Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Inter i Napoli vidaju evropske rane, Roma i Atalanta u lovu na Bolonju

Vreme čitanja: 8min | ned. 17.03.24. | 12:26

Uzbudljiv dan u najkvalitetnijem italijanskom takmičenju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Vatrometno popodne i veče nas čekaju u Seriji A. Milan u Veroni želi da učvrsti drugu poziciju pred pauzu u prvenstvu, Roma i Atalanta imaju obavezu da odgovore Bolonji, ali i da drže na distanci rivale u borbi za peto mesto koje će, po svoj prilici, voditi u Ligu šampiona. Meč na San Siru ne znači mnogo Interu, ali je bukvalno sve za Napoli. Evantualna pobeda Azura vratila bi ih u trku za poslednju ulaznicu Lige šampiona u sledećoj sezoni.

Izabrane vesti

INTER - NAPOLI (20.45)

Na San Siru ćemo gledati anticipiranu predaju skudeta. U prethodnih 12 meseci Inter i Napoli su bukvalno zamenili uloge gledajući bodovni saldo posle 28 kola. Istini za volju Napoli ulazi u večerašnji duel sa više motiva i sa manje gorčine zbog ispadanja iz Lige šampiona. Eliminacija kluiba Aurelija De Laurentisa od Barselone bila je očekivana dok je Inter u duelu sa Atletikom mogao i morao više.

Inter je u poslednjih šest godina postao neka vrsta noćne more za Napoli. Nijedan drugi tim u Seriji A nema tako pozitivan skor sa Azurima kao trenutni lider na tabeli Serije A: sedam pobeda, dva remija i samo dva poraza. Uz to Inter je vezao pet pobeda na San Siru protiv tima iz Napulja.

Fudbaleri Simonea Inzagija su u seriji od deset pobeda u Seriji A, praktično od početka 2024. godine Inter samo pobeđuje u prvenstvu.

20.45: (1,65) Inter (4,10) Napoli (5,80)

Dolazak Frančeska Kalcone je popravio golgeterski učinak Napolija, ali samo na prvi pogled. Istina je da su Azuri postigli 10 golova na četiri meča u Seriji A sa novim trenerom u odosnu na devet golova u 12 utakmica sa Macarijem na klupi. Međutim, šest od deset golova je postignuto u sudaru sa Sasuolom u Ređo Emiliji.

Napoli je došao u Milano u najjačem sastavu pošto se Osimen oporavio od povrede i predvodiće napad Azura na Meaci. Na drugoj strani Nerazuri i dalje imaju na listi povređenih igrača Marka Arnautovića i Karlosa Augusta. Austrijski Srbin se vraća na teren za mesec dana a Brazilac bi trebalo da bude na raspolaganju posle pauze u prvenstvu.

Pavar, De Fraj i Dumfris bi trebalo da plate loše predstave protiv Atletikam klupom i na njihovim mestima su najavljeni Bišek, Ačerbi i Darmjan. Inzagi je zadovoljan zbog oporavka Čalhanoglua a izgleda da će se Mhitarjan, možda i gori od De Fraja, Pavara i Dumfrisa u Madridu, provući i počeće meč od prvog minuta a Fratezi će još jednom gledati početak meča sa klupe. Iz Apijano Đentilea su filtrirale i vesti da bi Aleksis Sančez mogao da dobije šansu da bude u startnoj postavi pored Lautara Martineza.

Biće interesantno videti da li će Kalcona poslati u vatru od prvog minuta Pjotra Zjelinskog budući da je Poljak već poptisao novi ugovor sa Interom i od 1.jula će biti fudbaler Nerazura.

INTER 3-5-2: Zomer - Bišek, Ačerbi, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko - Tiram, Lautaro Martinez

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Olivera - Angisa, Lobotka, Traore - Politano, Osimen, Kvarachelija.

ROMA - SASUOLO (18.00)

U Romi su odahnuli juče popodne kada je Romelu Lukaku i Đanluka Mančini prošli završni test i ušli na spisak pozvanih fudbalera za meč sa Sasuolom. Oporavak Lukakua je bio fundamentalno važan jer se Dibala povredio i vratiće se za derbi, barem se tako nadaju u Trigoriji. Bez Dibale i Lukakua, Roma je, uslovno rečeno, normalan tim koji mora da strahuje čak i kad mu u goste dolazi skromni Sasuolo. Umesto Dibale neće igrati Baldanci, kao što se očekivalo već Auar koji je ostavio pozitivan utisak na De Rosija, ne samo zbog gola protiv Fjorentine.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

Inače, posle primirja kada su u pitanju povrede, Roma se ponovo našla sa prilično dugačkim spiskom igrača van stroja. Osim Dibale, De Rosi ne može da računa na Smolinga, Sančeza i Krsitensena.

Sasuolo dolazi prilično oslabljen na Olimpiko. Pored Berardija za koga je sezona završena, novi trener Balardini nije mogao da dovede u Rim ni Toljana zbog povrede a Torstveda i Doiga zbog kartona. U timu gostiju je najavljen od prvog minuta Uroš Račić. Srpski fudbaler se, izgleda, konačno izborio za mesto startera u timu Sasuola.

18.00: (1,40) Roma (4,70) Sasuolo (8,00)

Roma je pobedila samo tri puta Sasuolo na poslendjih deset mečeva i od 2017. godine ne uspeva da zabeleži oba trijumfa nad timom iz Emilije u prvenstvu. Sasuolo je prošle godine prvi put pobedio Romu na Olimpiku nakon četiri poraza i pet remija. Večerašnji duel je za igru na “over” budući da su oba tima postizali golove u prethodnih šest mečeva uz gol razliku 12-11 u korist Đalorosih. Interesantno je i da će večerašnji duel biti sudar tima (Roma) koji je dao najviše golova u poslednjih 15 minuta meča, čak 18, i ekipe (Sasuolo) koji je primio najviše golova u poslednjih četvrt sata utakmica, 16.

Od dolaska Danielea De Rosija na klupu Rome Đalorosi su najefiksasniji klub u Seriji A sa prosekom od 2,8 golova po meču dok su na drugom mestu, zajedno sa Bolonjom, po broju osvojenih bodova, odmah iza Intera.

Oporavak Lukaku je veoma važan za Romu između ostalog i zato što Belgijanac ima dobar skor sa Sasuolom, dao je šest golova na šest okršaja. Na drugoj strani Andrea Pinamonti u Romi ima omiljeni tim u Seriji A budući da je zatresao pet puta mrežu Đalorosih.

ROMA 4-3-3: Svilar - Karsdorp, Mančini, Endika, Anhelinjo - Kristante, Paredes,Pelgerini -Auar, Lukaku, El Šaravi

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Misori, Erlić, Ferari, Pedersen - Račić, Enrike - Defrel, Bajrami, Laurijente - Pinamonti

ATALANTA - FIORENTINA (18.00)

Atalanta i Fjorentina će se tri puta sresti u sledećih mesec i kusur dana. Prvo u Seriji A večeras a zatim dva puta u Kupu Italije. Druga činjenica koja vezuje dva kluba je ta što su oni jedini timovi iz Serije A koji su i dalje angažovani na tri fronta. Atalanta ima kao prioritet osvajanje Kupa Italije a Fjorentina želi da osvoji Ligu konferencija budući da je u tom takmičenju slabija konkurencija nego u nacionalnom kupu.

Od kada je Vinčenco Italijano došao na klupu Fjorentine, toskanski klub je promeni tendenciju u susretima sa Atalantom. Pre Italijana, Ljubičasti su pobedili samo jednom na deset prethodnih mečeva, od kada je bivši trener Specije i Trapanija preuzeo Toskance tri pobede, remi i samo jedan poraz.

18.00: (1,90) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,50)

Jedinu pobedu u poslednje tri sezone Atalanta je ostvarila prošle godina u Bergamu i da bismo pronašli Boginju koja je pobedila sa istim trenerom dva puta zaredom Fjorentinu na domaćem terenu moramo da se vratimo u 1991. godinu.

Atalanta je imala veoma težak raspored u poslednja četiri kola što objašnjava učinak od dva remija (Milan i Juventus) i dva poraza (Inter i Bolonja). I Fjorentina dolazi na današnji susret sa dva vezana remija (Torino i Roma).

Fudbaleri Fjorentine su promašili najviše penala u pet najjačih šampionata Evrope, čak četiri sa tri različita igrača (Niko Gonzales, Biragi i Bonaventura. Pažnja na Belotija. Andrea je na poslednjih pet mečeva protiv Boginje postigao četiri gola i ubeležio jednu asistenciju.

ATALANTA 3-4-1-2: Karneseki - Skalvini, Đimšiti, Kolašinac - Holm, Ederson, De Ron, Ruđeri - Kopmejners - De Ketelar, Skamaka

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Kajode, Milenković, Kvarta, Biragi - Artur, Dankan - Niko Gonzales, Beltran, Sotil - Beloti

VERONA - MILAN (15.00)

Nekada je bila “fatal Verona”, ali više nije. Milan je nanizao šest uzastopnih pobeda nad timom iz Veneta u Seriji A i ovog popodneva bi mogao da stigne Inter koji ima sedam vezanih pobeda protiv Verone. Takođe, Rosoneri su se vratili u Milano sa tri boda na poslednja četiri gostovanja na Bentegodiju, zadnja pobeda Verone na njenom stadionu je zabaležena u decembru 2017. godine.

Ipak, nije rečeno da će ići sve glatko ovog popodneva za tim Stefana Piolija. Verona je u formi o čemu svedoče i dve pobede zlata vredne u prethodna dva kola protiv Sasuola i Lećea. Istini za volju, Verona od 2013. godine ne uspeva da veže tri pobede u Seriji A.

Marko Baroni je napravio pravo čudo. Letos su mu prodali polovinu startera, zimus drugu polovinu a on i dalje drži Verone u borbi za opstanak i to sa velikim izgledima da joj sačuva prvoligaški status. Baronijevo čudo u Veroni, proporcionalno gledano, je gotovo ravno sve izvesnijim plasmanom Bolonje u Ligu šampiona.

15.00: (5,70) Verona (3,80) Milan (1,63)

Milan je na poslednjih pet gostovanja sa četiri pobede i jednim porazom preokrenuo trend sa prethodna četiri na kojima je osvojio samo tri boda (tri remija i poraz).

Pažnja na Folorunša, mladi napadač Verone je dobio prvi poziv u A reprezentaciju i na poslednja tri meča je postigao dva gola i servirao je jednu asistenciju. Na drugoj strani u centru pažnje će biti Leao, po pravilu, veoma raspoložen za igru protiv Verone: tri gola i tri asistencije na poslednjih pet utakmica.

Izuzetno dobra vest za Piolija je ekspresni oporavak Menjana. Francuz će biti između stativa na Bentegodiju. Veroni će nedostajati Anri zbog kartona. Darko Lazović će predvoditi tim domaćina dok će Luka Jović, najverovatnije, čekati šansu na klupi i pored toga što bi Žiru mogao da bude pošteđen.

VERONA 4-2-3-1: Montipo - Čačua, Manjani, Davidovič, Kabal - Serdar, Duda - Folorunšo, Suslov, Lazović - Noslin

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Gabija, Tomori, Ernandez - Benaser, Rejnders - Pulišić, Loftus-Čik, Leao - Okafor

SERIJA A – 29. KOLO

Petak

Empoli - Bolonja 0:1 (0:0)

/Fabijan 90+4/

Subota

Monca - Kaljari 1:0 (1:0)

/Maldini 42/

Udineze - Torino 0:2 (0:1)

/Zapata 10, Vlašić 53/

Salernitana - Leče 0:1 (0:1)

/Đomber 17/

Frozinone - Lacio 2:3 (1:1)

/Lirola 13, Kedira 70 - Zakanji 38, Kasteljanos 57, 62/

Nedelja

12.30: (1,55) Juventus (4,00) Đenova (7,75)

15.00: (5,70) Verona (3,80) Milan (1,63)

18.00: (1,40) Roma (4,70) Sasuolo (8,00)

18.00: (1,90) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,50)

20.45: (1,65) Inter (4,10) Napoli (5,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterRomaNapolisasuoloFjorentinaAtalantaVeronaMilan

Obaveštavaj me

Inter
Roma
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara