, nije bilo sredina gde vidim sebe. Zasad smo tu, glavu sam namestio da sam u Spartaku i nadam se još boljim igrama, pa će onda i inostranstvo samo da dođe, da i ja krenem svoj neki put“, kaže Tufegdžić za Mozzart Sport.

Šta je konkretno bilo?

Bila je neka Rumunija, bila je Arabija. Odlučio sam da sačekam neke druge opcije“.

Čim je odbio Saudijsku Arabiju znači da mu novac nije na prvom mestu?

Zasad ne razmišljam u tom smeru. Naravno, svi mi igramo za novac, ali nije mi sada prioritet. Ako budem dobro igrao, novac će doći kao posledica svega. Rano mi je da razmišljam o zemljama koje su finansijski dobre, ali loše za napredak. Odlučio sam da ostanem i sačekam pravu ponudu. Recimo, voleo bih neku Belgiju, Holandiju, Austriju. Nešto što je stepenik iznad Superlige, a da je zemlja dobra za mlade igrače i dalji razvoj. Videćemo šta će doneti naredni prelazni rok“.

A koliko je teško zaista čitati o tim „avionima i kamionima“ i ostajati u Superligi? Recimo, za Tufegdžića se nedavno pisalo da ga hoće i Galatasaraj?

Da, bila je ta priča za Galatasaraj, čak je i trener njihov izjavio da me želi, pa nije došlo do dogovora. Sve to ostaje negde u podsvesti, ali moraš da naučiš da se boriš s tim. To će te čekati kroz celu karijeru. Na terenu ostaviš to sa strane i igraš“.

Igra Tufegdžić i ove sezone, mada je Spartak usporio kad su svi očekivali da ubrza. Jeste Tufegdžić na 12 utakmica postigao pet golova, ali nijedan još od avgusta, iako se očekivalo da Spartak eksplodira posle kasnih dolazaka Nemanje Nikolića i Nemanje Mihajlovića. Umesto eksplozije, četiri poraza u nizu. Tufegdžić se ipak nada da je samo pitanje trenutka kada će napadački trio Golubova da „klikne“. Možda već i danas na gostovanju kod Novog Pazara...

Posle dobrog početka uspeli smo da se vratimo, pa opet kriza... Možemo sigurno mnogo bolje, neka pojačanja su nam stigla kasno, potrebno je vreme da se svi uhodamo. Naš cilj je da budemo u prvom delu tabele, pa ako nam se ukaže šansa da napadnemo Evropu da pokušamo i to. Dobili smo zaista dokazana pojačanja, svima nam je lakše uz njih, ali treba taj kvalitet tek da pokažemo na terenu“.

Lazar Tufegdžić (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)Lazar Tufegdžić (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)

Za Tufegdžića lično, najveće pojačanje trebalo bi da bude povratak Nemanje Nikolića. Sjajno su funkcionisali u prethodnom mandatu u Subotici.

Znači mi on mnogo. Družimo se i privatno. Preneli smo taj odnos na teren. Zaista se razumemo i odlično sarađujemo. Odgovara mi da koristim lopte koje on uspeva da sačuva, da napadam taj prostor koji oslobodi. Uvek ima igrača na sebi, to je njegov kvalitet“, završava Tufegdžić.

Samo još da Spartakov napad proradi. Raspored mu nikako ne ide na ruku. Do reprezentativne pauze, Novi Pazar na strani, pa Metalac kod kuće, onda gostovanja kod Kolubare i Radničkog na Čairu. U međuvremenu i Dubočicu u Kupu.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

15.00: (2,30) Novi Pazar (3,40) Spartak (3,10)

17.00: (2,10) Voždovac (3,35) Napredak (3,60)

Subota

15.55: (14,0) Kolubara (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.00: (2,00) Čukarički (3,45) Vojvodina (3,80)

Nedelja

17.00: (1,10) Partizan (11,0) Radnik Surdulica (19,0)

19.05: (3,20) Proleter (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

Ponedeljak

15.00: (1,60) Radnički Niš (3,80) Radnički Kragujevac (6,00)

17.00: (2,65) Metalac (3,20) Mladost Lučani (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara