Lionel Mesi i grb PSŽ u pozadini (©Reuters)
Lionel Mesi i grb PSŽ u pozadini (©Reuters)

Najvažnije pitanje leta: Gde će?! Jedna fotografija pokrenula je lavinu (FOTO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.08.21. | 09:52

Sada će prelazni rok dobiti potpuno novi smisao

Tektonske potrese izazvalo je saopštenje Barselone da Lionel Mesi neće ostati u klubu.

Nikom i dalje nije jasno da li se radi o novom manevru kluba usmerenom prema La Ligi s kojom vodi privatni rat, ili je zaista došao kraj? U ovom trenutku poznato je da se digla ozbiljna frka zbog odluke o prodaji gotovo 11 odsto udela u La Ligi investicionom fondu CVC Kapital Partners na period od 50 godina po ceni od 2,6 milijardi evra radi pod izgovorom "daljeg rasta takmičenja", što je dovelo do pobune kod Reala i Barselone, između ostalih. Ali to je tema za sebe.

Izabrane vesti

Ono što je sa objavom Barsinog saopšenja postalo pitanje dana, nedelje, meseca, leta, pa možda i godine je - gde će karijeru da nastavi Lionel Mesi?

15. avgust, 20.00: (1,73) Barselona (3,60) Sosijedad (5,00)

Ostrvski mediji uveliko javljaju da Mančester Siti sigurno neće biti jedan od kandidata za potpis argentinskog velemajstora, polako iz arhive isplivavaju Mesijeve izjave o želji da jednog dana zaigra u MLS, dok Čelsijevi navijači ne prestaju da zatrpavaju društvene mreže svog kluba sa jednim zahtevom za ruskog oligarha Romana Abramoviča - da uradi sve kako bi doveo jednog od najboljih fudbalera u istoriji! Sada je, doduše, više nego ikada ranije aktuelnija je priča o megatransferu u Pari Sen Žermen!

Katalonski Sport vraća film na januar ove godine, kada je fudbalska javnost dovedena do crvenog usijanja sa pričama iz Francuske o velikom planu Pari Sen Žermena da na sve načine “izbuši“ Mesijev ostanak u Barseloni i ujedno napravi sve da ovog leta vidimo transfer kakav je donedavno bio nezamisliv. Naravno, misli se o Mesijevom prelasku na Park prinčeva.

Jedna fotografija pokrenula je lavinu komentara da bi Mesi upravo mogao da završi u Parizu. Postavio ju je Anhel di Marija na društvene mreže, a na njoj se pored Mesija i njega nalaze još Nejmar, Leandro Paredes i Marko Verati. Sve fudbaleri Pari Sen Žermena!

Oni su svi zajedno bili na Ibici gde su proveli neko vreme u odmoru, zatim na elitnoj večeri posle čega je druženje ovekovečeno pomenutom fotografijom. Podsetimo, Barselona je prošle zime oštro osudila pisanja francuskih medija koji su direktno radili na promociji ideje PSŽ da Mesi ovog leta obuče dres francuskog giganta. Tada su prelazne strukture u vrhu kluba iznele mišljenje zajedno sa trenerom Ronaldom Kumanom da se PSŽ preko Mesijevih prijatelja, pre svih Nejmara i Di Marije, potom medija, i ljudi iz njegovog bliskog okruženja bavi “nečasnim radnjama“ odnosno da gura Argentinca ka izlaznim vratima stadiona Kamp Nou.

Nije nikakva tajna da je Lionel Mesi neispunjena želja prvog čoveka pariskog kluba, šeika Nasera al Kelaifija i njemu nadređenih milijardera i finansijera, koji godinama pokušavaju da privuku jedno od dva najveća imena svetskog fudbala. Drugo je, naravno, Kristijano Ronaldo. Nisu se u klubu zadovoljili ni obaranju svetskog rekorda kupovinom Nejmara za 222.0000.000 evra, dovođenjem Kilijana Mbapea za ukupno 180.000.000 evropskih novčanica, ni tim što je ovog leta stigao kapiten Real Madrida Serhio Ramos, jer niko od njih nije Mesi ili Ronaldo. Sada je, više nego ikada ranije moguće da Mesi zaduži dres Svetaca, jer Barselonu u tome sprečavaju regulative La Lige i svi zahtevi ikone kluba o kojim se uveliko piše u uglednim katalonskim medijima...

Lionel Mesi (©Reuters)Lionel Mesi (©Reuters)

Kako Sport ističe, PSŽ je već uspostavio neformalne kontakte s Mesijevim ocem Horheom i njegovim zastupnicima kako bi se ubrzao transfer. Sada se navodno sprema teren za Mesijevo viđanje sa Nejmarom gde bi se zaista pričalo o PSŽ i detaljima eventualnog transfera.

Za pare, tvrdi katalonski list, neće biti problema. PSŽ može da ponudi uslove koje je Mesi dosad imao u Barseloni, čak i više ako je potrebno, samo kako bi se transfer dogodio. Naravno, pod uslovom da Mesi pristane na transfer u Pariz.

Možda ga put navede u SAD, možda ipak poželi da se vrati u domovinu iako je to najmanje verovatno. A, ko zna, možda Čelsi, Juventus, Bajern, Liverpul ili neko peti lansira pravu transfer bombu i napravi potpunu pometnju na letnjoj transferi pijaci...



tagovi

Anhel Di MarijaNejmarPari Sen ŽermenBarselonaletnji prelazni rok 2021Lionel MesiMLS

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara