Fudbaleri CSKA Sofije (©AFP)
Fudbaleri CSKA Sofije (©AFP)

Ludogorec favorit na papiru, ali protiv CSKA ima jednu pobedu iz 12 mečeva

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 14:04

Bitka za Superkup Bugarske večeras u Sofiji

Fudbal se danas vraća na terene u Bugarskoj. Nedelju dana pre otvaranja nove sezone u najjačem rangu naših istočnih komšija, Ludogorec i CSKA Sofija kao šampion i pobednik Kupa Bugarske odrediće osvajača Superkupa u međusobnom okršaju na nacionalnom stadionu Vasil Levski (19.30).

Iako više za prestiž, ovaj meč može da pruži smernice o tome kakvu sezonu možemo da očekujemo. Sukobi ova dva rivala postali su jedan od najuzbudljivijih poslednjih godina u Bugarskoj. CSKA Sofija već nekoliko sezona pokušava da ukloni Ludogorec sa vrha u prvenstvu, ali bez uspeha. Međutim, Armejci su izuzetno mobilisani u svakom meču protiv Orlova i tako će verovatno da bude i danas.

Izabrane vesti

19.30: (2,45) Ludogorec (3,10) CSKA Sofija (2,85)

Statistika pokazuje da je tim iz Razgrada favorit, barem na papiru. U prethodnih 36 međusobnih mečeva na svim turnirima Ludogorec je ostvario 15 pobeda, isto toliko remija i poražen je u šest navrata. S druge strane, kako je strateg sofijskog velikana Ljuboslav Penev podsetio na konferenciji za medije pre meča, Armejci su u seriji od dve uzastopne pobede nad Orlovima, a Ludogorec se radovao samo jednom na 12 minulih dvoboja. Štaviše, poslednji okršaj ovih timova sredinom maja završen je trijumfom CSKA 4:1.

Dobra vest je da će posle smirivanja situacije oko Covid-19 u Bugarskoj navijači moći da prisustvuju na tribinama, i očekuje se oko 10.000 gledalaca. Treba napomenuti da ako se meč završi nerešenim rezultatom, neće se igrati produžeci, već će se odmah izvoditi penali.

Treneri obe ekipe imaće na umu da im predstoje mečevi u Evropi, koji su mnogo važniji od večerašnjeg duela. Zbog toga se od nekih važnijih igrača očekuje da propuste utakmicu, a od drugih, koji retko dobiju priliku, mesto u početnih 11.

Kormilar Ludogoreca Valdas Dambrauskas će se verovatno kladiti na Padta na golu, odnosno Sisinju, Plastuna, Verdona i Nedjalkova u odbrani. Bađi i Santana biće par centralnih veznih igrača, a Čibota i Tekpetej će početi na krilima. Kešeru se očekuje u vrhu napada, a Manu iza njega.

Sa druge strane, Penev će verovatno staviti Busata između stativa, a ispred njega u odbranu Turicova, Antova, Mateija i Mazikua. Džeferson će delovati kao defanzivni vezni, a Varela i Čataković partneri na sredini terena. Jomov i Bai biće na krilima, a napad će voditi Kaisedo.

SUPERKUP BUGARSKE

Subota

19.30: (2,45) Ludogorec (3,10) CSKA Sofija (2,85)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BugarskaLudogorecCSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara