Migel Arauho na Kopa Americi protiv Venecuele (©AFP)
Migel Arauho na Kopa Americi protiv Venecuele (©AFP)

Migel Arauho i saigrači koriste finansijski krah ADO Den Haga

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.08.21. | 11:49

Duel dva doskorašnja prvoligaša u petak od 20 časova otvara 3. kolo holandske druge lige

Kada se u klub uloži veliki novac, a rezultati izostanu i ispadne se iz lige, obično se dešava krah i preti kolaps. Upravo se u takvoj situaciji nalazi doskorašnji holandski prvoligaš Den Hag, koji je na ivici bankrota i nada se novom vlasniku, dok se prvenstvo uveliko igra. Erste divizija je stigla do 3. kola, u kojem Rode u petak od 20 časova dočekuju još jednog „dojučerašnjeg“ prvoligaša, Emen.

Den Hag je zabeležio dve pobede u prva dva kola, nad rezervistima Ajaksa (2:0) i Volendamom (3:1). To je samo naizgled zamaskiralo probleme unutar kluba, šok je usledio prošlog utorka, kada je FS Holandije doneo odluku da oduzme Rodama tri poena zbog neisplaćenih obaveza prema potražiocima. U međuvremenu se klub žalio, tako da još ta odluka nije ozvaničena, ali pitanje je samo dana kada će pasti na tabeli.

Izabrane vesti

20.00: (3,00) ADO Den Hag (3,30) Emen (2,25)

Vlasnici su kineska kompanija UVS, koja posluje sa velikim gubicima. Ovog leta je Den Hag napustilo čak 17 prvotimaca, a samo je Milan van Evajk prodat, Herenvenu za 600.000 evra. Bilo je to premalo da se popune rupe u budžetu, ali i prvi tim, u koji su stigla samo tri pojačanja i još nekoliko omladinaca.

Spasilac Den Haga mogao bi da bude nekadašnji fudbaler i trener tog tima, Martin Jol. Bivši strateg Totenhema, Ajaksa i Fulama ušao je u pregovore sa Kinezima oko kupovine većeg dela akcija, ali njihov ishod se još ne naslućuje. Prva ponuda je odbijena, što je izazvalo revolt među navijačima, koji su saopštenjem tražili ostavku kompletne uprave.

Potencijalni kupci su umešno oterani, komunikacija kluba sa svojim navijačima je previše tužna. Finansijski direktor je otišao, generalni direktor je otišao, velika je drama u našem klubu, stvarno smo nagrabusili. Na sve to se nadovezala i kazna zbog budžeta. Pitamo se ko je odgovoran za sve to? Dosta je“, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, izabranici Ruda Broda moraju da igraju protiv Emena, koji je ušao očajno u novu sezonu i osvojio je samo jedan poen do sada. Remizirao je sa Telstarom (1:1), a zatim je na svom terenu poražen od Ajndhovena (1:0). U međuvremenu timu se priključio nekadašnji štoper Crvene zvezde, Migel Arauho, koji je prethodno igrao na Kopa Americi. Peruanac je imao mnogo problema da se vrati iz Južne Amerike, propustio je pripreme i u Holandiju je stigao tek kada je prvenstvo već počelo.

Prošao je kroz obavezan karantin, počeo sa treninzima, ali veliko je pitanje da li je u stanju da igra već protiv Den Haga.

Srećan sam ovde. Volim klub, grad i navijače, ovde se osećam kao kod kuće. Često su na društvenim mrežama u vezi mene prethodnih dana koristili termin „odbija da radi“, ali istina je da mi nije dozvoljeno da putujem. Pokušao sam sve, čak sam išao u holandsku ambasadu, ali nije vredelo“, kazao je Arauho, koji ima još godinu dana ugovora sa Emenom.

Oba duela Emena i Den Haga prošle sezone završena su nerešenim rezultatima. U decembru je bilo 1:1, a zatim u januaru ove godine 0:0. S obzirom na trenutnu situaciju i raspoloženje u oba kluba, neće da bude iznenađenje ukoliko se tako nešto ponovi.


tagovi

Erste divizijaAdo Den HagMigel ArauhoEmen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara