Lice Bajernove krize

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 17:48

I slabi rezultati u Bundesligi; i katastrofa protiv Sitija; i ispadanje iz DFB kupa; i generalno loša, neubedljiva igra rekordnog šampiona Nemačke - iza svega stoje te dve reči: Sadio Mane

Nepunih deset meseci pošto je stigao u Minhen kao zvezda koja treba da odmeni Roberta Levandovskog, Sadio Mane nalazi se na izlazni vratima Bajerna. Fizički nasrtaj na Leroja Sane neposredno nakon debakla u Mančesteru definitivno je potvrdio da se Bavarci neće usrećiti s akvizicijom vrednom 32.000.000 evra.

Šta je poslovično mirnog Senegalca nateralo na tako radikalnu 'akciju' nije poznato (šuška se salva teških uvreda od strane nemačkog reprezentativca; šuška se i o rasizmu), međutim sve je to trenutno u drugom planu.

Izabrane vesti

Kada su Manea dovodili prošlog leta iz Liverpula Bajernovi šefovi totalno su drukčije zamišljali ovu sezonu i timsku postavku. Na današnji dan, nakon svega što se izdogađalo, Sadio Mane je lice krize u Minhenu.

I slabi rezultati u Bundesligi; i katastrofa protiv Sitija; i ispadanje iz DFB kupa; i generalno loša, neubedljiva igra rekordnog šampiona Nemačke - iza svega stoje te dve reči: Sadio Mane.

Mada je svima jasno da doskora jedan od najboljih krilnih napadača na svetu nepravedno nosi sav taj teret, glavnokomandujućima u Zebener štrase očito ne smeta kreiranje takve slike, te su - sva je prilika - spremni čak i da priznaju kako se radi o lošem potezu, promašenoj investiciji, a sve zarad zabašurivanja svoje suštinske uloge u već viđenom prolećnom sunovratu sezone.

(Nedovođenje adekvatne zamene za Roberta Levandovskog, promena trenera koji je imao osam od osam u Ligi šampiona i sa samo dva primljena gola stigao do četvrtfinala, prošavši lagano najjaču grupu sa Barselonom i Interom, eliminisavši potom jednog od favorita - Pari Sen Žermen.)

Bajern još nije zvanično eliminisan iz Lige šampiona, no kada se to dogodi u sredu uveče (da se ne lažemo, trenutno je 'kada' daleko prikladnije upotrebiti nego 'ako'), u Minhenu će moći da knjiže: NEUSPEŠNA! I to treća zaredom nakon Flikove triplete u kojoj najbolji nemački tim ne može da preskoči četvrtfinale.

A onda, kolege iz Nemačke već stidljivo najavljuju, Mane bi ponovo mogao da 'okupira' novinske stupce, jer će se naveliko spekulisati o njegovom transferu.

"Senegalska superzvezda interno se izvinila zbog trenutka ludila, prihvatila novčanu kaznu, utakmicu suspenzije, međutim njen imidž u klubu trajno je narušen", piše Bild. "U Engleskoj je već počelo da se šuška o Maneovom povratku u Liverpul, igrač navodno nema ništa protiv toga, ali prema našim informacijama za sada nema konkretnih koraka u tom pravcu".

Sadio Mane je izvanredno startovao u Bajernu, u prve tri utakmice postigao tri gola, da bi Julijan Nagelsman ubrzo uvideo kako njegove zamisli i taktika bez klasične 'devetke' ne funkcionišu. Mane je tog momenta postao deo rotacije na krilu i počeo psihološki da kopni. Prekretnica se dogodila 8. novembra prošle godine, kada je pretrpeo težu povredu zbog koje je propustio i Mundijal u Kataru.

Očekivao se njegov veliki prolećni povratak, međutim umesto toga dogodio se totalni raspad. Frustracija iskazana na licu Leroja Sanea.

"I pre incidenta koji se dogodio u Mančesteru Mane je često izgledao potpuno odsečeno od ostatka tima. Čak ni van terena nije uspeo da se uklopi. Njegov učinak do sada glasi: 11 golova i pet asistencija. Premalo za igrača iz prve platne klase, s godišnjim primanjima većim od 10.000.000 evra neto".

Mada je Tomas Tuhel posle svega uzeo u zaštitu Manea, izjavivši kako će biti njegov advokat, Skaj danas otkriva kako iskusni strateg ne vidi perspektivu za Senegalca u Minhenu.

"Napad na saigrača je kap koja je prelila čašu. Doveo je do toga da se većina igrača distancira od Manea. Sve u svemu, Bajern će ga na leto prodati ukoliko se pojavi adekvatan kupac".

Podsetimo, već mesecima se šuška kako bi prva meta Bavaraca na leto trebalo da bude Hari Kejn.


tagovi

Sadio ManeLeroj SaneTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara