Foto: FK Radnički 1923
Foto: FK Radnički 1923

Miroljubiv Ex-Yu okršaj u Kragujevcu: Prvi sudar Radničkog i Želje posle 40 godina okončan bez pobednika

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 20:54

Fudbaleri Željezničara gostovali su na stadionu Čika Dača u srcu Šumadije, a prijateljski susret okončan je kako i dolikuje - remijem

Vratio se kragujevački Radnički gde mu je i mesto, u elitno društvo srpskog fudbala. Posle šest godina postao ušao je na velika vrata u Superligu, kao prvak Prve lige. Želja Kragujevčana je da mu i u budućnosti u goste dolaze najbolji klubovi u Srbiji, ali i iz regiona. Tako je Željezničar u sklopu mini turneje po Srbiji svratio i do grada na Lepenici. Tri dana je klub iz Sarajeva proveo u šumadijskoj prestonici, a danas je i odmerio snage sa ekipom Vladimira Radenkovića. Susret najavljen u prijateljskoj atmosferi, tako je i okončan - podelom plena (1:1).

Više od 40 godina je prošlo od kako su se Radnički i najtrofejnijih klub Bosne i Hercegovine susreli. Poput Crvenih đavola iz Kragujevca, prethodnih godina je i velikan iz Sarajeva imao određenih problema, ali se polako vraća gde mu je i mesto. Pred oba tima su bolji dani, a čini se i da se nakon susreta na Čika Dači stvorila i spona između Kragujevčana i Sarajlija. Potrebno je i srpskom i bosanskohercegovačkom fudbalu više ovakvih susreta. Odmeravanja snaga najboljih klubova iz obe zemlje u zdravoj, takmičarskoj atmosferi.

Izabrane vesti

Iako je u pitanju bio prijateljski susret, vrlo brzo je bilo jasno da su oba tima spremna za kvalitetno odmeravanja snage. Videla se jasna ideja obe ekipe da vide gde su u odnosu na člana elitnog društva komšijske zemlje. Trener Radničkog je ipak iskoristio priliku da odmori par igrača (poput Marka Mirića), ali je ipak izveo prilično jaku postavu.

Kako je i vezista Radničkog, rođeni Kragujevčanin Stevan Kovačenić u razgovoru za Mozzart Sport nedavno istakao, videli su na Čika Dači susret sa Željom kao idelnu pripremu za najteži ispit u dosadašnjem toku sezone, koji Šumadince čeka već narednog vikenda. U goste mu dolazi Partizan.

Početni udarac je izveo Dušan Simić, bivši igrač Želje i Radničkog.

Uvodni minuti pripali su gostima iz Sarajeva. Zapretio je Željezničar dva puta preko Subašića u ranoj fazi, da bi već u 15. minutu stigao i do prednosti. Zdunić je pobegao odbrani Radničkog, istrčao po desnoj strani, poslao preciznu loptu pred gol rivala, koju je u mrežu sproveo Petar Bajo.

Foto: FK Radnički 1923Foto: FK Radnički 1923

Razbudio se uspavani Radnički posle primljenog gola, pa mu je samo 17 minuta trebalo za izjednačenje. Posle jednog centaršuta defanzivac tima iz Sarajeva Vištica je odbio loptu, ali je na nju naleteo Saša Jovanović, koji efektnim udarcem poravnava rezultat.

U nastavku prvog dela viđena je po jedna dobra prilika na obe strane, ali promene rezultata nije bilo. U drugom delu se stekao utisak kao da je u pauzi došlo do dogovora da se remi održi do poslednjeg sudijskog zvižduka. Vodila se borba u sredini terena, ali niko nije bio voljan da krene sa većom silinom ka protivničkom golu. Pomirili su se i jedni i drugi sa remijem, pa su izostale izglednije prilike.


RADNIČKI KRAGUJEVAC - ŽELJEZNIČAR 1:1 (1:1)

/Jovanović 32 - Bajo 15/

Željezničar: Bender, Blažević, Kosorić, Vrhovac, Vištica, Crnčević, Mekić, Subašić, Bojo, Mujezinović, Zdunić.

Sa klupe priliku dobili: Hrelja, Beća, Bekrić, Drina, Jaganjac.

Radnički 1923: Leković, Damjanac, Milanović, Vicentijević, Varjacić, Vidović, Arsenijević, Jovanović, Kovačević, Trifunović, Dragutinović.


tagovi

Radnički KragujevacŽeljezničarMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara