Marko Pantelić (©MN Press)
Marko Pantelić (©MN Press)

Lomovi u FSS: Pantelić smenjuje Šurbatovića i IO ili IO smenjuje Pantelića i postavlja Bjekovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 08:19

Sastanak danas u 13 sati

Cela fudbalska Srbija, pa i predsednik Aleksandar Vučić, govorila je o čudnim rezultatima u završnici sezone u kojoj se potvrdilo da Superliga nema kvalitet za više od 16 klubova, a i to je previše ambiciozna brojka. I selektor Dragan Stojković Piksi je više puta to isticao. Međutim, Javor je, kako bi sačuvao status superligaša, pokrenuo inicijativu da se sledeće sezone ipak igra sa 18 timova i time napravio razdor koji će rezultovati današnjom sečom u Fudbalskom savezu Srbije.

S tim da se još ne zna ko će koga da poseče.

Izabrane vesti

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić isprva je odgovorio Javoru tako što je predsednika ivanjičkog kluba Dragomira Lazovića razrešio dužnosti u Izvršnom odboru Saveza, a prema informacijama Mozzart Sporta, namerio je da nastavi sa čistkom i smeni još neke ljude koji godinama kadriraju, a nisu njemu najodaniji.

Prvi na udaru je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, koga je predsednik Komisije za integritet FSS Svetislav Đurović u izjavi za Mozzart Sport već optužio da medijima dostavlja informacije o sumnjivim utakmicama u Superligi. Ako se članovi Izvršnog odbora ne bi saglasili sa Pantelićevim predlogom, on bi i njih "poterao", a na to ima pravo po Statutu koji je baš ovaj IO usvojio za mandata Slaviše Kokeze, koji je tako prigrabio apsolutnu vlast na Terazijama.

Međutim, pitanje je da li je Pantelić zakasnio, pošto se po fudbalskoj čaršiji uveliko priča da su se članovi IO suprotstavljeni predsedniku, a prevođeni Novicom Tončevim, već dogovorili između sebe. Njihov odgovor je – smena Marka Pantelića. Već koliko danas, jer je Pantelićeva sednica zakazana za četvrtak. A dalji plan "opozicije" je da na mesto predsednika, ne sa statusom v. d., sedne 73-godišnji Nenad Bjeković i da on na toj funkciji bude do održavanja redovnih izbora u FSS, zakazanih za 2023.

Ako bi ta ideja prošla, jasno je da bi Superliga bila proširena mimo svih pravila i logike i da bismo sledeće sezone opet gledali prvenstvo sa 18 klubova, uključujući tu i Javor i Rad. Iako bi po propisima dopunu Superlige trebalo vršiti iz Prve lige Srbije. Odnosno, u Superligu bi trebalo da uđu Kabel i IMT, kao treći i četvrti iz Prve lige Srbije.

Ali, ko još mari za propise? Uostalom, da li ste ikad čuli za primer da se pravila takmičenja menjaju tek po završetku sezone?


tagovi

Marko PantelićJovan ŠurbatovićFSSNenad Bjeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara