Foto: Starsport
Foto: Starsport

Matijašević: Ovo je model kojem težimo, ali još nismo ostvarili ništa epohalno

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.08.21. | 11:43

Direktor Čukaričkog zadovoljan i oprezan posle prvog od dva susreta sa Hamarbijem

Fenomenalna igra Čukaričkog u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije rezultirala je pobedom (3:1) koja će znatno rasteretiti tim sa Banovog brda pred put na revanš u Švedskoj, ipak, igra rivala pokazala je da ni dva gola prednosti ne smeju da budu povod da se Brđani uspavaju na lovorikama na šta je posle nove evropske pobede upozorio i Vladimir Matijašević. Direktor belo-crnih istakao je zadovoljstvo nakon trijumfa njegovog tima, ali i čvrsto sa obe noge na zemlji naglasio da je srpski predstavnik obavio tek deo posla na putu do plej-ofa.

"Svaka čast igračima i stručnom štabu. Ekipa je pružila maksimum, odigrala vrlo dobar meč protiv sjajnog rivala. Ovo je svakako model kojem težimo, ali daleko od toga da smo nešto epohalno uradili. Odigrano je samo prvo poluvreme u meču protiv Hamarbija, znamo šta nas čeka u revanšu", kazao je Matijašević.

Izabrane vesti

Uprkos dominantnoj igri Brđana prvi čovek superligaša sa Brda istakao je kvalitete rivala.

"Šveđani zaista imaju odlične igrače, time je naš uspeh veći. Ali, tako nas čeka potpuno drugačiji ambijent, teren sa veštačkom travom, deset hiljada bučnih navijača Hamarbija. I naravno, rival koji je pokazao da zna da igra fudbal. Ostvarili smo dobar rezultat, ali Hamarbi je i dalje favorit. Samo ukoliko ponovimo nivo igre iz prvog meča, ukoliko „izginemo“ u svakom duelu u Stokholmu, imaćemo pravo da se nadamo plasmanu u plej-of za Ligu konferencija. Ali, pre toga imamo vrlo zahtevnu utakmicu protiv Kolubare u Lazarevcu, start prvenstva je od ogromne važnosti za naš tim".

Čukarički se uoči jednog od najvažnijih susreta sezone susreo sa velikim kadrovskim problemima usled povreda Miladina Stevanovića i Srđana Mijailovića, međutim ni izostanak veoma važnog dvojca nije uspeo da poremeti tim sa Banovog brda.

"Njih dvojica su važan deo ekipe, upravo smo sa Mijailovićem pre nekoliko dana potpisali novi ugovor, znamo koja je uloga takvih igrača u timu. Ali, radili smo planski, na svakom mestu imamo zamenu i sasvim dovoljan broj kvalitetnih prvotimaca na svakoj poziciji. Ukoliko Mijailović i Stevanović budu mogli da nam pomognu u Stokholmu, biće to od velike važnosti, ali jasno je da za svaku situaciju postoji adekvatno rešenje. Pohvalio bih iskusnije igrače, koji su preuzeli veliki deo tereta u zahtevnoj utakmici, ali i mlađe, koji su bili vrlo požrtvovani. Zaista nije bilo potrebno dodatno motivisati ekipu za ovakve utakmice".

Posebnu pažnju tokom susreta u Humskoj privukao je stralac gola za goste, krilni fudbaler Ludvigson, pokazavši da će srpski predstavnik sa dosta opreza morati da uđe u revanš, bez obzira na prednost.

"Momak sa brojem šesnaest, Ludvigson, je stvarno pravio razliku na terenu. Voleo bih da imamo takvog igrača, ali to je nemoguće u ovom trenutku. Smatram da je to tip fudbalera koji bi trebalo da igra u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, stranac je koji bi mnogo doneo našim najvećim klubovima".

Potom je prvi čovek Brđana iskoristio priliku da se zahvali čitavoj javnosti na podršci.

"Pre svega, hvala ljudima koji su došli na stadion i navijali za Čukarički. Dali su nam ogromnu podršku, prelepo je bilo igrati u takvom ambijentu. Na stadionu Partizana viđena je porodična atmosfera, mnogo roditelja sa decom, nadam se da su svi uživali. Na nama je da damo sve od sebe i da pokušamo da im obezbedimo još najmanje jedan evropski spektakl u Beogradu", kazao je Matijašević.

Revanš između Čukaričkog i Hamarbija biće odigran 12. avgusta u Stokholmu, a prethodno Brđane očekuje novi superligaški izazov u vidu gostovanja Kolubari zakazanog za nedelju. Podsetimo, bolji iz dvomeča Čukaričkog i Hamarbija u borbi za grupnu fazi za rivala će imati uspešnijeg iz susreta Bazel - Ujpešt.



tagovi

Vladimir MatijaševićHamarbiČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara