Mančini: Nadamo se da će naša tehnika pobediti fizičku snagu Engleza

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 20:16

“Engleska je uvek imala kvalitetne timove, ali im je konstantno nedostajalo sreće", kaže selektor Italije

Oko 24 časa ostalo je do velikog finala Evropskog prvenstva na Vembliju. Za trofej kontinentalnog šampiona boriće se Italija i Engleska, dve reprezentacije koje su, na nivou čitavog turnira najviše prikazale. Azuri su do sada demonstrirali nekoliko različitih fudabalskih stilova i pristupa, dok je Gordi Albion konstantno insistirao na opreznoj i čvrstoj igri. U svakom slučaju, biće ovo sudar dve potpuno različite fudbalske sile. Tako bar smatra selektor Italije Roberto Mančini.

Izabrane vesti

“Englezi su fizički snažniji od nas, ne samo na sredini, već na svim pozicijama. Ali fudbal se igra sa loptom u nogama, pa se nadamo da tehnika može da pobedi", rekao je nekadašnji trener Mančester sitija.

(2,90) Italija (3,00) Engleska (2,80)

Golman Danske Kasper Šmajhel je na konferenciji pre polufinalnog meča sa Engleskom doveo u pitanje veličinu Engleskog državnog tima aluzuijom da Albion decenijama nije ništa osvojio. Novinari su dan pre finala pitali Roberta Mančinija da li Engleska kao fudbalska nacija može da se meri sa veličinom Italije, budući da joj je ovo prvo finale posle 55 godina.

“Engleska je uvek imala kvalitetne timove, ali im je konstantno nedostajalo sreće. Biće ovo divna utakmica na punom stadionu. Divna stvar za sve one koji vole sport. Znamo njihove kvalitete i videćemo šta će se dogoditi. Ne možete se plasirati u finale bez jakog i kvalitetnog tima.“

Azuri su se mučili protiv Španaca u polufinalu koje su preskočili zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca. Prvi put su dozvolili jednom rivalu na Euru da dominira u posedu i da je Španija bila koncentrisanija u završnicama akcija, pitanje je da li bi Italija igrala finale.

"Želeli smo da demonstriramo naš fudbalski stil protiv Španije, ali su nas limitirali. Naš identitet nas je doveo ovako daleko i nemamo nameru da se sada menjamo."

Mančini zna šta će sutra od 21.00 biti najvažnije za njegovu selekciju.

"Ono što Italija mora da uradi jeste da ostane smirena. To je teško iz mnogo razloga, ali moramo da se koncentrišemo na fudbal i shvatimo da je ovo poslednja prepreka. Želimo da uživamo svih 90 minuta."

Mančini je, individualno gledano, jedan od najvećih talenata u istroriji italijanskog fudbala, ali činjnica je da se sa 36 nastupa, nije naigrao za A selekciju Azura. A izostali su i trofeji u dresu sa državnim grbom. Sada to može da nadomesti kao selektor.

"Ovo je jedan od najbitnijih trenutaka moje karijere. Igrao sam za mnoge selekcije državnog tima, nismo osvojili Euro U21 ili Svetsko prvenstvo kada smo to zaslužili. Predstavljamo Italiju i nadam se da ću sutra kao trener konačno osetiti zadovoljstvo koje mi je izmicalo dok sambio fudbaler, iako sam igrao u nekim vrlo snažnim timovima Azura", zaključio je popularni Mančo.



tagovi

Euro2020Roberto MančinimančiniRoberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara