Nagelsmanov Bajern - nova formacija, nova uloga za Gnabrija i opet kratak roster

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.05.21. | 14:47

Ali zato odlični odnosi na relaciji trener - sportski direktor

Julijan Nagelsman (33) još nije dovršio posao u RB Lajpcigu. U finalu DFB kupa (protiv Dortmunda) imaće priliku da dođe do svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri, te da se u isto vreme na najlepši način oprosti od Bikova. Međutim bez obzira što je i dalje zvanično šef struke u Red Bulovom klubu, mladi stručnjak radi i na pripremi terena za dolazak u Bajern.

Kako piše Bild Nagelsman je konstatno na vezi sa sportskim direktorm Bavraca Hasanom Salihamidžićem kom je već saopštio određene planove za letnji prelazni rok. Navodno, on zahteva pojačanja u svim linijama tima, ili bolje reći kvalitetno popunjavanje rostera. Imena za sada nisu procurela, ali isti izvor podvlači da klub iz Minhena ne planira mnogo da troši.

Izabrane vesti

Bajern je poznat po odgovornom poslovanju, nikada ne troši ono što nije zaradio, a kupovina Dajoa Upamekana i isplata klauzule za odvođenje Nagelsmana u kombinaciji sa korona-krizom nisu bili mali udar na kasu.

Podsetimo, pored Upamekana (42.500.000 evra) 1. jula stiže alternativa za levi bok u vidu Omara Ričardsa (besplatno iz Redinga), ali kako su neizbežni brojni odlasci izvesno je da će Salihamidžić morati da izađe u susret željama novog šefa struke. Da li će mu ih sve ispuniti? Vrlo teško. Međutim prvi signali, tvrdi Bild, dobri su i ukazuju da se Braco i Nagelsman vrlo dobro razumeju.

Primarni zadatak trebalo bi da bude angažovanje još jednog štopera pošto klub napuštaju David Alaba i Džerom Boateng. Ovaj deo tima posebno je pod lupom, pošto se očekuje da Julijan Nagelsman promeni formaciju u 3-4-2-1. Sa samo četiri centralna defanzivca (Zule, Pavar, Ernandez, Upamekano, plus mlađani Tangi Kuasi) bilo bi dosta hrabro ući u novu sezonu. Pogotovo ako se zna da će Pavar i Ernandez biti korišćeni i kao ofanzivni bekovi. Dakle, angažovanje još jednog igrača u defanzivi nameće se kao obaveza.

Daglas Kosta neće ostati, Haviju Martinezu ističe ugovor, Marko Roka nije opravdao očekivanja, Korentan Toliso se pominjao kao potencijalni izvor prihoda. Oko prve dvojice dileme ne bi trebalo da bude. Roka bi možda mogao da dobije šansu da se dokaže novom treneru, dok je Toliso trenutno bliži ostanku. Baš iz razloga što Bajern ne planira veliku potrošnju na leto.

Slična je situacija i sa Erikom Maksimom Čupo Motingom, mada treba očekivati najveći pritisak od strane Nagelsmana na Salihamidžića baš kada je u pitanju kvalitetna alternativa za Roberta Levandovskog. Mladi stručnjak voli da rotira napadače, u Lajpcigu je gotovo ravnopravno podelio minutažu Poulsenu i Serlotu. Jasno je da u Bajernu ne planira nešto slično, Leva će ostati nezamenjiv, ali Nagelsman za razliku od Hansija Flika i te kako voli da zaigra i sva dva klasična centarfora. A za tako nešto ipak će mu biti potreban kvalitetniji napadač od Čupa Motinga, uz sve poštovanje ovog veterana.

Okreni-obrni, osim već kupljenog Dajoa Upamekana ne treba očekivati da će Bajern na leto dovesti igrača za startnu postavu. Pa kako bi onda mogao da izgleda novi, Naglelsmanov Bajern.

U njegovoj omiljenoj formaciji 3-4-2-1 mesto bi najverovatnije pronašli (predviđa zvanični sajt Bundeslige): Nojer - Upamekano, Zule, Ernandez - Gnabri, Kimih, Gorecka, Dejvis - Miler, Sane (Koman) - Levandovski. Ne računajući Kingslija Komana koji će verovatno biti u rotaciji sa Saneom, na klupi ostaju Pavar, Sar, Kuasi, Toliso, Roka, Čupo Moting... Možda Mikael Kjuizans ako ga vrate s pozajmice iz Marselja. Eventualno neko od omladinaca.

Skromno, priznaćete. I opet materijal za one što se slažu s onom Mateusovom da Bajern nema više od 13 ili 14 vrhunskih igrača.

I ozbiljan posao pred Nagelsmanom.

Kada je u pitanju startnih 11 pažnju posebno privlači pozicija desnog spoljnjeg, na koju je postavljen Serž Gnabri?! Može li on to ili ne biće zaista zanimljivo videti. Mada je svakako realnije (s jačim rivalima) očekivati ga iza Levandovskog, u rotaciji sa Milerom i Saneom.

S druge strane, potencijal i strašna brzina Alfonsa Dejvisa u potpunosti bi trebalo da dođu do izražaja na mestu ofanzivnog levog beka.



tagovi

Julijan Nagelsmanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara