Ilustracija (@Shutterstock)
Ilustracija (@Shutterstock)

Nastavlja se Prva liga Srbije: Lazarevčani spremaju revanš Loznici

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 09:28

Kolubara i Trajal favoriti u prvim mečevima drugoligaškog karavana u 2021. godini

Posle više od dva i po meseca pauza nastavlja se Prva liga Srbije. Radnički iz Kragujevca i novosadski Kabel najviše su pokazali u prvom delu sezone i istakli kandidaturu za ulazak u Superligu Srbije. Vri i na dnu jer čak osam ekipa ispada.

Danas su na programu dva meča 18. kola u istom terminu od 16 časova - Kolubara u Lazarevcu dočekuje Loznicu, dok je Trajal u Kuševcu na stadionu pod Bagdalom domaćini Zemunu.

Izabrane vesti

Lazarevčani su imali turbuletnu polusezonu, puno uspona i padova. U novembru je došlo do promene na klupi. Trener Rudara postao je Zoran Milinković, nekadašnji kormilar Vojvodine i Partizana. Kolubara zaostaje šest bodova za drugoplasiranim Kabelom, ali ima šanse da se umeša u borbu za elitu. Tokom zimske pauze bilo je dosta odlazaka iz Lazarevca. Klub su napustili Ilić, Bojović, Gojkov, Pajović, Bosančić, Urošević, Rakić i golman Boris Velimirović koji se preselio u Javor iz Ivanjice.

Na premijer nove sezone, Loznica je na pobedila Kolubaru sa 4:2, pa će to biti dodatni motiv zeleno-crnima da se revanširaju za taj poraz na Lagatoru. Lazarevčani su bili odlični domaćini. Na osam utakmica u prvom delu sezone pobedili su pet puta, dok su tri meča završeni remijem. Kolubara je na svom stadionu primila samo četiri gola. Doduše, nije mnogo ni dala, samo devet (nešto više od jednog po meču).

Lozničani igraju odlično na gostovanjima. Sakupili su 12 bodova, jedan manje nego na svom stadionu. Ova dva kluba su igrala u Prvoj ligi Srbije i pre pet godina, kada je Kolubara pobedila na svom terenu sa 2:0.

Trajal je imao loš finiš prvog dela sezone, završio je 2020. godinu na tek 12. mestu i čeka ga borba za opstanak. Zemunci su pretposlednji i čini se da će nekadašnji superligaš teško do opstanka u drugoligaškoj konkurenciji.

U prvom delu šampionata, Zemun je pobedio Kruševljane sa 3:1. Prošle sezone u prvom odmeravanju snaga ova dva tima pod Bagdalom nije bilo pobednika – 1:1.

"Zemuna je mlada ekipa, mislim da je najmlađa u ligi. Fali im iskustvo, osim predvodnika Đalovića, ostali su mladi. Mi smo se dobro pripremili i uzlazimo spremni u utakmicu. U prvom delu sezone smo poraženi u Zemunu, proše sezone nismo dobili na svom terenu, pa verujem da je došlo vreme da slavimo“, rekao je pomoćni trener Trajala Bojan Marjanović, prenosi portal rtk.rs.

PRVA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

16.00: (1,55) Kolubara (3,60) Loznica (6,25)

16.00: (1,48) Trajal (3,70) Zemun (7,50)

Subota

13.00: Budućnost D. – Borac 1926

13.00: Dubočica – Kabel

13.00: Jagodina – Žarkovo

13.00: Sloga K. – Radnički P.

13.00: Železničar P. – Radnički 1923

Nedelja

13.00: Dinamo V. – Grafičar

13.00: Radnički S. M. – IMT

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolubara LazarevacFK TrajalTrajalFK ZemunzemunLoznicaPrva liga SrbijeSrbija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara