Natho (© Reuters)
Natho (© Reuters)

Nathova poruka upravi Partizana: Ostajem do kraja ugovora!

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 16:38

Izraelac ne planira da menja sredinu u predstojećem prelaznom roku

Zabrinuti su Grobari za status Sejdube Sume, pojedincima je nerazumljiv najavljeni rastanak sa Makijem Banjakom, po tankom ledu hoda Žan Kristof Bajbek, međutim, za jednog stranca ne bi trebalo da bude dileme nastavlja li karijeru u Partizanu. I to za najiskusnijeg. Rešen je Bibars Natho da ostane na Topčiderskom brdu bez obzira na najavljenu rekonstrukciju tima tokom predstojećeg prelaznog roka.

Mada je minulih dana provejavalo da ni pozicija Izraelca nije do kraja sigurna u susret doselekciji ekipe, iskusni vezista nema dilemu da nastavlja u istoj sredini. Neposredno pred odlazak na zimski odmor, u direktnoj komunikaciji sa ljudima iz kluba, predočio im je želju ne samo da ostane do kraja ove sezone, već da je njegov plan da ugovor odradi do kraja. Preciznije, do 30. juna 2022. do kad je papirima „vezan“ za Beograđane.

Izabrane vesti

Takvo opredeljenje savršeno se uklapa u Nathove letos izrečene ambicije da ostane deo Partizana dokle god to žele oni koji ga vode.

Što se ugovora tiče, nikad ne možete da planirate unapred ništa u životu. Kamoli u fudbalu. Pogotovo ne na duge staze, ali u Partizanu stvarno uživam. Na svim nivoima. Počev od odnosa sa predsednikom, trenerom, ljudima iz stručnog štaba. Ako svi oni ostanu na pozicijama, ostajem i ja do kraja ugovora. Tačno je da stvari mogu da se promene o čas posla, ali trenutno je tako”, pričao je Natho Mozzart Sportu tokom priprema na Zlatiboru, dok je hvatao zalet za novu sezonu.

Ni na ekipnom, ni na ličnom planu, nije nalik prethodnoj. Partizan je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope, zaostaje devet bodova za Crvenom zvezdom, promenio je trenera, a sam Natho igra uočljivo slabije nego u prvim mesecima po angažmanu. Statistika pokazuje da je dao sedam golova – sve iz penala – tri je namestio, međutim, snažnog pečeta, uticaja na dešavanja na terenu nema. Muči se Natho, mučio se tokom jeseni i Parni valjak, zbog čega je počelo da se šuška o mogućem rastanku na polovini saradnje.

Tim pre što Natho zarađuje 600.000 evra na godišnjem nivou i dilema je da li je taj novac opravdao u drugoj sezoni ugovora. Osim toga, Sejduba Suma prima nešto malo više, ali Gvinejac više i daje, pa su u klubu razmatrali opciju da jednog od njih prodaju kako bi rasteretili budžet i lakše disali u vreme globalne recesije. Bilo je čak predloga da se Natho vrati u otadžbinu, zaigra za jedan od tamošnjih klubova, najverovatnije Makabi iz Haife, međutim, kockice se nisu poklopile.

Iako mu se dugogodišnji prijatelj Zoran Tošić krajem februara otisnuo u Kinu, što su mnogi povezali sa potencijalnim padom entuzijazmna Bibarsa Natha, iz okruženja bivšeg prvotimca moskovskog CSKA može se čuti da je uveliko isplanirao život u Beogradu na duge staze. Iz stana se preselio u kuću, deca mu idu u školu, on kaže da je zadovoljan. Ne planira ništa da menja. Osim ako Partizan ne odluči drugačije...


tagovi

FK PartizanBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara