Romelu Lukaku i Timo Verner (Foto: Reuters)
Romelu Lukaku i Timo Verner (Foto: Reuters)

Lukaku i Verner propuštaju nekoliko mečeva, novi tandem u napadu Čelsija - Haverc i Hadson Odoi

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 11:57

"Romelu je uganuo članak posle faula, Timo je povredio zadnju ložu. Obojica će odsustvovati neko vreme", izjavio je Tomas Tuhel

Zgromio je Čelsi u 3. kolu Lige šampiona Malme (4:0), ali je ostao bez dvojice važnih igrača. Bolje rečeno, ostao je bez napadača. Povrede su doživeli Romelu Lukaku i Timo Verner i prema prvim informacijama propustiće makar nekoliko narednih mečeva. Do kraja susreta sa švedskim šampionom u napadu su igrali Kai Haverc i Kalum Hadson Odoi, a kako stoje stvari nastaviće da predvode ofanzivu Plavaca.

Subota, 13.30: (1,18) Čelsi (7,50) Norič (22,0)

Izabrane vesti

Lukaku se povredio već u 23. minutu, posle užasnog starta Lasea Nilsena u kaznenom prostoru Malmea. Zaradio je defanzivac švedskog tima žuti karton, Čelsi dobio penal, koji je u gol pretvorio Žoržinjo. Samo 20 minuta kasnije povredu je doživeo Verner, koji je sa bolnom grimasom napustio teren.

Ustanovljeno je da je došlo do povrede članka kod Belgijanca i zadnje lože kod nemačkog reprezentativca, a izvesno je i da će neko vreme provesti van stroja, mada nije precizno definisano. Plavce do 6. novembra čeka čak pet utakmica, pa se slobodno može reći da povrede dvojice napadača nisu mogle da dođu u gorem trenutku. Dobra vest je da u pomenutom periodu imaju prilično lagan raspored, dočekuju najpre Norič i Sautempton (Liga kup), potom gostuju Njukaslu i Malmeu (Liga šampiona), kao i Barnliju.

Kako stoje stvari, tandem u napadu će činiti Haverc i Hadson Odoi, koji su ih i zamenili na terenu protiv Malmea. Posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, Englez je spojio Nemca sa golom, a Tuhel uvideo da bi u pomenutom dvojcu mogao da pronađe rešenje za kadrovske probleme. Prilično je izvesno da će ponovo biti zajedno na terenu već za vikend protiv Kanarinaca u 9. kolu Premijer lige.

Tuhel je nedavno pričao o Lukakuovoj premorenosti, ali ne žali što ga je protiv Malmea uvrstio u startnih 11.

"Da sam znao da će se ovo dogoditi naravno da ga ne bih stavio. Ali ne možete da znate unapred, a bilo je neophodno da se nađe na terenu i jako dobro je počeo. Pričao sam sa njim o čitavoj situaciji, rekao mu da mislim da je mentalno istrošen. Smatram da je i to normalno, ali on je naša devetka i naša uzdanica u napadu. Želeo sam ipak da mu podignem samopouzdanje, pa sam mu dao priliku da igra. Ovakve stvari se dešavaju, nismo imali sreće".

Razviili su Haverc i Hadson Odoi momentalno hemiju, a nemački stručnjak ističe da im je sad idealna prilika da se dokažu.

"Uvek je važno da se dokažete kada dobijete priliku. Romelu i Timo neko vreme neće biti sa nama i svi su pozvani da se uključe u trku za minute. Kada se budu našli na terenu, moraće da pokažu glad i odlučnost i da budu ubojiti u kaznenom prostoru".


tagovi

Tomas TuhelTimo VernerRomelu LukakuKai HavercKalum Hadson Odoi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara