Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Makedonija: Potop Vardara, druga liga je realnost, Sedloski debituje na klupi Škupija

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 08:03

Najtrofejniji klub naših južnih komšija trenutno je na mestu koje vodi u niži rang. Bez pobede je u 2021. godini

Ponos Makedonije, Vardar, najveći i najtrofejniji fudbalski klub u državi, koji je dao na stotine vrhunskih fudbalera, proživljava najgore trenutke u istoriji. Branilac titule kod naših južnih suseda prošlog leta je imao velike finansijske probleme nastale odlaskom ruskog biznismena Sergeja Samsonenka (napustio i RK Vardar, šampiona Evrope iz 2017. i 2019. godine). U novu sezonu skopski crveno-crni su ušli sa skromnim ambicijama, ali malo ko je verovato da bi klub mogao da dođe u situaciju da se bori za goli status u elitu.

Ipak, najgore slutnje su se obestinile. Vardaru preti ispadanje u drugu ligu. Da se sezone u Makedoniji sada završila, skopski velikan, 11 puta šampion države, ispao bi iz elitnog ranga. Vardar je trenutno pretposlednji šest kola pre kraja šampionata. Belasica je već drugloligaš, a traži se drugi putnik u niži rang. Devetoplasirani i desetoplasirani tim kod naših južnih komšija igraće u plej-autu za opstanak.

Izabrane vesti

13.00: (1,65) Akademija Pandev (3,60) Vardar (5,10)

Proteklog vikenda je Vardar doživeo katastrofu u Kratovu. Poražen je od Sileksa sa 6:0, dok je u sredu na svom terenu igrao 1:1 sa Renovom. Taj bod bio je prvi posle četiri vezana poraza. Skopski tim ne zna za trijumf u 2021. godini. Na devet posldnjih utakmica osvojena su samo tri boda. Prethodni tirjumf ostvaren je 16. decembra prošle godine kada je pobeđen "fenjeraš“ Belasica u gostima sa 3:0.

Trener Vardara Nikola Ilievski prošlog meseca je bio zaražen virusom korona, bio je u bolnici, ali je pobedio opasni virus. Vratio se prošle nedelje u Kratovu, kada je njegov tim doživeo debakl u duelu sa Sileksom.

Šampiona Makedonija danas (13.00) očekuje teško gostovanje u Strugi protiv Akademje Pandev koju takođe očekuje borba za opstanak. Domaćin ima tri boda više od Vardara, a vezao je dva poraza. Ove sezone skopski tim je oba puta u prvenstvu dobio današnjeg rivala sa 1:0 i 2:0, dok je tim iz Struge dobio ekipu iz prestonice u osmini finala Kupa Makedonije sa 1:0 golom Serafimova u finišu utakmice. Kada igraju ova dva tima u poslednje vreme ne pada veliki broj golova. Na sedam od osam utakmica bilo je 0-2 pogotka.

Škendija iz Tetova je na pragu titule jer ima čak 13 bodova više od najbližeg pratiova Škupija. Tim iz Skoplja je pre dve nedelje smenio turskog trenera Hasana Ozera. Jeton Musliu, doskorašnji koordinator mlađih kategorije u ovom klubu iz makedonske prestonice, bio je samo privremeno rešenje. Novi trener tima sa Čaira je Goce Sedloski koji će danas (13.00) da debituje na klupi Škupija u Velesu protiv Boreca.

13.00: (3,15) Borec (2,90) Škupi (2,40)

Nekadašnji trener Vardara, bivši reprezentativac Makedonije, ima velike ambicije s timom iz Skoplja.

"Pre svega želim da se zahvalim upravi, vlasniku i svima koji su insistirali na mom dolasku. Tokom zime smo se dogovorili i ja sam deo Škupija. Naše ambicije se poklapaju, a to je sigurno najviši plasman. Imam na umu da se u ovaj klub mnogo ulaže, angažuju se mnogi igrači, iako iskreno znam samo dvojicu ili trojicu ovih igrača sa kojima sam malo radio dok sam bio u Vardaru, dok mi ostali nisu poznati. Postoji šest mečeva u kojima ću sigurno dobiti sliku ekipe“, rekao je Sedloski, prenosi portal sportmedia.mk.

13.00: (16,0) Belasica (9,00) Škendija (1,10)

Škendija ima 13 bodova više od Škupija, šest kola pre kraja, pa bi danas tim trenera Ernesta Đoke mogao do četvrte krune u istoriji. Tim iz Tetova neće imati težak zadatak protiv poslednjeplasiane Belasice u gostima, a za matematičko osvajanje titule potreban je poraz Škupija u Velesu.


tagovi

MakedonijaMakedonija 1VardarAkademija PandevŠkupiŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara