Đovani Simeone slavi pogodak (©Reuters)
Đovani Simeone slavi pogodak (©Reuters)

Napoli protiv Frozinonea sanjajući Barselonu i Mundijal

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 13:31

Doza euforije u Napulju usled otvorenog puta Azurima da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo za klubove u leto 2025. godine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

U Napulju se ponovo oseća doza euforije. Malo zbog božićnih praznika, malo zbog “Maradoninog derbija” u Ligi šampiona, malo zbog otvorenog puta da Azuri obezbede plasman na Svetsko prvenstvo za klubove u leto 2025. godine, a malo i zbog dve uzastopne pobede u Ligi šampiona i u Seriji A koji su osokolili četu Valtera Macarija.

Izabrane vesti

Matematika kaže da Napoli mora da eliminiše Barselonu u osmini finala sa dve pobede i da u četvrtfinalu ostvari barem jednu pobedu da bi pretekao Juventus i obezbedio plasman na Mundijal. Druga varijanta je da prođe do polufinala Lige šampiona i tako otvori put ka bogatim premijama, od 50 do 200 miliona evra, za učešće na Mundijalu u SAD.

U takvoj atmosferi Napoli dočekuje Frozinone na svom terenu u Kupu Italije večeras. Domaćin će igrati sa gotovo kompletno rezervnim sastavom jer u subotu Osimena i drugove čeka veoma teško gostovanje u Rimu protiv ranjene Rome. Ruku na srce i gosti će se pojaviti na terenu kombinovanim timom budući da će najbolji igrači, od golmana Turatija do Juventusovih nada Barenačee, Sulea i Kaja Žoržea, biti na klupi.

21.00: (1,45) Napoli (4,50) Frozinone (7,00)

Najveće interesovanje vlada za rezervni napadački trozubac: Lindstrom, Simeone, Raspadori. Njih trojica su koštali Napoli preko 70 miliona evra. Danski krilni napadač je među najvećim razočarenjima, ne samo u Napoliju već u celoj Seriji A. Od njega se mnogo više očekivalo a osim slabije forme Lindstrom je imao probleme i sa povredama. Ni Raspadori nije u potpunosti zadovoljio. I pored toga što je reprezentativac Italije i što je plaćen malo više od 30 miliona evra nije uspeo da se nametne kao starter ni kod Spaletija, ni kod Garsije a ni sada kod Macarija. Čolito Simeone je u potpunosti opravdao poverenje. On nije doveden da bude starter već rezerva i gotovo uvek kad je trebalo Argentinac je odgovorio na najbolji mogući način.

Oba tim imaju i nekoliko igrača van stroja. Macari neće moći da računa na Elmasa, Oliveru, Angisu i Zjelinskog, a Di Frančesko nema na raspolaganju Rejnijerija, Ojona, Macitelija, Markicu i Kalaja.

Istorija kaže da Napoli nije nikada izgubio od Frozinonea. Na prethodnih deset utakmica, osam pobeda i dva remija. Štaviše, Azuri su izašli kao pobednci sa poslednjih šest okršaja ukjlučujući i premijerni meč u ovom prvenstvu odigran na stadionu Benito Stirpe. Od pomenutih deset utakmica, samo je jedna odigrana u nacionalnom kupu, pre 17 godina, i tada je Napoli prošao dalje sa pobedom 3-1.

Negativna okolnost za Napoli je činjenica da su ispali u osmini finala Kupa Italije u poslednje dve godine, od Fjorentine i Kremonezea. Oba puta je protivnicima trebalo više od 90 minuta da izbace Napolitiance, s tim što su Toskanaca prošli posle produžetaka a Kremonezeu su bili potrebni penali. Inače, ovo je prvo učešće Frozinonea u osmini finala Kupa Italije, do ove godine nisu nikada uspeli da prođu šesnaestinu finala.

Pobednik večerašnjeg duela izaći će na megdan Juventusu ili Salernitani koji će se sresti tek 4. januara. Ako Napoli prođe večeras on će biti domaćin u četvrt finalu bez obzira ko pobedi u duelu Bjankonera i kampanjskih Granata.

NAPOLI 4-3-3: Golini - Znaoli, Ostigard, Natan, Mario Rui - Kajuste, Deme, Gaetano - Lindstrom, Simeone, Raspadori

FROZINONE 4-3-3: Čerofolini - Garitano, Okoli, Romanjoli, Lirola - Brešanini, Burabija, Lulić - Baez, Kedira, Kazo

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

21.00: (1,45) Napoli (4,50) Frozinone (7,00)

Sreda

21.00: (1,53) Inter (4,10) Bolonja (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeNapoliFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara