Savo Milošević (©Starsport)
Savo Milošević (©Starsport)

Miloševićeva Olimpija više nije najbolja ni u Ljubljani, a kamoli u Sloveniji

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 11:13

Prva liga: SEnijad Ibričić je projektilom doneo prvu pobedu Domžalama u sezonu, sprema se nova "lepotica" i za Zmajčeke

Sve se crtalo ovoga leta za velike dvoboje klubova iz bivše Jugoslavije. A, ipak, nijedan od dva moguća nije se odigrao. Podbacila je Crvena zvezda (da je prošla Šerif u plej-ofu za Ligu šampiona igrala bi sa zagrebačkim Dinamom), podbacila je ljubljanska Olimpija (ništa od sudara sa Partizanom).

Neuspesi Ljubljančana nisu isključivo vezani za međunarodnu scenu… Godinama u Sloveniji od gotovog prave veresiju, poklanjaju titule kao da ih imaju na izvoz i kidaju navijačima živce. Do zaokreta nije došlo ni kada je Savo Milošević seo na klubu prestoničkog tima. Rano je govoriti hoće li Olimpija imati još jednu sezonu za zaborav, ali već sada može da se kontatuje da nije na dobrom putu i da nešto mora da se menja. Trener? Igrači? Sportska politika? Sve je u opticaju.

Izabrane vesti

17.00: (2.60) Domžale (3.00) Olimpija Ljubljana (2.75)

Porođajne muke sa Birkirkarom, prolazak Maltežana na jedvite jade, pa ispadanje od Santa Klare. A u međuvremenu kolaps u prvenstvu. Olimpija više nije najbolja ni u Ljubljani, a kamoli u Sloveniji. U malom gradskom derbiju Bravo je pre tri dana tukao Olimpiju (2:0), a odnos igrača i pristup razbesleli su Sava Miloševića.

Eksplodirao je srpski strateg posle drugog vezanog poraza u Prvoj ligi Slovenije i pada na petu poziciju.

Prvi put otkako sam postao trener Olimpije zaista sam razočaran. Iznad svega ponašanjem i odnosom prema utakmici. Od prvog minuta se videlo da nismo pravi, da smo mlitavi, da se nismo skupili. Nismo dali sve od sebe, a sa takvim ponašanjem nismo imali nikakve šanse”, rekao je Savo Milošević posle poraza od Brava.

Miriše na novu propalu sezonu Olimpije. Takva je bila i prethodna u kojoj je Olimpija prosula ogromnu bodovnu prednost, spala sa prvog mesta na treće i završila ispred Domžala, današnjeg rivala (17.00). Dok je tamošnja javnost vagala hoće li Olimpija ili Maribor biti šampion, do naslova prvaka stigla je Mura u poslednjem kolu (isti broj bodova kao Mariborčani na kraju sezone, ali bolji međusobni skor i gol-razlika). Na taj način nastavljen je tren da timovi iz drugog plana uzimaju titulu. Godinu dana ranije šampion je postalo Celje, ali i da se u idućoj sezoni bore za opstanak.

Nepredvidiva je Slovenija, a Domžale je jedna od onih ekipa koja ne oscilira previše. Uglvnom se bori za izlazak na evropsku pozornicu i neretko je prvi pratilac vodećeg dua slovenačkog fudbala. Ipak, ovu sezonu Domžale nije otvorilo na najbolji način. Tek u prošlom kolu upisana je prva pobeda. Velemajstor Senijad Ibričić je prohejtilom probušio Aluminij i pokazao onu dobro poznatu o vinu – što je stariji to je bolji. Nekadašnji kreator igre splitskog Hajduka pokretačka je snaga Domžala i apsolutno sve u igri žutih polazi od 35-godišnjjeg kapitena.

Iznad zone ispadanja je Domžale, ali vredi napomenuti da od većine timova ima utakmicu manje, a od nekih čak i dve. Prvu zaostlu nadoknadiće protiv Olimpije. Ekipa Dejana Đurđevića želi posle trijumfa u Kidričevu da upiše prvu trojku i na svom bunjištu, a po domaćina će najveća opsasnost biti Almedin Ziljkić, koji je nešto ranije ovoga leta dres banjalučkog Borca zamenio za Olimpijin. Postigao je dva gola i jedan je od retkih igrača u timu Sava Miloševića koji bi za sada mogao da dobije prelaznu ocenu.

SLOVENIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Sreda

17.00: (2.60) Domžale (3.00) Olimpija Ljubljana (2.75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Savo MiloševićOlimpija LjubljanaDomžaleSlovenijaSlovenija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara