Miloš Vulić (©Starsport)
Miloš Vulić (©Starsport)

Miloš Vulić oduševljava Italijane - čita knjige, piše poeziju i postiže sjajne golove

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 11:30

Tako je Gazeta delo sport opisala bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji igra sve bolje u Seriji A ove sezone

Napustio je minulog leta redove srpskog šampiona vezista Miloš Vulić. Čini se da nikada nije dobio pravu priliku na stadionu Rajko Mitić, ali je na trenutke umeo da očara, što nije promaklo ni italijanskom Krotoneu, koji ga je pred početak tekuće sezone preselio u svoje redove.

Nedavno je upisao i svoj prvi gol u italijanskom fudbalu, probio je led na sebi svojstven način - sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Bio je to i pogodak kojim je krunisao odličnu partiju protiv Beneventa, ali i kojim je overio jako vrednu pobedu Krotone (4:1) u borbi za opstanak u eliti.

Izabrane vesti

Posle sve boljih partija renomirani lista Gazeta delo sport rešio je da mu posveti članak. Razgovarali su sa srpskim vezistom u brojnim temama i uglavnom u hvalospevima pisali o njegovim kvalitetima.

"Čita knjige, piše poeziju i postiže sjajne golove. Vulić nije vezista kao svaki drugi", počinje Gazeta delo sport svoj članak o Vuliću.

Srpski vezista u razgovoru za italijanski list otkriva i da mu se ugleda na bivšeg vezistu Barselone Andreasa Inijestu.

"Idol mi je Inijesta. On na terenu uvek zna šta da radi. Pravi je mađioničar".

Kao kapiten kruševačkog Napretka sa 22 godine izborio je transfer u redove Crvene zvezde. U početku je bilo teško, bilo je priča o odlasku i na pozajmicu, ali je hteo da ostane i izbori se za mesto na Rajku Mitiću. Uspeo je da preokrene stvari, a gol protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona će dugo pamtiti.

"Ta noć mi je promenila karijeru".

Dolaskom Dejana Stankovića ponovo je pao u drugi plan, pa je prihvatio poziv sa Apenina. Vladimir Golemić mu je pričao o Krotoneu u koji se ubrzo zaljubio.

"Pričao sam sa Golemićem, on je takođe Srbin i veliki prijatelj mog bivšeg saigrača Milunovića. Zbog njega sam se zaljubio u Krotone. Ovde mi puno pomaže sa jezikom".

Ističe i da mu je čast što igra u Seriji A i da je spreman da se bori za svoje "mesto pod suncem". Svoj prvi gol posvetio je trudnoj supruzi Katarini.

Otkriva za italijanske medije i svoju drugu strast - poeziju. Kako kaže, tokom pauze i karantina zbog pandemije virusa korona iskoristio je priliku i da napiše koju pesmu.

"Tokom karantina sam bio kod kuće. Napisao sam par pesama za ljude koje volim. Nikada ih nisam pustio u javnost, one su u fioci. Čuvaću ih, pa ću možda jednog dana promeniti odluku...", naveo je Miloš Vulić.

Vulić ima 24 godine, iza sebe preko 100 nastupa i pet godina u kruševačkom Napretku, ali i 40 nastupa u dresu Crvene zvezde, sa kojom je igrao u Ligi šampiona. Sada se sa Krotoneom bori za opstanak u Seriji A. Ako se po jutru dan poznaje, čeka ga lepa karijera na Apeninima.



tagovi

Miloš VulićKrotone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara