Foto: Starsport
Foto: Starsport

Milan in, Milan out: Pavkov se sprema za Midtjiland, Rodić ne putuje u Surdulicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 12:58

Napadač počeo sa treninzima nakon virusa korona, kartoni uzrok rotacije u defanzivi

Prethodnih nedelja kadrovska situacija i problemi usled povreda igrača sa kojima se suočavao Dejan Stanković u značajnoj meri su krojili tim Crvene zvezde, međutim strateg šampiona Srbije na odličan način se nosio sa izazovima i potvrdio širinu u trenerskom pogledu. Brojni izostanci uticali su da crveno-beli praktično ne uspeju vežu dva susreta sa istom postavom, ali se nepredviđene okolnosti nisu odrazile na sjajne rezultate šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Nagoveštaj boljih dana u Ljutice Bogdana je vest da se u trenažni proces vratio Milan Pavkov. Visoki napadač oporavio se od virusa korona, dobio negativan test i počeo sa treninzima, međutim neće biti u konkurenciji za gostovanje Radniku u Surdulici zakazano za sutra od 17 časova. Iako će crveno-beli otputovati na jug Srbije bez napadača koji je ovog leta produžio ugovor, izvesno je da će se on oporaviti do duela sa Midtjilandom, te da će proširiti veoma limitirane opcije Dejana Stankovića u špicu.

Podsetimo, na gostovanju u Danskoj naijistureniju poziciju zauzeo je El Fardu Ben, dok se reprezentativac Komora u špicu našao i protiv Radničkog iz Niša, ali u tandemu sa Loijem Dionijem. Iako su se crveno-beli prilično namučili na putu do gola Nišlija, upravo pomenuti tandem bio je koban po ekipu sa Čaira nakon što je Dioni uposlio Bena. A do narednog evropskog izazova i gostovanja Midtjilanda u Beogradu, opcija više postaće strelac brojnih važnih pogodaka za Zvezdu u prethodnom periodu.

Podsetimo, osim Pavkova, za gostovanje u Danskoj van stroja su bili i Aleksandar Katai, Rišairo Živković i Veljko Nikolić, a već utakmica odigrana za vikend protiv Radničkog donela je ohrabrujuću sliku i povratak Živkovića koji je u 83. minutu zamenio Bena.

Aktuelnu kadrovsku situaciju u emisiji na klupskoj televiziji sumirali su i članovi PR službe kluba.

"Pavkov se oporavio i počeo je da trenira. Ne znamo kada će biti spreman za pun trenažni proces, ali je dobra stvar da je zdrav. Katai je takođe tu, s njim se radi postepeno i polako i verujemo da ćemo ga brzo videti na terenu", otkrili su iz PR službe kluba.

I dok je utakmica sa Nišlijama sa jedne strane donela pozitivnu vest u vidu povratka Živkovića, inicirala je novi problem usled žutog kartona koji je dobio Milan Rodić. Levi bek crveno-belih zaradio je četvrtu javnu opomenu (nakon kartona koje je dobio protiv Vojvodine, Metalca i Čukaričkog) te neće biti na raspolaganju stručnom štabu za sutrašnji duel. Izostanak jedinog defanzivca kojem je primarna pozicija uz levu aut liniju izazvaće nove rotacije u timu i primorati stručni štab na novu potragu alternativnog rešenja, a eventualne opcije u defanzivnoj rotaciji su Strahinja Eraković, mladi štoper već viđen u ulozi beka ove sezone, kao i desni bekovi Milan Gajić i Marko Gobeljić.


tagovi

Milan PavkovMilan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara