Luka Jović (Foto: Reuters)
Luka Jović (Foto: Reuters)

Marijano neće da ide, Jović plaća ceh: Real traži klub za srpskog reprezentativca

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 18:21

Luka Jović želi da se izbori za mesto u timu, ali sada Dijaz pravi problem

Vratio se Luka Jović u Real Madrid posle pozajmice u Ajntrahtu iz Frankfurta. Sprema se sa timom za novu sezonu, pod palicom povratnika Karla Anćelotija. Nije ipak oduševio italijanskog stručnjaka i Blankosi će pokušati da mu pronađu novo utočište, prenosi Marka.

Potpuno je jasno da će se u Madridu ponovo sve vrteti oko Karima Benzema, mada Real gleda i ka Parizu, sa željom da u svoje redove preseli Kilijana Mbapea. Odavno je napadač PSŽ-a prioritet Kraljevskog kluba, ističe mu ugovor za godinu dana i dok u francuskoj prestonici tvrde da nije na prodaju, nadaju se na Bernabeu da bi do kraja letnjeg prelaznog roka mogli da im promene mišljenje.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, Marijano Dijaz i Luka Jović bi poslužili kao alternative za najboljeg strelca iz minule sezone, ali u klubu bi radije da se rastanu sa jednim od pomenutih napadača. Dijaz je prošle sezone upisao svega 22 nastupa, proveo 680 minuta na terenu i svestan je da mu se situacija u klubu neće drastično promeniti. Ipak, ne želi da ide. Rešen je da ostane u glavom gradu Španije, gde je ugovorom vezan do leta 2023. godine. Tako je bilo i minula dva leta, kada je Real bio spreman da ga pusti, ali bivši igrač Liona nije želeo da ide.

Zato se Real okreće Joviću, koji je i minule takmičarske godine pokazao da je spreman da promeni sredinu. Vratio se u Ajntraht na pozajmicu, a navodno bi i ovog leta bio voljan da napusti klub, ali u slučaju adekvatne sportske ponude. Želja srpskog napadača je da igra u kontinuitetu, kako bi povratio samopouzdanje i ne bi se bunio u slučaju da mu Madriđani pronađu klub koji je spreman da ispuni taj uslov. Prioritet bivšeg fudbaler Crvene zvezde jeste Real, želi da se dokaže u klubu koji je za njegove usluge pre dve godine izdvojio 60.000.000 evra, ali je svestan da mu je u ovom trenutku jako bitno da igra, pa neće odbiti dobru priliku.

Prema pisanju Marke, u Realu se nadaju da će na njihovu adresu do kraja prelaznog roka stići adekvatna ponuda. Nadali su se da bi mogli da se dogovore sa Milanom, ali su Rosoneri potpisali Olivijea Žirua i tako im zatvorili vrata.

Jović je iz Crvene zvezde leta 2016. godine otišao u Benfiku. Igrao je uglavom za drugu ekipu lisabonskog kluba, da bi napravio odličan potez odlaskom u Ajntraht iz Frankfurta na pozajmicu. Na kraju su ga Nemci i otkupili, kako bi ga pre dva leta prodali Realu. Momak rodom iz Loznice je dosad upisao 32 nastupa za Blankose i postigao tek dva pogotka.



tagovi

Luka JovićReal MadridMarijano Dijaz

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara