Meč godine u Južnoj Americi: Skolari juri rekord, a neporaženi Flamengo treću krunu

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 16:17

Kopa Libertadores: Atletiko Paranaense predvođen iskusnim stručnjakom Felipaom mašta o prvoj tituli prvaka Zelenog kontinenta, ali velikan sa Marakane jje u Gvajakilu jasan favorit

Finale u crveno-crnim tonovima. Flamengo i Atletiko Paranaense sučeljavaju se ove subote na stadionu Monumental u Gvajakilu za titulu vladara Južne Amerike. Biće to treće uzastopno finale brazilskih timova u Kopa Libertadores, što još jednom pokazuje jasnu dominaciju klubova iz zemlje kafe i sambe u odnosu na druge države na kontinentu koje se takođe takmiče na glavnom turniru.

Šampion Južne Amerike će da inkasira oko 16.000.000 evra, dok će drugoplasirani da dobije nešto više od 6.000.000. Vredi trofej Oslobodioca Amerike mnogo više.

Izabrane vesti

Flamengo i Atletiko Paranaense su se dva puta susreli u Kopa Libertadores, oba puta u grupnoj fazi 2017. kada su i jedni i drugi odbranili domaći teren. Ove godine su bez poraza prošli kroz nokaut fazu, ali rubro-negri iz Rija takođe nisu pretrpeli kiks u kvalifikacionoj fazi, jer su u 12 utakmica ukupno zabeležili 11 pobeda i remi. U Gvajakilu će imati šansu da postanu prvi neporaženi šampioni još od Korintijansa 2012.


22.00: (1,57) Flamengo (3,90) Atletiko Paranaense (6,25)


Velikan sa Marakane je aktuelni vicešampion najznačajnijeg takmičenja Zelenog kontinenta, i pokušaće da ponovi podvige iz 1981. i 2019. i treći put se nađe na krovu Južne Amerike. Glavni adut Flamenga je napadač

Pedro

, najbolji strelac takmičenja sa 12 golova.

U finalu Kopa Libertadores, drugi put - bio je finalista 2005. - nalazi se Atletiko Paranaense, koji stiže u Gvajakil posle serije od osam duela bez poraza, što je najduži niz bez neuspeha Uragana na turniru. Kormilar Atletika Luiz Felipe Skolari može da postane prvi brazilski trener sa tri titule u Južnoj Americi u biografiji, pošto je prethodno osvojio lovorike sa Gremiom 1995. i Palmeirasom 1999. Felipao takođe juri lični rekord, kao jedini strateg sa tri krune Kopa Libertadores sa različitim timovima.

------------------

Finale Kopa Libertadores možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------

Flamengo je favorit zbog snage tima i broja zvezda poput Gabrijela Barbose, De Araskaete, Filipea Luisa, Artura Vidala, Davida Luiza i ostalih, ali i dobrog rada šefa struke Dorivala Žuniora. Međutim, sastav Luiza Felipea Skolarija dolazi sa jakim moralom pošto je iza sebe ostavio Palmeiras, dvostrukog uzastopnog šampiona kontinenta.

U prvoj fazi, Flamengo nije imao poteškoća da napreduje u grupi sa Taljeresom, Universidad Katolikom i Sporting Kristalom. S druge strane, grupna faza Atletiko Paranaensea je bila puna uspona i padova, a Uragan je prošao dalje sa drugog mesta u grupi koja je uključivala Libertad, Strongest i Karakas. U osmini finala, tim iz Rio de Žaneira je izbacio Tolimu, dok je Atletiko eliminisao Paragvajce koji su već bili na njegovom putu u grupi.

U četvrtfinalu, Fla je imao brazilsku konfrontaciju, gde je sa dve pobede eliminisao Korintijans, dok je tim sa juga izbacio Estudijantes. Konačno, u polufinalu, rubro-negri sa Marakane su bili ubedljiviji protiv Velez Sarsfilda, dok je Atletiko, opet kao autsajder, savladao Palmeiras.


FLAMENGO - ATLETIKO PARANAENSE, 22.00


Gvajakil

Stadion: Džordž Kapvel (40.000)

Sudija: Patrisio Lustau (Argentina)

Projektovane postave:

Flamengo (4-3-2-1): Santos - Rodinei, David Luiz, Leo Pereira, Filipe Luis - Everton Ribeiro, Tijago Maja, Žoao Gomes - Gabrijel Barbosa, Araskaeta - Pedro.

Atletiko PR (4-1-2-2-1): Bento - Kelven, Pedro Enrike, Tijago Eleno, Abner - Erik - Aleks Santana, Fernandinjo - Terans, Vitinjo - Pablo.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 3 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

KOPA LIBERTADORES - FINALE (GVAJAKIL)

Subota

22.00: (1,57) Flamengo (3,90) Atletiko Paranaense (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara