Lazetić pred derbi Vojvodine: Ko hoće da bude na našem mestu moraće da nas pobedi

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 11:28

Strateg TSC-a pun respekta prema ekipi koju predvodi Radoslav Batak

Pretposlednje kolo regularnog dela Mozzart Bet Superlige donosi nam veliki derbi. U Bačkoj Topoli će se sastati TSC i Vojvodina, a meč koji ima epitet derbija pokrajine dobija dodatnu draž kada se zna da se obe ekipe visoko kotiraju i bore za izlazak u Evropu. Šef stručnog štaba Topolčana ne krije reči hvale za tim Stare dame i najavljuje neizvestan derbi.

Izabrane vesti

„Ovo je veliki derbi i veliki je rivalitet između nas i Vojvodine, zbog čega očekujem fenomenalnu utakmicu. Vojvodina je dobar tim, dovoljno je reći da nemaju poraz 13 utakmica,a u međuvremenu su promenili trenera. Siguran sam da su zato puni samopouzdanja, opasni su u ofanzivnim tranzicijama, defanzivno jako dobro organizovani, primaju golove uglavnom iz prekida i vidi se da je to ekipa pravljena za borbu za sam vrh tabele, te nam je jasno kakav nas protivnik očekuje, pogotovo sada kada su se serijom dobrih rezultata vratili u igru za Evropu. Jako ih poštujemo i znamo kako mogu biti opasni, jer imamo iskustvo sa njima od prošle godine, tako da će ovo sigurno biti jedna veoma zahtevna i interesantna utakmica“, kaže Lazetić.

Sa druge strane Lazetić ne potcenjuje ni svoj tim, te navodi da je rekao svojim igračima da uživaju u fudbalu i da nema potrebe da se oseća pritisak.

„TSC svakako nije protivnik za potcenjivanje, momci su toga svesni i spremni, svakako imaju puno motiva da budu na svom maksimumu. Mnogo bismo veći pritisak osećali da imamo osam ili deset bodova manje nego trenutno pred ovako važnu utakmicu. Rekao sam igračima i pre prethodne utakmice, a posebno pred ovakav derbi, da moraju da uživaju, da igraju fudbal. Jasno nam je i da svi žele ovu poziciju na kojoj smo mi, ali ko god bi poželeo da bude na našem mestu, mora prvo da nas pobedi. Svakako ostajemo u trci za sam vrh tabele i kvalifikacije za Ligu šampiona i to je naša privilegija u ovoj utakmici, da možemo na neki način biti rasterećeni. Svakako TSC kao i uvek, ide na pobedu“, ističe Žarko Lazetić.


Nemanja Stojić, uzdanica odbrane TSC-a smatra takođe da je ekipa Vojvodina tim koji vrvi od kvaliteta, te da je zbog toga priprema utakmice bile izuzetno temeljna.

„Sigurno je da ekipa Vojvodine poseduju ozbiljan kvalitet. Igrači su im individualno veoma dobri. Svakako da su negde na početku sezone planirali da budu na višoj poziciji nego gde se trenutno nalaze, tako da zbog toga mi pripremamo utakmicu sa puno pažnje i sigurno mogu da kažem da ćemo biti spremni. U svakom slučaju, generalno mogu samo reći samo reči hvale za Vojvodinu, jer je to izuzetno kvalitetna ekipa“, naveo je Stojić.


tagovi

Žarko LazetićNemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara