Navijači Hajduka u Maksimiru (©Shutterstock)
Navijači Hajduka u Maksimiru (©Shutterstock)

Najveći hrvatski derbi 189. put: Modri čuvaju Maksimir, ali Dalmacija je na nogama

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 14:11

Hajduk u naletu, Dinamo u problemima

Šampionska trka u 1. HNL odavno nije bila neizvesnija. Čak četiri kluba ravnopravno konkurišu za titulu – Osijek, Rijeka i dva najveća hrvatska kluba, zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, koji će se danas sastati 189. put u borbi za bodove (17.30).

Branilac titule Dinamo ove sezone nije toliko dominantan, iako raspolaže najkvalitetnijim igračkim kadrom u zemlji. Međutim, Zagrepčani dosad nisu blistali u derbijima. Sva tri odigrali su nerešeno - s Osijekom u Zagrebu 1:1, a protiv Rijeke 3:3 i u Maksimiru, i na Rujevici, a ono šta je zabrinjavajuće za navijače Modrih je to što su u svakom njihovi miljenici bili ti koji su na kraju jurili bod.

Izabrane vesti

Istina, način na koji su ga izvukli u Kvarnerskom zalivu je pokazatelj ogromne mentalne snage i vere u sopstvene mogućnosti, budući da su na poluvremenu imali tri gola zaostatka.

17.30: (1,65) Dinamo Zagreb (3,80) Hajduk Split (5,50)

Dinamo ima još dva hendikepa uoči večitog derbija. Kup utakmicu sa (zamislite) Rijekom odigrao je protekle srede, kada je na svom terenu eliminisan u četvrtfinalu usled poraza od 3:1.

Taj neuspeh bio je previše za Damira Krznara, koji podneo ostavku, pa je kao privremeno rešenje na klupu Modrih postavljen Željko Kopić, nekadašnji starteg Hajduka. Pride, Dinamo je imao dan manje za odmor od Splićana, koji su u utorak kao gosti pregazili Lokomotivu sa 6:3 i prošli u polufinale, a na sve to, novi trener Zagrepčana mora da vodi računa i o gostovanju Vest Hemu u poslednjem kolu Grupe H Lige Evrope koje ne sme da izgubi ako želi da zadrži drugu poziciju.

Hajduk nema evropske obaveze i može potpuno da se fokusira na najvažniji meč jeseni, a serija od četiri trijumfa koju je načinio od dolaska doskorašnjeg trenera Ludogoreca, Litvanca Valdasa Dambrauskasa, pogotovu onaj u jadranskom derbiju u Rijeci (3:2), daje mu za pravo da se nada povoljnom ishodu.

Dalmacija je na nogama. Optimizam je skočio u nebo posle pozitivnog niza u poslednje vreme, i nada u krunisanje se rasplamsala. Hajduk je prethodni put bio na tronu Hrvatske davne 2005. godine.

Eventualna pobeda bila bi neviđeni podsticaj za Hajduk, to je činjenica. Kao što trijumf Dinama ne bi nikoga iznenadio...

HRVATSKA 1 - 18. KOLO

Subota

Gorica - Osijek 1:1 (1:1)

/Pršir 6 - Hiroš 45/

Rijeka - Dragovoljac 4:1 ()

/Obregon 16, Murić 44, 47, 80 - Petković 67/

Nedelja

15.00: (1,75) Lokomotiva (3,60) Šibenik (4,90)

17.30: (1,65) Dinamo Zagreb (3,80) Hajduk Split (5,50)

Ponedeljak

18.00: (2,45) Istra (3,20) Slaven (3,00)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebHajduk Splitex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara