Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo bacio igrače pod autobus: Precenio sam naš kvalitet – Solbaken na Moto GP-u, mi na biciklu

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 08:57

Posle debakla u Norveškoj...

Sve je bilo idilično dok je bilo rezultata, ali na muci se poznaju junaci, a mučno je sinoć bilo gledati Romu na gostovanju kod Bodea u Ligi konferencije. Žoze Murinjo je prilično arogantno na teren poslao Rominu drugu postavu i to mu se žestoko obilo o glavu. Norvežani su Vučicu kući poslali sa šest spakovanih golova.

Najteži poraz u 1.008 Murinjovih utakmica. Navijači su besni. Ljut je i Murinjo. Na klub. Priznaje da je odgovornost za poraz njegova, ali ubeđen je da nije imao mnogo izbora. Jer nema tim. Tvrdi: ima samo 13 igrača.

Izabrane vesti

Da mogu, uvek bih igrao sa istih 11 igrača. Rizično je, jer imamo ogroman jaz u kvalitetu dve grupe igrača. Znam koji su limiti ovog tima. Mada sam ipak očekivao bolji odgovor. Nije mi to novo, nikad nisam krio da smo limitiran tim. Imamo 13 igrača koji predstavljaju jedan tim, ostali su na sasvim drugom nivou. Barem me niko neće pitati zašto uvek igram sa istim igračima“, rekao je Portugalac posle meča što je izazvalo salvu kritika navijača.

Uprava mu je ipak obezbedila 97.000.000 evra na pojačanja poput Tamija Abrahama, Eldora Šomurodova, Matijasa Vinju, Ruija Patrisija, Rožera Ibanjeza i Brajana Rejndoldsa, od povrede se oporavio i Nikolo Zaniolo i opšte je mišljenje da je ovaj tim mnogo jači od onog koji je vodio Paulo Fonseka. A Fonseka je barem šest golova primao od Mančester Junajteda, ne od Bodea.

Murinjo ipak nema dilemu – krivi su igrači.

Bodeov prvi tim je bolji od našeg drugog tima. Bolji tim je dobio utakmicu. Moja odgovornost, ja sam izabrao ove igrače. Da sam izveo prvi tim i da se neko povredio možda bismo primili četiri ili pet golova protiv Napolija u nedelju i onda bi opet rekli da sam ja kriv. Nisam slučajno pre četiri ili pet nedelja rekao da moramo da idemo u Vatikan da se molimo da ne bude povreda, znao sam o čemu se radi. Sad je očigledno, moraju uvek isti igrači da mi igraju. Moram da ih guram do ivice iscrpljenosti“.

Istini za volju, teško da je samo do igrača. Od trenera koji godišnje prima 6.000.000 evra očekuje se barem da spreči ovakvu promaju. Uostalom, na poluvremenu je Roma gubila sa 1:2, tada su u igru ušli Brajan Kristante, Henrih Mhitarjan i Šomorudov, na 1:3 je Murinjo na teren poslao i Abrahama i Lorenca Pelegrinija. Nastavilo je da curi na sve strane, pa su Murinja upitali: da nije slučajno on potcenio rivala?

Ne, možda sam precenio sposobnosti mojih igrača. Znao sam da je Bode najjači rival u grupi, ali sam se nadao da ćemo mi da igramo drugačije. Izgledalo je kao da je Ola Solbaken na Moto GP motoru, a naši defanzivci na biciklu. Na revanšu u Rimu, Đanluka Mančini i Matijas Vinja će biti spremi za njega“, zapretio je Murinjo.

A možda ga je ipak iznenadio taj Solbaken?


tagovi

Žoze MurinjoBode Glimt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara