Mamić oštro po konkurenciji: Oni gledaju korak unapred, mi tri – zato smo nuklearna raketa za njih

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 18:58

Poruka Hajduku, Osijeku i Rijeci

Zagrebački Dinamo na korak je od novog evropskog proleća posle trijumfa nad bečkim Rapidom u četvrtom kolu Lige Evrope. Teško će Modri uspeti da sustignu Vest Hem, koji drži lidersku poziciju, ali ni to nije nemoguća misija. Mada, neće biti lako.

Novo evropsko proleće smeši se Dinamu, ukoliko ga izbori bilo bi mu treće u poslednje četiri godine. Sve je isto kao i prethodnih godina, samo nema Zdravka Mamića na Maksimiru. Ali ga to nije sprečilo da se oglasi iz Međugorja. Natrljao je nos onima koji ne vole Dinamo i njega, one najglasnije koji su pravili buku posle ispadanja od Šerifa ili ligaških poraza. Ponovo je došlo njegovih pet minuta...

Izabrane vesti

"Misija i vizija, dve reči koje mi padaju na pamet kada gledam sinoćnje slavlje s Maksimira. Mnogi su propitivali, mnogi sumnjali, neki su i likovali kada je naš Dinamo izgubio neke utakmice ove sezone. Bio sam miran. Dinamo je u poslednjih 16 sezona 15 puta igrao u grupama najelitnijih evropskih takmičenja, a poslednje tri sezone dva puta smo igrali evrpsko proleće. Svake godine kod prvog posrtanja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovode kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača", napisao je Zdravko Mamić na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ukazao je Zdravko Mamić na to koliki broj nosailaca je u poslednje vreme napustio Dinamo u milionskim transferima, a to opet nije drastično uticalo na rezultate. Ističe da za tako nešto nije sposobna ni Barselona.

"Kada pobedimo redom bogatije klubove iz većih i uređenijih zemalja to se uzima zdravo za gotovo. Pobeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar. Dinamo je u poslednje dve sezone kako bi mogao da živi i radi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Mora, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemvena... Igrače koji igraju kao standardni prvotimci nemačkih, francuskih, italijanskih, turskih, poljskih klubova. Uzmite bilo kojoj ekipi na svetu toliko važnih igrača i to više neće biti isti tim. Pogledajte samo primer Barselone. Kao i u primeru Olma i Majera - dovedeni su igrači koji treba da rastu zajedno s klubom i iskorače u pravo vreme."

Redovno konkurencija preti, šire se Hrvatskom priče da ovaj ili onaj tim može do naslova prvaka. Kada se podvuče crta Dinamo je šampion i igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ima sigurnu evropsku jesen i sve češće prezimljava u Evropi. Konkurencija je jaka na rečima, ali ne i delima, a za Zdravka Mamića je Dinamo spram nje nuklearna raketa.

"Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili istorijske rezultate i ostali bez toliko važnih igrača, opet ćemo zahvaljujući radu celog kluba, trenera i ekipe igrati evropsko proleće. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport. Zato je Dinamo veliki, jer smo naučeni da mislimo tri koraka unapred, te osim sadašnjosti da gradimo i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas", zaključio je Zdravko Mamić, i ponovo podigao prašinu.

Na potezu je konkurencija. Kako na terenu, tako i van njega. Teško da će proći bez odgovora poznajući prilike na Balkanu.


tagovi

Dinamo ZagrebZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara