Misa Rodrigez, Fridolina Rolfe, Hana Glas i Sakina Karčaui (©AFP, ©Reuters)
Misa Rodrigez, Fridolina Rolfe, Hana Glas i Sakina Karčaui (©AFP, ©Reuters)

Na pomolu još jedan krah u Madridu: Kvota na Real protiv Barselone - 35!

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 11:35

Liga šampiona za dame: Katalonke apsolutni favoriti u prvom četvrtfinalnom sudaru sa rivalkama, pošto su pobedile na svim utakmicama ove sezone. U drugom meču današnjeg programa Bajern Jovane Damnjanović dočekuje PSŽ

Dva dana pošto je Barselona deklasirala Real Madrid u sklopu Primere usred Santijago Bernabeua (0:4), na megdan izlaze i dame dva najveća španska fudbalska kolektiva. Samo, sada ulogu apsolutnog favorita imaju Katalonke i radi se o Ligi šampiona. Biće to Klasiko za budućnost u Španiji i Evropi, jer utakmice poput večerašnje na Di Stefanu čine da to izgleda tako (21.00).

Ženski Real Madrid se tek "rodio", druga mu je godina života, ali je već uspeo da se plasira u četvrtfinale najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja. I baš u toj rundi očekuje ga istorijski dvomeč sa Barsom. Mnogi bi rekli da u njemu nema šta da traži jer Azulgranas je aktuelni šampion Evrope, i pobedio je Madriđanke u sva tri duela ove sezone...

Izabrane vesti

Gotovo nemoguća misija čeka Bele, koje su rivalkama bile najbliže u Ligi (1:3) i Superkupu Španije (0:1). Jednom se desio fijasko, kada je Barselona pobedila sa 5:0 u poslednjem sukobu popularno nazvanoj Klasiko. Ukupno gledano, Barsa i Real su se do sada sastali pet puta i Katalonkse su u svoju korist rešile sve dvoboje, uz gol-razliku 17:2.

21.00: (35,0) Real Madrid (14,0) Barselona (1,05)

Beli tim na duel stiže u pozitivnoj atmosferi pošto se vratio u borbu za prva tri mesta u prvenstvu, što je cilj koji trenutno okupira trenera Alberta Torila pred finalnih sedam utakmica šampionata. Iako je tim fokusiran na ligu, u taboru Belih znaju da je Liga šampiona izlog koji prevazilazi nacionalni fokus.

"Suočenje sa sjajnom Barsom u Ligi šampiona čini je posebnijom. Od svega što predstavlja Klasiko diže vam se kosa na glavi. Niko nije očekivao da ćemo doći do četvrtfinala. Veoma smo srećne jer verujemo da su očekivanja premašena", istakla je Misa Rodrigez, golman Reala.

Barselona na susret sa omiljenim protivnikom stiže posle pobeda u svim utakmicama koje je odigrala ove sezone, a bilo ih je 34 na svim frontovima. Dominantnost katalonskog sastava kojeg sa klupe predvodi Jonatan Hiraldez dovela je do osvajanja dve titule - Superkupa Španije i šampionata. Ali, Barselona želi više.

"Real Madrid je nov tim, ali sa igračima na visokom nivou i svi znaju klupski entitet. One će se uvek boriti za pobedu i zato moramo da budemo na oprezu", upozorava Aitana Bonmati, vezista Azlugranasa.

Toril se suočava sa potencijalnim gubitkom Kosovare Aslani, koja je pod znakom pitanja zbog povrede, dok Hiraldes još ne može da računa na Martens, Oshoalu i Marion.

18.45: (2,50) Bajern (3,15) PSŽ (2,75)

U drugom meču današnjeg programa četvrtfinala Lige šampiona u Minhenu se sukobljavaju Bajern i PSŽ (18.45). Obe ekipe u prvu utakmicu ulaze u dobrom raspoloženju, pošto nemački tim ima za cilj devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, dok gosti iz Francuske žele da produže niz bez poraza na 16 utakmica.

Bajern drugu sezonu zaredom igra za plasman u polufinale Lige šampiona. Trenutno je u moćnoj formi, pošto sastav Jensa Šojera tek treba da okusi poraz u 2022. godini. Slavio je u svih šest takmičarskih duela ove kalendarske godine sa ukupnom gol-razlikom 30:5. Poslednja dva meča Bajerna završena su pobedom 4:2, a poslednja je stigla za vikend, zahvaljujući golovima Maksimilijan Ral, Lee Šuler, Vivijan Aseji i srpske reprezentativke Jovane Damnjanović. Uprkos impresivnom nizu rezultata, Bajern se nalazi na drugom mestu u Frauen Bundesligi sa bodom koji ga deli od lidera Volfzburga.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Kao i njegovi protivnici, PSŽ nikada nije osvojio Ligu šampiona, ali je u dva navrata stigao do finala, 2015. i 2017. godine. Francuski prvak će sanjati da podigne prvi evropski trofej, ali ti snovi će morati da se odlože jer mora da se fokusira na teško četvrtfinale.

Parižanke ulaze u meč posle pobede na domaćem terenu od 2:0 protiv Sojoa ostvarene golovima Sakine Karčaui i Aminate Dijalo. Taj trijumf ostavrio je PSŽ na drugom mestu u prvenstvu Francuske, na tri boda iza lidera Liona.

LIGA ŠAMPIONA (Ž), ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

18.45: (2,50) Bajern (3,15) PSŽ (2,75)

21.00: (35,0) Real Madrid (14,0) Barselona (1,05)

Sreda

18.45: Juventus - Lion

21.00: Arsenal - Volfzburg

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona za ženeŽFK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara