Ozan Kabak (©Reuters)
Ozan Kabak (©Reuters)

Liverpul izabrao! Samo još da Šalke registruje zamenu do 18 časova

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 11:49

Klop želi mladig Turčina kom je Van Dajk uzor, a trenirao ga je njegov prijatelj

Povreda Žoela Matipa dovela je Jirgena Klopa u nezgodnu situaciju. Samo nekoliko dana pre zatvaranja zimskog prelaznog roka Liverpul je morao da se upusti u potragu za štoperom i, naravno, naišao na probleme.

Duje Ćaleta-Car je bio prvi izbor, ali ga je Olimpik Marselj vratio sa aerodroma jer nije uspeo da pronađe adekvatnu zamenu. Na Enfildu su ekspresno reagovali i okrenuli Šalke. Skaj sport javlja da je postignut dogovor o pozajmici Ozana Kabaka za 3.000.000 evra, s pravom otkupa, ali realizacija transfera ponovo zavisi od toga da li će "prodavac" naći zamenu. U Gelzenkirhenu već znaju koga žele, samo je pitanje hoće li uspeti da završe potrebnu papirologiju do 18 časova, kada se transfer pijaca zatvara u Nemačkoj. U Engleskoj ona traje do ponoći, pa je po tom pitanju Liverpul nešto mirniji.

Izabrane vesti

Po pisanju nemačkog ogranka Skaj sporta, Šalke trenutno pregovara sa Arsenalom o pozajmici Škodrana Mustafija, za čiji odlazak Tobdžije traže 2.000.000 evra.

Kabak je u Šalke stigao leta 2019. iz Štutgarta za 15.000.000 evra, a ugovor mu važi još tri i po godine.

Klop već neko vreme ima na radaru ovog fudbalera, pošto ga je do nedavno u Šalkeu trenirao njegov veliki prijatelj David Vagner. Dolazak u Liverpul bio bi ispunjenje sna za 20-godišnjeg Turčina, koji ne krije da mu je Virdžil van Dajk fudbalski uzor i da se ugleda na njegov stil igre.

Hoće li dobiri priliku da igra uz njega, zavisi od Šalkeove administrativne službe.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021ŠalkeLiverpulJirgen KlopOzan KabakŠkodran Mustafi

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara