Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Ne baš klasičan Gvardiolin izbor: Lukaku je prva Sitijeva letnja meta

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 09:36

Pošto Serhio Aguero ide…

Deklasirali su Liverpul sa 4:1 i to su učinili bez klasičnog špica što je postavka koju je Pep Gvardiola isprobavao još u vreme dok je u Barseloni svetu predstavljao tiki-taku. To ipak ne znači da Gvardiola ne ceni napadača grdosiju, pa sada ugledni Atletik piše da je Mančester Siti identifikovao Interovog Romelua Lukakua kao prvu želju za letnji prelazni rok.

Serhiju Agueru ističe ugovor, a on je ipak postigao 180 golova za Građane. Ove sezone zbog povreda nije mnogo igrao, ali nedostajaće. Ako ode. A pregovori o novom ugovoru nisu ni počeli.

Izabrane vesti

Pretpostavlja se da bi zemljak Maurisio Poketino mogao da proba da ga odvede u Pari Sen Žermen, pominje se čak i Barselona, zavisi od toga ko će pobediti na predsedničkim izborima na stadionu Kamp Nou, delom i da bi tamo sačuvali Lionela Mesija. Aguero pak čeka Siti, posle 10 godina najradije bi i ostao u Mančesteru. Međutim, zasad niko ne zove.

Jedini preostali špic u Gvardiolinom timu je Gabrijel Žezus i mada se radi o vrlo dobrom fudbaleru Brazilac baš i nije garancija golova i povremeno se priča i o njegovoj prodaji. Priča se naravno i o dolascima Mesija, Kilijana Mbapea, Erlinga Halanda i Harija Kejna, ali to je sve na nivou bulevarske štampe, konkretnih informacija nije bilo.

21.00: (2,02) Lids (3,50) Kristal Palas (3,80)

Atletik je pak ozbiljan medij i skoro da ne greši kad su u pitanju ovakve vesti. I Atletik tvrdi da u Mančesteru ozbiljno razmišljaju o Belgijancu iz Intera. U dresu Nerazura je na 78 utakmica postigao 54 golova.

Jasno je da ga Italijani ne bi rado prodali, ali i kineski vlasnici kluba imaju finansijskih poteškoća i kako Lukaku sigurno ne bi bio jeftin Inter bi se dobro opario. Na leto 2019. ga je platio 80.000.000 evra.

Nije tip igrača koga biste doveli u vezu sa Gvardiolinim stilom fudbala, ali umela je i tiki-taka da zaškripi, a Romeluovi mišići bi dobro došli u takvim situacijama.

U suprotnom, opcija je i 28-godišnji napadač Sautemptona Dani Ings, ali samo kao plan B, odnosno ako svi drugi poslovi propadnu. Nije se proslavio u Liverpulu, ali tada ga je mučilo i koleno. Sad je zdrav i opet trese mreže. Pride, vodi se kao domaći igrač što se u Premijer ligi prilično ceni i posebno će nakon Bregzita.

Jedino je izvesno da bi Građani u obe varijante pokušali da smanje finansijski izdatak i cenu umanje slanjem fudbalera u suprotnom smeru.



tagovi

Romelu Lukaku

Obaveštavaj me

Man. Siti
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara