Sadik (© Star sport)
Sadik (© Star sport)

Ne, ne, Sadik još nije aktivirao bonus: Mora da postigne još pet golova da bi Partizan dobio 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 15:46

Napadač Almerije je produktivan, međutim...

Dobila je Almerija novog trenera u liku Đoana Sislije Rubija, dobio je Umar Sadik novu energiju sa klupe, jedino Partizan nije dobio ono čemu se nada. Još.

Iako je u remiju sa Ovijedom Nigerijac postigao dva gola bonus vredan 500.000 evra, vezan za broj pogodaka u dresu andaluskog kluba, nije aktiviran. Mada se od letos, kad je realizovan transfer u Drugu ligu Španije, konstantno pominjalo da će u Humsku stići dodatni novac kad centarfor iz „klase 1997“ postigne 20 golova, iz tabora srpskog viceprvaka stiže drugačije tumačenje.

Izabrane vesti

Kako je rečeno Mozzart Sportu, bonus će postati dostupan Partizanu onog trenutka kad Sadik postigne 25. pogodak u crveno-belom dresu. Uz bitnu napomenu da to ne mora da bude obavezno ove sezone, do čijeg je kraja ostalo pet kola, posle čega sledi plej-of za plasman u Primeru, već u bilo kom trenutku dok, sve dok Umar bude član Almerije. S tim što mu se obračunavaju golovi i u prvenstvu i u kupu.

Primera radi, ako bi do kraja takmičarske godine bio precizan još najmanje pet puta, odmah bi tokom leta na račun beogradskog kluba leglo 500.000 evra. Čak i da stane na „koti 24“, prvi sledeći u narednoj sezoni doneo bi Parnom valjku dodatnu zaradu, mimo onih 5.000.000 evra fiksno, uplaćenih na ime obeštećenja. Pod uslovom da ostane.

Na isti način se tretira i broj utakmica Umara Sadika za Almeriju. Zasad ih je skupio 36 (33 u Segundi, tri u Kupu kralja) što znači da mu nedostaje još 14 kako bi se aktivirao drugi bonus, takođe u iznosu od pola miliona evra, vezan za 50 takmičarskih mečeva u novoj sredini. Njegovu realizaciju mogao bi da spreči eventualni transfer tokom leta, ali se Partizan i sa te strane zaštitio, pa se nada da će dobiti još nekoliko miliona od budućeg transfera nekadašnjeg člana Rome.

Inače, Umar Sadik igra sezonu života. Nadmašio je i minulu kad je pomerio granice u dresu Partizana. Zasad je spakovao 20 golova za Almeriju, od čega 18 u prvenstvu, što je dovoljno za treće mesto na listi strelaca Segunde, iza Espanjolovog Raula de Tomasa (22) i Sportingovog Uroša Đurđevića (21). Posebno je impresivno što je već sad, pre kraja sezone, nadmašio lanjski učinak Darvina Njunjeza, pošto je Urugvajac stao na 16 preciznih hitaca na 30 utakmica i obezbedio transfer u Benfiku za 26.500.000 evra.

U poslednje vreme 20 golova za Almeriju dao je samo Alvaro Himenez (2019/19), dok je Kike Gonzales u dve uzastopne sezone stao na „koti 16“ pre nego što je osigurao transfer u Osasunu. Sadik je i od njih bolji.


tagovi

Umar SadikFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara