Fudbaleri Arsenala nisu imali mnogo razloga za slavlje ove sezone (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala nisu imali mnogo razloga za slavlje ove sezone (©Reuters)

Liga Evrope – Arsenalova slamka spasa

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 12:40

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Tobdžija protiv Slavije iz Praga na Emiratima u prvom meču četvrtfinala drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta - 1,62

Užasnu sezonu u Premijer ligi ima Arsenal. Očekivalo se mnogo više od londonskog giganta koji je tek 10. u nacionalnom prvenstvu. Ne samo da je Liga šampiona nemoguća misija u domaćim okvirima nego i izlazak u Evropi teško je ostvariv cilj za četu mladog španskog stučnjaka Mikela Arteta. Liga Evrope je spas. Osvajanje ovog takmičenja donosi evro elitu timu sa Emirata koji nikako da se vrati na staze stare slave.

Pogled na preostale timove u ovom takmičenju ide u prilog tome da je Arsenal, uz Mančester Junajted, favorit za utešni trofej na Starom kontinentu. Do kraja sezone, nema sumnje, Liga Evrope je prioritet za Arsenal. Nema više mešanja karata, Arteta mora da napadne pehar u ovom takmičenju. Prošle sezone je osvojio FA kup.

Izabrane vesti

Ove godine londonski tim je eliminisao Benfiku i Olimpijakos. Na redu je Slavija iz Praga, šampion Češke koji je specijalista za izbacivanje timova sa Ostrva. U šesnaestini finala je bio bolji od Lestera, a u osmini finala je eliminisao škotskog prvaka Rendžers iz Glazgova. Sada Slaviju očekuje najteži zadatak, Arsenal, jedan od favorita za osvajanje trofeja u drugorangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta. Prvi meč četvrtfinala na programu je večeras (21.00) u Londonu.

21.00: (1,62) Arsenal (3,80) Slavija (6,00)

Engleski tim igraće bez defanzivaca, Brazilca Davida Luiza i Škota Kirana Tirnija. Karioka je imao manji hirurški zahvat na kolenu, ali se očekuje da bude u timu za nekoliko nedelja, dok će Tirni da pauzira od četiri do šest nedelja zbog povrede kolena. Artetu raduje povratak u timu Bakaja Sakoa, Emila Smita Roua, a spreman je i Granit Džaka posle preležane bolesti. Lakšu povredu ima i Norvežanin Martin Odegard, zimsko pojačanje iz Reala, ali se očekuje da bude u sastavu.

Slavija će biti lišena usluga defanzivca Ondreja Kudele. UEFA je protiv njega počela postupak zbog optužbe za rasizam na meču u Glazgovu protiv Rendžersa kada je ušao u sukob sa Glenom Kamarom. On se suočava sa mogućom suspenzijom od čak 10 mečeva na međunarodnoj sceni. Zasad je dobio zabranu da igra samo na prvom meču u britanskoj prestonici. Za goste zbog povreda neće moći da igraju ni Simon Deli i David Hovorka. Abdalah Sima je na raspolaganju lideru šampionata Češke.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARSENAL DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 4,00.

Na gol Slavije trebalo bi da stane mladi osamnaestogodišnji Matijas Vagner. On je isključen na meču Fortune lige prethodnog vikenda. Prvi golman Ondrej Kolar je rovit, ima povredu glave, i verovatno neće moći da brani u Londonu.

Ova dva tima su odigrala dvomeč u Ligi šampiona pre 14 godina. Arsenal je na svom terenu pregazio klub iz Praga. Bilo je čak 7:0, dok u prestonici Češke nije bilo golova. Tobdžije nikada nisu ispale od kluba iz Češke.

Zanimljivo je da je Arsenal ove sezone u Ligi Evrope imao čak 15 različitih igrača koji su tresli mrežu (isključeni su autogolovi).


tagovi

Liga EvropeArsenalMikel ArtetaSlavija Prag

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara