Koreografija Delija protiv Libereca (©Star Sport)
Koreografija Delija protiv Libereca (©Star Sport)

Marek Čeh se seća Marakane: Navijači do 10. minuta nisu znali da vodimo, a onda su počeli užasno da zvižde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 11:17

"Mislim da nas je Zvezda tada potcenila", poručuje tadašnji golman Libereca

Evropske kvalifikacije u sezoni 2006/2007. nisu ostale u prijatnom sećanju navijača Crvene zvezde, iako se tadašnji sastav Dušana Bajevića hrabro nosio sa moćnim Milanom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je potom doživeo neočekivani debakl protiv Libereca u prvoj rundi Kupa UEFA.

Tih mečeva, a posebno onog na stadionu Rajko Mitić seća se sadašnji trener golmana, a tadašnji čuvar mreže Slovana, Marek Čeh, koji je opisao detalje sa kojima javnost do sada nije bila upoznata. Kao jednu od ključnih stvari iz tog dvomeča Čeh navodi činjenicu da su se dva tima prethodno sastala na pripremama u Austriji, gde su crveno-beli slavili sa ubedljivih 3:0.

Izabrane vesti

"Sećam se strašno puno stvari iz tog vremena. Igrali smo tokom leta i bili vrlo loši. Trener Lavička je tada namerno izveo drugi sastav. Mislim da je to na kraju imalo efekat potcenjivanja u mečevima Kupa UEFA. Eliminisali smo ih, iako su bili izraziti favoriti", priseća se Čeh, koji je bio zapažen akter obe utakmice.

Marek Čeh (©Star Sport)Marek Čeh (©Star Sport)

U Liberecu je bilo 2:0 za domaćina, dok su u revanšu na popularnoj Marakani gosti slavili sa 2:1. Liberec je publiku u Beogradu šokirao već u drugom minutu golom Jirija Bileka.

"Na njihovom ogromnom stadionu jedan sektor je bio rezervisan za ultrase. Pripremili su ogromnu koreografiju pa nisu ni primetili da smo u drugom minutu postigli gol. Nisu to znali otprilike do desetog minuta, a kada su je sklonili počeli su užasno da zvižde", priča Čeh.

Slovan je ovu sezopnu u Ligi Evrope započeo velikom pobedom u Gentu, iako je bio u podređenom položaju tokom meča. Jedan od heroja slavlja je bio odlični golman Filip Ngujen.

"Filip nam je pomogao u tom meču, prebrodili smo sve treške trenutke i radujemo se sledećoj utakmici", zaključio je Čeh.

Utakmica između Crvene zvezde i Libereca igra se u četvrtak od 18.55 na stadionu Rajko Mitić.




tagovi

Marek ČehSlovan Liberec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara