Tomas Lam (©Reuters)
Tomas Lam (©Reuters)

Navikavanje na život bez Pukija: Najbolji strelac Finske još nije spreman

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 13:41

U Helsinkiju večeras prijateljski dvoboj debitanta na EP i Estonije

Finska nastavlja pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. Posle početnog poraza od Švedske selekcija Markua Kanerve večeras ima generalnu probu protiv Estonije u Helsinkiju (18.00).

Uzbuđenje raste u Finskoj dok se tim priprema za svoj prvi veliki turnir, koji je osigurao zahvaljujući završetku iznad Grčke i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama. Forma Finaca ipak nije bila sjajna od te kvalifikacione kampanje i očajnički im je potreban zamah uoči početka smotre najboljih na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

18.00: (1,45) Finska (4,20) Estonija (8,00)

Porazi od Velsa kod kuće i u gostima, pozicionirali su Temua Pukija i društvo na drugom mestu u grupi Lige nacija, a svoju kvalifikacionu kampanju za Svetsko prvenstvo 2022. započeli su uzastopnim nerešenim rezultatima. Finska je četiri utakmice bez pobede, a izgubila je 3:2 od Švajcarske i 2:0 od Švedske u prijateljskim utakmicama u protekla dva i malo meseca.

Igrači Markua Kanerve, bez najboljeg strelca Pukija, bili su previše odbrambeni protiv Švedske i bez poteškoća su poraženi pogocima Robina Kuaisona i Sebastijana Larsona. Pobeda je večeras imperativ protiv Estonije, jer bi njome značajno bio podstaknut moral, koji je vrlo značajan na velikom takmičenju.

Rival Estonija, na prvi pogled, nema mnogo razloga da zapinje, pošto još nijednom nije uspela da se plasira na veliko takmičenje. Međutim, selekcija Tomasa Haberlija ovih dana učestvuje na Baltičkom kupu pored Litvanije i Letonije, pa joj je važno da popravi formu.

Plavi su završili na dnu svoje kvalifikacione grupe sa bodom iz osam utakmica. Estonija je takođe završila kao poslednja u grupi Lige nacija, uzevši tri boda od mogućih 18, i izgubila je svoje prve dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Međutim, Haberlijevi momci su u utorak okončali niz bez pobede slavljem protiv Litvanije zahvaljujući golu Henrija Anijera.

Finski kapiten Tim Sparv vratio se posle povrede kolena protiv Švedske, i odigrao prvu utakmicu od marta, ali najbolji strelac Temu Puki propustio je meč zbog povrede zgloba. Špic Noriča je u trci sa vremenom za učešće na EP, i to je zadalo Kanervi veliku glavobolju jer je ova ekipa izgrađena oko napadača Kanarinaca.


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Finskereprezentacija Estonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara