Janis Vestergard i Kalum Vilson (©Reuters)
Janis Vestergard i Kalum Vilson (©Reuters)

Murinjo ne razmišlja o otkazu, već o pojačanjima: Štoper Sautemptona na radaru Pevaca

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 19:11

Kako prenose engleski mediji Janik Vestergard je želja portugalskog stručnjaka

Iako se zbog slabih rezultata u poslednje vreme priča o njegovom potencijalnom odlasku sa klupe Totenhema, Žoze Murinjo već kuje planove za predstojeći prelazni rok. Odbrana se pokazala kao najslabija karika Sparsa ove sezone, pa bi Portugalac da pojača konkurenciju angažovanjem centralnog defanzivca Sautemptona Janika Vestergarda.

Šest puta su u tekućoj sezoni Pevci imali prednost na poluvremenu i na kraju ostajali bez pobeda. Među glavnim razlozima za negativan rekord Premijer lige ove sezone svakako su i kiksevi zadnje linije, koji su nebrojeno puta koštali ekipu bodova. U poslednje vreme je na udaru kolumbijski reprezentativac Davinson Sančez, koji je sklon greškama zbog padova koncentracije, pa se čini da mu Murinjo sprema zamenu.

Izabrane vesti

Nedelja, 17.30: (2,85) Totenhem (3,30) Mančester junajted (2,50)

Upravo je loše izdanje odbrane u duelu sa Njukaslom minulog vikenda, kada je tim iz Severnog Londona ostao bez pobede u poslednjim minutima, nateralo Totenhem da krenuo u poteru za potpis danskog reprezentativca. Bivši fudbaler Verdera iz Bremena je izrastao u jednu od najvažnijih karika u ekipi Ralfa Hazenhitla, daje neophodnu sigurnost zadnjoj liniji, dobar je sa loptom u nogama, a izlišno je govoriti o njegovoj dominaciji u vazduhu, kako mu visina od 199 centimetara omogućava da otklanja opasnost ispred svog gola, ali i da bude pretnja na drugom kraju terena. Koliko je bitan za Svece govori i podatak da se nije našao u postavi tokom debakla na Old Trafordu (0:9).

Murinjova prva želja je ipak Milan Škrinijar iz milanskog Intera, bilo je priče i u januaru da Sparsi žele Slovaka, ali do dogovora sa Neroazurima nije došlo. Engleski mediji navode da će Pevci i narednog leta pokušati da ga presele u svoje redove, ali da su i u klubu svesni da će to biti težak zadatak, kako je bivši fudbaler Sampdorije izrastao u jednog od najvažnijih igrača ekipe Antonija Kontea, koja je na dobrom putu da osvoji titulu u Seriji A.

Tako su se na Vajt Hart Lejnu posvetili angažovanju Vestergarda, a procena je da bi za njegove usluge morali da izdvoje oo 35.000.000 evra. Danac ipak ulazi narednog leta u poslednju godinu ugovora sa klubom sa Sent Meris stadiona, pa se čini da bi Totenhem mogao da izboksuje i nižu cenu. Podsetimo da je verovatno i najbolje pojačanje u Murinjovoj eri Totenhem doveo iz Sautemptona, kada je minulog leta za 16.600.000 evra angažovao Pjera Emila Hejbjerga, koji je izrastao u jednog od najvažnijih igrača u sistemu portugalskog stručnjaka. Vestergardu bi zemljak i bivši saigrač svakako bio od velike pomoći u adaptaciji na novu sredinu, pa se zaista čini da bi Sparsi mogli da naprave odličan posao angažovanjem 28-godišnjeg štopera.



tagovi

Janik VestergardMilan ŠkrinijarDavinson SančezŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara