Havi Grasija (©Reuters)
Havi Grasija (©Reuters)

Misija – odbrana krune: Ćavi postavio temelje Al Sada, Grasija nastavlja da zida

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.12.21. | 10:01

Katarska Stars liga: Šampion počinje novu eru s nekadašnjim strategom Valensije. Tim iz Dohe postiže u proseku više od četiri gola po meču

Zov Barselone je bio jači. Legenda katalonskog kluba Ćavi Ernandez prošlog meseca je napustila Al Sad i vratila se na Nou Kampu u misiju spasavanja giganta. Doskorašnji trener je ostavio stabilne temelje. Al Sad je prošle sezone osvojio triplu krunu, a u novom šampionatu ove bogate azijske zemlje ima tri boda više od Al Duhaila, prvaka iz 2020. godine.

Ne odustaje najbolji tim Katara od Španaca. Početkom meseca na kormilo je stigao Havi Grasija, nekadašnji trener Valensije. Iskusni stručnjak promenio je mnogo klubova. Pre tima sa Mestalje vodio je Votford, Rubin iz Kazanja, Malagu, Osasuna, Almeriju i grčke Kerkiru i Olimpijakos iz Volosa.

Izabrane vesti

Prva zvezda Al Sada je Santi Kazorla, nekadašnji as Arsenala i Viljareala, a tu je i iskusni napadač iz Gane Andre Aju. Prvi strelac tima je Alžirac Bagdad Buneđah sa 11 pogodaka, dok je sedam delo Ajua, prošle sezone igrača Svonsija. Sa osam asistencija najbolji paker tima je krilni napadač Akra Atif. Al Sad je ubedljivo najefikasniji tim u Stars ligi. Postiže u proseku više od četiri gola po meču. Na devet mečeva postigao je 36 pogodaka, a najbliži pratilac, Al Duhail, dao je 12 golova manje od lidera.

14.05: (1,10) Al Sad (11,0) Al Kor (19,0)

Današnji (14.05) rivala šampionu je fenjeraš Al Kor. Domaćin ne bi trebalo da ima problema da upiše pobedu. Početkom godine Al Sad je dobio današnjeg rivala sa 7:0, pa je ovo idealan protivnik za prvenac novog trenera. Al Kor nije postigao pogodak protiv šampiona na tri poslednje utakmice.

Al Duhail je pretprošle sezone bio šampion Katara, ali je ove godine prepustio tron Al Sadu. Um Salal je bez trijumfa pet kola. Gosti su sakupili sedam bodova u prethodna tri kola, a početkom meseca u derbiju Katara protiv Al Sada bilo je 3:3. Prva zvezda Al Duhaila je Tobi Aldervereld, do prošle sezone defanzivac Totenhema.

U poslednjem meču 10. kola Al Garafa dočekuje Al Arabi (16.15). Na kormilu domaćina dve godine je sedeo srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Posle odlaska u Šefild junajted zamenio ga je Italijan Andrea Stramačoni, bivši trener Udinezea. Skroman početak šampionata, pet pobeda i četiri poraza. Al Arabi je na trećem mestu sa šest bodova manje od Al Sada. Gosti su vezali dva trijumfa. Prethodna tri od četiri meča oviih timova završeni su remijima.

Al Arabi je letos iz Hataja doveo prošle sezone prvog strelca šampionata Turske Arona Bupendzu. On je plaćen čak 4.250.000 evra. Nije raspucan na startu sezone. Postigao je samo tri gola. Oba tima su u naletu. Al Arabi je sakupio sedam bodova u poslednja tri kola, dok je Al Garafa dobila dva meča od poslednjih tri.

16.15: (2,40) Al Garafa (3,30) Al Arabi (2,75)

Tradicija je uz Al Garafu koja nije poražena od Al Arabija na 11 poslednjih mečeva (šest trijumfa i pet remija).

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KATAR 1 – 10. KOLO

Petak

Al Ahli - Al Salija 1:0 (0:0)

/Fridej 90+7/

Al Vakra - Šaml 1:1 (1:0)

/Mitvali 36ag - Medija 77/

Katar SC - Al Rajan 1:0 (1:0)

/Sorija 15/

Subota

14.05: (1,10) Al Sad (11,0) Al Kor (19,0)

14.05: (8,00) Um Salal (5,00) Al Duhail (1,32)

16.15: (2,40) Al Garafa (3,30) Al Arabi (2,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

AzijaKatarKatar 1Al SadHavi GrasijaSanti KazorlaAl DuhailAl ArabiAndrea Stramaćoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara