Luka Jović i Rafael Leao (©AFP)
Luka Jović i Rafael Leao (©AFP)

Nedelja u Seriji A: Milan sa Jovićem preskače Juve na drugom mestu

Vreme čitanja: 6min | ned. 18.02.24. | 12:34

Ujedno, sve je bliži momenat u kome će Mile Svilar istisnuti iskusnog Ruija Patrisija sa gola Rome

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Milan večeras ima šansu da preskoči Juventus na tabeli i da zauzme drugo mesto na tabeli iza Intera. U Monci ćemo videti posle dužeg vremena Luku Jovića u startnoj postavi Rosonera. Za razliku od Luke, Mile Svilar će morati još da sačeka da zauzme poziciju između stativa Rome u Seriji A. U svakom slučaju sve je bliži momenat u kome će Svilar istisnuti iskusnog Ruija Patrisija. Protiv Frozinonena, Roma ima imperativ pobede ako želi da ostane u trci za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona jer Atalanta maršira kao u najboljim vremenima.

Izabrane vesti

MONCA - MILAN (20.45)

Konačno Luka Jović. Srpski centarfor će dobiti zasluženu priliku da predvodi napad Miilana protiv Monce. Rosoneri su u 2024. godini već postigli 24 gola i nalaze se na korak od preuzimanja druge pozicije na tabeli. Ako pobede večeras Piolijevi momci će preteći Juventus i postaće najozbiljniji protivnik Interu u trci za skudeto.

Osim Žirua kojeg će zameniti Jović, i Pulišić bi trebalo da predahne, a na njegovom mestu ćemo videti Okafora. Pioli će nastaviti sa rotacijom veznih tandema, Adli i Benaser se vraćaju među startere dok će Rejnders i Musa puniti baterije na klupi.

Milan je pobedio sva tri puta Moncu u Seriji A u prethodnih godinu i po dana. Samo Atalanta može da se pohvali sa takvim učinkom protiv tima iz Brijance.

Piolijevi igrači su na poslednja tri gostovanja svaki put postizali po tri gola (Empoli, Udineze i Frozinone). Ako daju dva ili više golova večeras Monci to će biti prvi put od 1964. godine da vežu četiri meča van San Sira na kojima su dali toliko golova.

20.45: (4,80) Monca (3,50) Milan (1,78)

To neće biti tako lako jer je Monca na poslednja tri meča na svom stadionu sačuvala svoju mrežu.

Od kada je ispao iz Lige šampiona Milan je osvojio najviše bodova u Seriji A, istina sa jednom utakmicom više u odnosu na Inter: 23 boda (sedam pobeda i dva remija). taj berićetni period Rosonera počeo je upravo trijumfom nad Moncom na San Siru 3:0.

Andrea Kolpani je uz Daglasa Luisa i Džuda Belingema vezni igrač koji je postigao najviše golova u nacionalnom šampionatu (sedam).

Teo Ernandez je sve bliži rekordu Paola Maldinija koji je najefikasniji defanzivac u istoriji Milana sa 29 golova. Između Francuza koji je stigao do cifre od 26 golova i Maledinija nalazi se Aldo Maldera sa 27.

Monca i Milana su redukovali broj igrača van pogona zbog povreda, ali i dalje ne mogu da se pojave u najjačim formacijama. Domaćin je i dalje bez Čurije, Kaprarija i Vinjata a gosti su došli bez Kalabrije, Kalulua, Tomorija i Pobege.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Ico, Pablo Mari, Karboni- Birindeli, Pesina, Galjardini, Zerbin - Kolpani, Mota Karvaljo - Kolombo

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Florenci, Tčau, Gabija, Ernandez - Adli, Benaser - Okafor, Loftus-Čik, Leao - Jović

FROZINONE - ROMA

Slučajno ili ne, prvi put u ovoj sezoni, Roma će imati sve igrače na raspolaganju, sa izuzetkom Ejbrahama. Stil rada novog trenera Danijelea De Rosija očigledno više odgovara fudbalerima Đalorosih što ne znači da će postići, automatski, bolje rezultate nego sa Žozeom Murinjom.

Prema najvama iz Trigorije, De Rosi će značajno promeniti tim u odnosu na onaj koji smo videli u Roterdamu i protiv Intera na Olimpiku. Bilo je reči da bi Mile Svilar mogao da preuzme ulogu strartera od Ruija Patrisija na golu Đalorosih, ali izgleda da se to neće dogoditi ove nedelje.

18.00: (4,10) Frozinone (3,50) Roma (1,90)

Najveća novina u timu gostiju biće Baldanci umesto Dibale. Bivši igrač Empolija će dobiti šansu od prvog minuta pošto je poznato da Argentinac ne može da izdrži tri meča u roku od sedam dana. Budući da prolaz u osminu finala Lige Evrope nije osiguran Dibala će biti sačuvan za meč sa Fajenordom u četvrtak.

U startnu postavu se vraća Kristensen umesto Karsdorpa dok će Bove zameniti Paredesa u veznoj liniji a Kristante će preuzeti ulogu režisera. Poput Dibale i Spinacola će dobiti odmor kako bi bio u top formi za Fajenord što znači da će Anhelinjo još jednom biti na levom boku.

Roma je pobedila Frozinone na svih pet prethodnih mečeva u Seriji A, uz gol razliku 14:3. Takođe, Frozinone je ušao u rezultatsku krizu. Tim Euzebija Di Frančeska nije imao toliki pad forme koliko pokazuje skord od decembra do danas. Frozinone je u tom periodu osvojio najmanje bodova u prvenstvu, samo pet: jedan pobede, dva remija i čak osam poraza.

Opravdanje za pad Frozinonena je veliki broj povređenih igrača. Večeras će devotorica fudbalera gledati meč s tribina stadiona Benito Stirpe zbog povreda: Kalaj, Markica, Ojono, Bonifaci, Luzuardi, Gedjemis, Zortea, Kuni, Garitano dok je Romanjoli suspendovan zbog kartona.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Roma je protiv Salernitane prekinula tri uzastopna poraza na gostovanjima. Od kada je Daniele De Rosi preuzeo Đalorose oni su uvek postigli barem dva gola na prvenstvenim mečevima.

Frozinone je najopasniji iz prekida. Čočari su polovinu svojih golova dali posle slobodnih udaraca i kornera, 16 od 32.

Sule je prvi igrač Frozinonea koji je u jednom šampionatu Serije A postigao dvocifreni broj golova. Stigao je do kvote deset.

Romelu Lukaku je odlično startovao u dresu Rimljana, dao je šest golova na prvih devet utakmica, ali se onda zaustavio. Na prethodnih 12 mečeva samo je tri puta upisao svoje ime u listu strelaca.

FROZINONE 4-3-3: Turati - Lirola, Okoli, Monterizi, Valeri - Maciteli, Barenečea, Đeli - Sule, Kedira, Harui

ROMA 4-3-3; Rui Patrisio - Kristensen, Mančini, Ljorente, Anhelinjo - Bove, Kristante, Pelegrini - Baldanci, Lukaku, El Šaravi

EMPOLI - FJORENTINA (15.00)

Davide Nikola je preporodio Empoli. Osam bodova na četiri meča. Po svoj prilici italijanski stručnjak je na najboljem putu da ponovi podvige sa Krotoneom i Salernitanom, ali i sa Đenovom. Ako osvoji bodovo i ovog popodneva Nikola će postati prvi trener u istoriji Empolija koji je vezao pet prvih mečeva bez poraza na klupi toskanskog tima.

Jedan od elemenata koji Nikola mora da popravi apsolutno je učinak na Kastelaniju a prvi uslov da bi se to dogodilo je dizanje efikasnosti. Empoli je osvojio više bodova samo od Salernitane na svom terenu u Seriji A, dok je fenjeraš kada je u pitanju broj postignutih golova, tek osam.

Empoli je u poslednje vreme postao noćna mora za Fjorentinu. Na poslednjih šest mečeva Empoli je izgubio samo jednom od Ljubičastih uz tri pobede i dva remija. Međutim, Empoli nije nikada pobedio na oba susreta u jednoj sezoni tim iz Firence, a na Frankiju je prošle jeseni trijumfovao sa 2-0.

Trener Fjorentine Vinčenco Italijano mora da podigne moral svom timu posle poraza od Bolonje koji je redimenzionirao snove Ljubičastih o borbi za mestou Ligi šampiona. Protiv Empolija se očekuje superofanzivna formacija Ljubičastih sa Beltranom iza leđa Belotija i Nikom Gonzalesom i Ikoneom na krilnim pozicijama. Naš Milenković bi trebalo da počne meč na klupi.

Andrea Beloti pruža svoje najbolje partije protiv današnjeg protivnika. Na prethodnih sedam susreta sa Empolijem Beloti je potpisao osam golova, četiri pogotka i četiri asistencije.

EMPOLI 3-4-2-1:Kaprile - Ismajli, Valukijevič, Luperto - Đazi, Grasi, Maleh, Kakače - Kambijagi, Zurkovski - Čeri (Nijang)

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Faroni, Kvarta, Ranijeri, Parizi - Mandragora (Artur), Dankan - Ikone, Beltran, Niko Gonzales - Beloti

SERIJA A – 25. KOLO

Petak

Torino - Leče 2:0 (0:0)

/Belanova 50, Zapata 81/

Inter - Salernitana 4:0 (3:0)

/Tiram 17, Martinez 19, Damfris 40, Arnautović 90+1/

Subota

Napoli - Đenova 1:1 (0:0)

/Ngonge 90 - Frendrup 47/

Verona – Juventus 2:2 (1:1)

/Folorunšo 11, Noslin 52 – Vlahović 28 pen, Rabio 55/

Atalanta - Sasuolo 3:0 (1:0)

/Pašalić 22, Kopmejners 58, Baker 75/

Nedelja

12.30: (2,40) Lacio (3,20) Bolonja (3,40)

15.00: (4,00) Empoli (3,50) Fjorentina (2,05)

15.00: (1,95) Udineze (3,45) Kaljari (4,00)

18.00: (4,10) Frozinone (3,50) Roma (1,90)

20.45: (4,80) Monca (3,50) Milan (1,78)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AMilanLuka JovićMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara